[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Poszerznie felg stalowych 14" BMW e30

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#31  Postprzez howbiee » 18 lut 2012, o 20:51

davidx_net napisał(a):bo to ani nie wygląda ani.. nie wygląda.

+1 i po temacie.
howbiee
Moderator

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: m20b20

Post numer:#32  Postprzez adriano1992lbn » 18 lut 2012, o 23:11

Aj tam głupoty gadacie:P
Felgi już wysłane:D I będą jakie będą ;)

A co do koloru to moja dziewczyna każe mi pomalować koła tak :D
Obrazek
adriano1992lbn

Post numer:#33  Postprzez bez pozdrowień » 19 lut 2012, o 03:06

mogłeś Calibre sobie kupić, albo Golfa III, tam takie kolory uwielbiają :D
E30 to klasyka, a jak Ty tego klasyka postawisz na różowych 14 i będzie koza do tego, to osobiście Ci te felgi podp****ole hehe
bez pozdrowień

Post numer:#34  Postprzez qbacki » 19 lut 2012, o 04:27

bez pozdrowień napisał(a):mogłeś Calibre sobie kupić, albo Golfa III, tam takie kolory uwielbiają :D
E30 to klasyka, a jak Ty tego klasyka postawisz na różowych 14 i będzie koza do tego, to osobiście Ci te felgi podp****ole hehe

Dokładnie.
Ma być klasycznie ale ładnie.
To mi bardziej wygląda na prawie klasycznie i nieładnie.
qbacki

Post numer:#35  Postprzez Waski » 19 lut 2012, o 09:50

dajcie chłopakowi juz spokój chce kupić/zrobić niech to robi wyda kasę na felgi i ze 2 razy na opony i tak dojdzie do wniosku ze utopił kasę :D a w duchu będzie se myslał te h...e z forum mieli racje:D
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Silnik: MxxBxx
Kolejne BMW: 325i
Silnik: MxxBxx

Post numer:#36  Postprzez Flow » 19 lut 2012, o 11:07

Jak znam Adriana, to po takim pomyśle dziewczyny, szybciej by ją zostawił, niż zrealizował jej wizję. E30 to jego oczko w głowie i nie ma miejsca na takie "tjuningi". Felga najprawdopodobniej zostanie pomalowana na kolor srebrny, chociaż ja po cichu podpowiadam biały, pamiętając jak auto wyglądało na imprezie WOŚP, śmigając na seryjnej stali po torze. Jednak najprawdopodobniej felga zostanie srebrna.

Obrazek

Obrazek

Moim zdaniem auto na powyższym zdjęciu wygląda bardzo ładnie na lekko poszerzonej 14' calowej stali. Ktoś powie, że koza, balon, ale gdybym użytkował auto zimą, to chyba właśnie taki setup bym wybrał.

Pozdrawiam
Flow
Uczeń

Moje BMW: waska
Nadwozie: -------
Silnik: M20B25

Post numer:#37  Postprzez Pietrek » 19 lut 2012, o 16:10

to ja zapytam inaczej, jaką opone na to naciągniesz żeby było ładnie ?
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#38  Postprzez adriano1992lbn » 20 lut 2012, o 15:23

Z oponą to zobaczymy jak to będzie wyglądało...
Na razie mam 158/55r14 chyba zobaczymy co z tego wyniknie :)
Jeżeli okaże się nie wypał to przecież spokojnie można felgę dać na sell i po kłopocie ;)

Dodatkowo szukam bagażnika dachowego, bądź mocowań samych, bo mam bagażnik, ale właśnie nie mam mocowań:/

Flow napisał(a):Jak znam Adriana, to po takim pomyśle dziewczyny, szybciej by ją zostawił, niż zrealizował jej wizję. E30 to jego oczko w głowie i nie ma miejsca na takie "tjuningi.

Haha:D Poza tym nie mam dziewczyny:P Chciałem dodać trochę kontrowersji do tematu xD
adriano1992lbn

Post numer:#39  Postprzez Fujitsu97 » 25 lut 2012, o 15:55

Witam panowie, wytłumaczcie mi czy do poszerzania felg jest wstawiana jakaś blacha o to poszerzeie czy jakis kawałek rury odpowiedniej średnicy?? a może dwie felgi odpowiednio przycięte są spawane do siebie
Fujitsu97

Post numer:#40  Postprzez wojtaq » 25 lut 2012, o 16:47

zwykla blacha owijana wokół i obspawywana
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40

Post numer:#41  Postprzez Pietrek » 25 lut 2012, o 17:20

blacha walcowana w okrąg...
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#42  Postprzez kozik007 » 26 lut 2012, o 02:02

ja widziałem gdzieś na necie jak dwie felgi zostały odpowiednio przyciete i pospawane
Jeśli uważasz że pomogłem..naciśnij POMÓGŁ :D

moje e30
- http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=23115
kozik007
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#43  Postprzez dawidzik;) » 26 lut 2012, o 03:19

kozik007 napisał(a):ja widziałem gdzieś na necie jak dwie felgi zostały odpowiednio przyciete i pospawane

to zapoda tematem nawet jeżeli to forum CalibraTeam
Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Root
Zapoznaj się z regulaminem.
dawidzik;)
Magister

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#44  Postprzez Adaasko » 26 lut 2012, o 06:12

Smiesznie bedzie, kolega z gadki nie wydaje mi sie kimś tak nastawionym jak NP mattim - ten od czarnej waskiej, na początku tematu - szeroka 15' - który zeby spasowac to juz dośc małe koło z nadkolami poleciał z glebą naprawde grubo, NAPRAWDE GRUBO, a co dopiero 14...? 40mm? 60mm? nie dośc że to ogólnie niezbyt sążna gleba, to w dodatku z 14tkami bedzie wyglądało jak deskorolka, albo wrzucisz tam jakies balony, i bedzie tarło i wygladało totalnie z :cen: - tak czy siak będzie rolniczo i to żadna gruba matematyka żeby to zrozumieć

chyba ze chcesz zrobic taki lajtowy set, poszerzajac je do 8' dajac troche nizszą opone i lekką glebe - w stylu jak kolega w błękitnej wąskiej.
Adaasko

Post numer:#45  Postprzez lisu » 26 lut 2012, o 11:25

kozik007 napisał(a):ja widziałem gdzieś na necie jak dwie felgi zostały odpowiednio przyciete i pospawane

Tak właśnie zrobiłem ja ze swoimi 14". I wyszło super. Nie wiem ale nie podoba mi się felga jak ma wstawiony pas blachy jako poszerzenie. Fajnie to wygląda jak się tył drugiej felgi przeniesie na przód. Mi tu wyszło 8,5 cala i jak dla mnie bomba. Może nie jestem fanem jakiegoś naciągu na maxa. Tylko nie pamiętam jaki dokładnie rozmiar opony zakładałem.

aaa no i znam tego chłopaka z tej błękitnej wąskiej, to mój dobry znajomy i powiem że te jego 14" bardzo fajnie się prezentują na aucie.

Obrazek

Obrazek

Nawet z nudów rant okleiłem w stickery, ale to tylko do zdjęcia, a tak kolor felg to biała perła.
lisu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Felunek & Opony