[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

POMOCY !!! kłęby dymu :/

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

POMOCY !!! kłęby dymu :/

Post numer:#1  Postprzez djlmc » 11 gru 2011, o 21:42

witam wszystkich użytkowników bmw . mam pewien problem, dziś wieczorkiem chciałem pojeździć po mieście w pewnym momencie zabrakło mocy , jak zobaczyłem to w przepływomierzu ten kawałek aluminiowej blaszki się zaciął , to go poruszyłem , moc odzyskał, po dalszej jeździe znów to się stało , po zrobieniu i odpaleniu zaczęło kopcić z wydechu , pełno dymu białego. nic nie widać, obroty równe , moc była ,po zapachu było czuć olej, i z wydechu jakieś krople oleju się wydobywały . w czym może być problem ??? uszczelka pod głowicą ?? pierścienie ??
silnik m20b25 benzyna + LPG ( kiedyś była sekwencja lecz ktoś zdemontował i została zwykła założona ) silnik był w tamtym momencie odpalony na LPG >>> pomożecie ?? :/
djlmc

Post numer:#2  Postprzez malchan » 11 gru 2011, o 21:49

jak przpływka sie zatnie to kopci na czarno bo jest zły stan mieszanki (przynajmniej na benzynie).napisz jaki kolor ma ten dym??.mało prawdopodobne zeby olej kapał z wydechu, predzej to woda ze wzgledu na roznice temperatur spaliny powietrze na zewnatrz woda skrapla sie w układzie wydechowym.sprawdź stan oleju,czy jest masło i stan płynu chłodniczego.ogolnie przy obecnych temperaturach każde auto kopci.
malchan
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez SpiderS » 11 gru 2011, o 22:32

jest gaz jest impreza ;)
przepływka odmówiła posłuszeństwa pewnie, strzał był ???
Obrazek
SpiderS
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez djlmc » 11 gru 2011, o 23:50

malchan napisał(a):jak przpływka sie zatnie to kopci na czarno bo jest zły stan mieszanki (przynajmniej na benzynie).napisz jaki kolor ma ten dym??.mało prawdopodobne zeby olej kapał z wydechu, predzej to woda ze wzgledu na roznice temperatur spaliny powietrze na zewnatrz woda skrapla sie w układzie wydechowym.sprawdź stan oleju,czy jest masło i stan płynu chłodniczego.ogolnie przy obecnych temperaturach każde auto kopci.

jutro w dzien lukne jaki ten dymek koloru jest i dam znac, i zobacze czy maselko jest , oby nie bylo :)

[ Dodano: 11-12-2011, 22:52 ]
SpiderS napisał(a):jest gaz jest impreza ;)
przepływka odmówiła posłuszeństwa pewnie, strzał był ???

nowlasnie taki jakby nie strzal, mialem E36 i tamta jak strzelila to bylo slychac porzadnie :) a ta to takie nie wiadomo co :)

a moze panowie to filtr powietrza taki zajebany ? i jak przeplywka stanela to ta mieszanka nie zostala do konca spalona i zostala?? i dlatego takie chmury dymu

patrzylem i tak oleju jest w normie , zadnego maselka nie ma , plyn w chlodnicy ,znaczy w zbiorniczku , jest w sam raz, czysty elegancki, tylko w polaczeniu od silnika do przeplywomierza jest olej , nie duzo ale jest :/ dymu dzis nie bylo i mam nadzieje ze nie bedzie , od kolektora jest znac tak jakby olej plynol po wydechu , taki maly cienki pasek ;/
i male pytanko , do mojego silniczka jakie swiece kupic ???
djlmc

Powrót do LPG