[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wyrzucam lpg

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

wyrzucam lpg

Post numer:#1  Postprzez bandyta » 26 gru 2007, o 13:44

chce wywalilic instalacje LPG ale czy moge ją sam zdemontowac czy musi to fachowiec zrobic no i jesio co z pieczątką w dowodzie rejestracyjnym?? nie chce płacic za przegląd lpg jesli juz go nie bedzie !! i oczywiscie sprzedam jesli ktos chce tą instalacje ??
Ostatnio edytowano 26 gru 2007, o 14:39 przez bandyta, łącznie edytowano 1 raz
bandyta

Post numer:#2  Postprzez Waski » 26 gru 2007, o 13:55

jak chcesz demontować instalacje to zakręć zawór w butli żeby gaz już nie szedł do instalki odpal samochód włącz gaz i czekaj aż sie gaz z instalacji wypali (auto zgaśnie) potem możesz śmiało sam demontować instalacje:)a co do przeglądu to mówisz ze auto nie mam gazu został on zdemontowany i nie będziesz płacił dodatkowo lub idziesz do urzędu i płacisz jakieś tam grosze i ci usuwają skreślają instalacje czy jakoś tak:)

tylko nie zapomnij wypalić tego gazu bo jak byś demontował instalacje z gazem w środku to przy rozkręcaniu mógł by ci sie płynny gaz wylać na palce rękę jak byś miał szczęście to byś se odmroził je jak nie to amputacja

jaką masz butle w koło czy tom owalną i ile ma ważności
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez Adrian » 26 gru 2007, o 13:59

Jeżeli w dowodzie masz wbity gaz to na przeglądzie będą go sprawdzać. Jeśli chcesz usunąć to operacja odwrotna do montażu czyli demontaż-przegląd już bez instalki (wydadzą zaśw. o braku instalki)-i do urzędu skreślić wpis w dowodzie.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Silnik: M20B20

Post numer:#4  Postprzez bandyta » 26 gru 2007, o 14:03

Waski napisał(a):jak chcesz demontować instalacje to zakręć zawór w butli żeby gaz już nie szedł do instalki odpal samochód włącz gaz i czekaj aż sie gaz z instalacji wypali (auto zgaśnie) potem możesz śmiało sam demontować instalacje:)a co do przeglądu to mówisz ze auto nie mam gazu został on zdemontowany i nie będziesz płacił dodatkowo lub idziesz do urzędu i płacisz jakieś tam grosze i ci usuwają skreślają instalacje czy jakoś tak:)

tylko nie zapomnij wypalić tego gazu bo jak byś demontował instalacje z gazem w środku to przy rozkręcaniu mógł by ci sie płynny gaz wylać na palce rękę jak byś miał szczęście to byś se odmroził je jak nie to amputacja

jaką masz butle w koło czy tom owalną i ile ma ważności
butla owalna ma dopiero 2 latka !!
bandyta

Post numer:#5  Postprzez czort e34 » 26 gru 2007, o 14:09

dlaczego chcesz demontowac instalke??? jakies awarie miales??? Obrazek
czort e34

Post numer:#6  Postprzez bandyta » 26 gru 2007, o 14:11

bnd07 napisał(a):dlaczego chcesz demontowac instalke??? jakies awarie miales??? [url=http://images23.fotosik.pl/130/52d010e47ec6cca9m.jpg]Obrazek[/URL]
nie awarie poprostu nie chce lpg osbiera troszke mocy silnikowi instalacja jest sprawna!
bandyta

Post numer:#7  Postprzez czort e34 » 26 gru 2007, o 14:31

jezeli masz taki sam silnik jak moj a zapewne tak, to roznice mocy sa minimalne... nie wiem dlaczego tak jest bo normalnie w innych autach gaz niesamowicie muli serducho. nie szkoda Ci kasy na wahe???? bo roznica bedzie napewno dotkliwa :( Obrazek
czort e34

Post numer:#8  Postprzez bandyta » 26 gru 2007, o 14:33

bnd07 napisał(a):jezeli masz taki sam silnik jak moj a zapewne tak, to roznice mocy sa minimalne... nie wiem dlaczego tak jest bo normalnie w innych autach gaz niesamowicie muli serducho. nie szkoda Ci kasy na wahe???? bo roznica bedzie napewno dotkliwa :( [url=http://images33.fotosik.pl/88/3341e8cf8c2e44ddm.jpg]Obrazek[/URL]
jezdze na ukrainskim paliwie kupoje po 3,80 za litr tak ze gaz nie potrzebny mi
bandyta

Post numer:#9  Postprzez czort e34 » 28 gru 2007, o 01:10

mieszkam niedaleko wschodniej granicy to znam klimaty... moja rada brzmi : uwazaj co lejesz!!! ostanio zalalem :rusalki" i idzie na niej gorzej niz na gazie... serio!!! Obrazek
czort e34

Post numer:#10  Postprzez bandyta » 28 gru 2007, o 17:05

bnd07 napisał(a):mieszkam niedaleko wschodniej granicy to znam klimaty... moja rada brzmi : uwazaj co lejesz!!! ostanio zalalem :rusalki" i idzie na niej gorzej niz na gazie... serio!!! [url=http://images32.fotosik.pl/89/9fff750ae8348910m.jpg]Obrazek[/URL]
ja mam dobrą rusałke :cool2: :cool2: gaz niech sie schowa
bandyta

Powrót do LPG