Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Jasmen napisał(a):A ja u siebie wyjąłem kokpit i nagrzewnicę i zobaczyłem zacieki na przedniej ścianie grodziowej, w miejscu w którym przylega do niej obudowa nagrzewnicy. Na tej obudowie jest już trochę sparciała ze starości uszczelka, wymieniał ktoś ją na nową? Z moich obserwacji wynika że woda płynąc podszybiem wpada przez to "okno" nagrzewnicy do środka
Wymiana uszczelki na nową rozwiązało problem.Jasmen napisał(a):No właśnie też miałem mokry dywan pod stopami kierowcy i długo nie mogłem dojść skąd to leci. A gdzie kupowałeś taką uszczelkę?
strzala_wawa napisał(a):Odpływ pod szybą od strony kierowcy mam w stanie tragicznym. Wąski fragment w miejscu łączenia calkiem zgnił i część wlewało się do środka! Dlatego wykładzinę pod nogami kierowcy i gąbkę pod nią miałem permanentnie mokrą. W związku z tym zaczęło przeżerać pozostałą część ścianki w dół i generalnie nad pedałami z lewej strony przez przeżartą dziurę widziałem oponę, a przez drugą dziurę spód skrzynki bezpieczników! Jakiś hardcore. Zalałem tam trochę odrdzewiacza i od nadkola przeczyściłem druciakiem i rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym i zakleiłem solidnie żywicą poliestrową z matą szklaną. Jeszcze muszę zatkać kratkę pod szybą (na razie nie mam pomysłu jak) i chyba będzie ok.
a na to żywica nie poradzi tylko migomatStrzelba napisał(a):ogólnie ten temat jest ciężki bo jak się chce mies dobrze zrobione to trzeba wszystko wybebeszyć ładnie z deska i i wygłoszeniami
i to nie tylko dla tego aby wszystko posprawdzać ale dla tego aby podczas spawania nic się nie zapaliło
a co do miejsc gdzie warto zerknąć to jest jeszcze takie jak za schowkiem nad nogami pasażera od środka

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość