[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Renowacja chromów

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Renowacja chromów

Post numer:#1  Postprzez lincoln » 7 gru 2007, o 00:09

Tak sie skąłda, ze chromy w moim autku na zderzakch, oraz na dzwiach i listwach są w dobrym stanie i ładnie sie prezentują, ale na przedniej i tylnej szybie niestety nie, są takie jakby podrdzewiające, czy jest na to jakis sposób???
lincoln

Post numer:#2  Postprzez Menl » 7 gru 2007, o 00:15

sprawdz czy Autosolem to zejdzie. jest to jedna z najlepszych past polerskich do chromu, aluminium itd.
Obrazek
Menl

Post numer:#3  Postprzez kaktus » 7 gru 2007, o 13:24

farecla jest jeszcze dobra tym poleruje sie auta po lakierowaniu.Dobry produkt polecam na codzien go uzywam...dwa rodzaje ziarna.Z ta pasto nie ma zeczy niemozliwych

Obrazek Obrazek
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez evil » 9 gru 2007, o 11:34

co mogę polecić, to podjechać do jakiegoś serwisu motocyklowego (szczególnie H-D) i zapytać, czy przypadkiem nie mają waty nasączonej jakimś specyfikiem, która służy do polerowania i usuwania zanieczyszczeń z powierchni chromowanych / niklowanych. nie pamiętam teraz, jak nazywa się ten specyfik. sprzedawany jest w puszkach metalowych, ładnych, niebieskich z mnóstwem literek :lol:
evil

Post numer:#5  Postprzez kaktus » 9 gru 2007, o 11:37

evil napisał(a): z mnóstwem literek :lol:

chnskich :mrgreen:
www.7dents.co.uk

kaktus
Magister

Post numer:#6  Postprzez lincoln » 12 gru 2007, o 00:30

Dzieks Panowie za wskazówki,
ale tak ostatnio patrzyłem, a tam jakas taka jakby osłonka silikonowa jest, trzeba pierw zdjąć ją, czy jest jednorazowa??
lincoln

Post numer:#7  Postprzez kaktus » 12 gru 2007, o 15:15

nie ryzykuj chromy na szybie sa bardzo podatne na zgiecia byc moze tak byc ze wyjmiesz i nie wsadzisz
www.7dents.co.uk

kaktus
Magister

Post numer:#8  Postprzez czort e34 » 4 sty 2008, o 18:26

sorry ze troche podepne sie pod temat... moim problemem sa wlasnie chromy :cho: skad wziasc "shadow-line" ??? to sie maluje jakos, czy kupuje??? mam czarna nerke i nie pasuja mi te blyskotki... prosze o pomoc bedacych w temacie :mrgreen: Obrazek
czort e34

Post numer:#9  Postprzez Mlody » 4 sty 2008, o 18:29

Tu masz :mrgreen:

http://www.allegro.pl/item290997632_rar ... w_e30.html

lub tak jak kaktus napisal :mrgreen:
Ostatnio edytowano 4 sty 2008, o 18:34 przez Mlody, łącznie edytowano 1 raz
Mlody

Post numer:#10  Postprzez kaktus » 4 sty 2008, o 18:32

sluchaj nerki raczej nie wystepowaly czarne,nie wiem jak w MT...
co do ramek na bank sa ori czarne jak masz chrom to sciereczka matujaca(wszedzie do matujesz),ewentualnie 800 na mokro i polecial...czarny mat lub pol-polysk w sprayu
www.7dents.co.uk

kaktus
Magister

Post numer:#11  Postprzez czort e34 » 4 sty 2008, o 18:51

tak wygląda moja nerka:) Obrazek
czort e34

Post numer:#12  Postprzez Mlody » 4 sty 2008, o 18:58

Kaktusowi chodzilo o to ze czarne nerki nie byly prodokowane,a ze masz czarna tzn ze byla malowana :mrgreen:
Mlody

Re: Renowacja chromów

Post numer:#13  Postprzez arturross15 » 5 mar 2015, o 10:15

troszkę odkopię temat. może komuś się przyda. Nie sprawdzałem u siebie , ale na Ukrainie działa. https://www.youtube.com/watch?v=LNfartrdfI0
arturross15

Post numer:#14  Postprzez Paul » 5 mar 2015, o 10:54

zmycie rudego nalotu to żaden problem, można to zrobić czym popadnie, nawet colą, chociaż jakby użył pasty do polerowania chromu wyszło by pewnie jeszcze lepiej.
Problemem są uszkodzenia mechaniczne czyli np otarcia obicie od kamieni czy wżery rdzy które jak widać na filmie nie zniknęły, a przyznam że do końca na to liczyłem :D
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20

Post numer:#15  Postprzez Adaasko » 5 mar 2015, o 11:20

Paul napisał(a):zmycie rudego nalotu to żaden problem, można to zrobić czym popadnie, nawet colą, chociaż jakby użył pasty do polerowania chromu wyszło by pewnie jeszcze lepiej.
Problemem są uszkodzenia mechaniczne czyli np otarcia obicie od kamieni czy wżery rdzy które jak widać na filmie nie zniknęły, a przyznam że do końca na to liczyłem :D

dokładnie, to takie wlasnie ukraińskie superczary, zmył rdzawy nalot, rdzy nie usunął bo uszkodzony jest chrom - a pod nim zwykła rdzewna stal -to zaraz wyjdzie.

pamiętajmy o tym, że z chromow w e30 PRAWDZIWYM CHROMEM - są tylko zderzaki -listwy dookoła (chrom/shadowline) są ALUMINIOWE - po ANODOWANE prawdopodobnie (chemiczny proces zabezpieczający aluminium) i takie powierzchowne polerowanie na niewiele się zda.

moza zetrzeć powloke i wypolerować listwy na lustro, lepiej niż w fabryce... ale... ale aluminium zaraz znowu "zbieleje" utleni się.
Adaasko

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo