[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Porada Gaz do m50b25

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Post numer:#16  Postprzez Jasmen » 1 kwi 2012, o 18:39

Najlepszą jakość jazdy będziesz miał na benzynie, wiadomo że jak coś kosztuje 4 razy więcej to musi być lepsze ale kolega napisał że jak się założy valteki to auto będzie więcej stało niż jeździło. Dużo osób na nich jeździ i nie słyszałem żeby ktoś narzekał, ja również nie narzekam, auto pali dobrze więc jeśli się posypią to na pewno kupię znowu coś w tym przedziale cenowym
Jasmen
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 728
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#17  Postprzez kamil7s » 1 kwi 2012, o 21:15

Te wtryski to reg fast niebieskie. Plug&play z valtekami, koszt 140zł. Jakość jazdy na gazie to dobre graty, dobra regulacja ewentualnie regulacja afr i jeśli mapa benzynowa jest kiepska to na gazie będzie lepiej jeździł.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez izdebo » 18 maja 2012, o 09:40

Ja u siebie- M20B25 mam:
- reduktor KME SILVER
- Wtryski OMVL REG Fast
- Lecho Sequel

Powiem tak - od założenia instalacji, byłem niezadowolony - samochód szarpał, miał mało mocy, nie ciągnął do czerwonej, tylko wcześniej odcinka (4500obr - jak diesel:( ), po jezdzie w trasie - juz po 20km, zawiecha afru, bo mieszanka uboga, itd, wiec generalnie zacząłem sie zastanawiać, czy tego lpg nie wyrzucić.

Ostatnio wziąłem się za to - kopiłem kontroler podciśnienia, i dzięki temu, zrobiłem mapowanie sterownika LPG, tak jak powinno to byc zrobione od poczatku.
W jednym zdaniu: jest super!
Samochód idzie jak na benzynie, ma moc taką, jak na 170KM przystało, afr - mieszanka poprawna, w trakcie przyspieszania bogata. jednym słowem bomba!!! Szkoda, że 98% gazowników w Polsce to kasztany, których wiedza nt LPG konczy sie w trakcie wiercenia dziury pod wlew gazu.

Jezeli założysz LPG, udaj się do kogos ogarniętego (jeżeli sam nie umiesz), na profesjonalnie strojenie - od podciśnienia, albo od afru, w zależności jakim sprzętem dysponuje Twoj tuner. Silniki w BMW, nie będą dobrze jeździły na LPG bez indywidualnego mapowania.
izdebo
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia strona

Powrót do LPG