[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

jak poszerzyc tylne nadkola?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

jak poszerzyc tylne nadkola?

Post numer:#1  Postprzez kipper1987 » 6 sty 2008, o 10:02

jak w temacie, kupilem felgi 9 cali na tyl 7,5 na przod. Problem w tym, ze tyl wystaje jakies 3 centy poza nadkole. Z tego co czystalem to wiekszosc z was ma felgi 9 calowe wiec jak Wy poradziliscie sobie z tym problemem?
kipper1987
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez M-Technic » 6 sty 2008, o 11:34

Witam i pozdrawiam wiesz najwiencej zalezy od et felgi jak masz et dobre to fele nie wystają poza natkole a jak złe to wystają.

[ Dodano: 06-01-2008, 10:38 ]
najprostrzy sposób rozgiencia nadkola to wsadzic bejzbola miendzy błotnik a koło i podjechac do przodu oczywiscie jezeli masz glebe. 2 sposób to odklepac ranty nadkola młotkiem gumowym z tym ze to jest nie estetyczne trzeba szpachlowac i malowac element.
M-Technic

Post numer:#3  Postprzez kipper1987 » 6 sty 2008, o 11:53

felgi to KERSCHER CARMONA 7,5/9X16 z et 15. Narazie nie mam jeszcze gleby a felge przymierzalem tylko na lewarku i sama felge bez opony i wystaje jakies 3 centy.

Moze jak zaloze opone i spuszcze auto z lewarka to schowa sie w nadkole?
kipper1987
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez zygi1066 » 6 sty 2008, o 12:31

kipper1987 napisał(a):felgi to KERSCHER CARMONA 7,5/9X16 z et 15. Narazie nie mam jeszcze gleby a felge przymierzalem tylko na lewarku i sama felge bez opony i wystaje jakies 3 centy.

Moze jak zaloze opone i spuszcze auto z lewarka to schowa sie w nadkole?

całkiem możliwe. a raczej napewno... :duh:

[ Dodano: 06-01-2008, 11:32 ]
M-Technic napisał(a):najprostrzy sposób rozgiencia nadkola to wsadzic bejzbola miendzy błotnik a koło i podjechac do przodu oczywiscie jezeli masz glebe. 2 sposób to odklepac ranty nadkola młotkiem gumowym z tym ze to jest nie estetyczne trzeba szpachlowac i malowac element.

a Ty z tym bejzbolem to tak poważnie? bo jak nie masz dresu do tego to nici z "tuningu"
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez M-Technic » 6 sty 2008, o 13:55

Poważnie zygi chma że masz lebszy sposób?? jak tak to chentnie poczytam
M-Technic

Post numer:#6  Postprzez adam e30 » 6 sty 2008, o 14:03

3cm?? :shock: Moze masz jescze jakis dystans? Bo przy et 15 to powinno byc rowno z nadkolem. Odpowiednie sprezyny i opona 215 na40 i nie powinno nic ocierac.
adam e30
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 6 sty 2008, o 14:06

M-Technic napisał(a):Witam i pozdrawiam wiesz najwiencej zalezy od et felgi jak masz et dobre to fele nie wystają poza natkole a jak złe to wystają.

[ Dodano: 06-01-2008, 10:38 ]
najprostrzy sposób rozgiencia nadkola to wsadzic bejzbola miendzy błotnik a koło i podjechac do przodu oczywiscie jezeli masz glebe. 2 sposób to odklepac ranty nadkola młotkiem gumowym z tym ze to jest nie estetyczne trzeba szpachlowac i malowac element.
M-Technic napisał(a):ażnie zygi chma że masz lebszy sposób?? jak tak to chentnie poczytam
MISIEK WEŹ POPATRZ JAK BAZGRZESZ NA FORUM, PRZECZYTAJ 2 RAZY ZANIM WYŚLESZ, ZOBACZ ILE BŁĘDÓW ROBISZ.

Ten sposób na ranty próbowałeś??????????
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#8  Postprzez zygi1066 » 6 sty 2008, o 14:21

M-Technic napisał(a):Poważnie zygi chma że masz lebszy sposób?? jak tak to chentnie poczytam

mam lepszy sposób. mniejsze felgi skoro takie nie wchodzą. po co psuć jakże piękną linie nadkoli e30? :tan:
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez evil » 6 sty 2008, o 14:49

o, widzę, że ktoś się naoglądał Monsters Garage...
taaa, Jesse James patentował z kijem do baseball i mu się udało :lol:
evil

Post numer:#10  Postprzez jasiel » 6 sty 2008, o 15:13

Ja osobiście "przerabiałem" tak nadkola w golfie 3 z tym że zamiast kija wkładałem między oponę a rant rurę stalową, kilka razy do przodu i do tyłu efekt zamierzony osiągnięty (opony przestały trzec). Sposób jest ok trzeba tylko pamiętac o zabezpieczeniu rantu jakimś cudem antykorozyjnym bo na bank od środka lakier się złuszczy.
jasiel
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez zygi1066 » 6 sty 2008, o 15:18

evil napisał(a):o, widzę, że ktoś się naoglądał Monsters Garage...
taaa, Jesse James patentował z kijem do baseball i mu się udało :lol:

panie, u nas w Polsce to bez dresu to nie ma co. pozatym są zawsze w komplecie z bejzbolem :tan: i heja na disko :tan: :jum:

[ Dodano: 06-01-2008, 14:20 ]
jasiel napisał(a):Ja osobiście "przerabiałem" tak nadkola w golfie 3 z tym że zamiast kija wkładałem między oponę a rant rurę stalową, kilka razy do przodu i do tyłu efekt zamierzony osiągnięty (opony przestały trzec). Sposób jest ok trzeba tylko pamiętac o zabezpieczeniu rantu jakimś cudem antykorozyjnym bo na bank od środka lakier się złuszczy.

a ja najchętniej, osobiście bym mojego golfa II całego "przerobił" w ten sposób-bejzbolem :twisted:
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez kaktus » 6 sty 2008, o 17:51

wstaw drugie reperaturki i z bani :bag:
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#13  Postprzez maruda » 6 sty 2008, o 18:04

zrob ala m3.... opel frontera ma podobne blotniki tylne do m3 e30
troche rzezby i beda pasowac ...przednie kupujesz i masz prawie m3... :mrgreen:
maruda

Post numer:#14  Postprzez kipper1987 » 6 sty 2008, o 21:38

dzieki za rady! oto fotki :
Obrazek

Obrazek

na zawiasie -40 schowa sie to w nadkole? :/
kipper1987
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#15  Postprzez Antonio » 6 sty 2008, o 22:26

jasiel napisał(a):Ja osobiście "przerabiałem" tak nadkola w golfie 3 z tym że zamiast kija wkładałem między oponę a rant rurę stalową, kilka razy do przodu i do tyłu efekt zamierzony osiągnięty (opony przestały trzec). Sposób jest ok trzeba tylko pamiętac o zabezpieczeniu rantu jakimś cudem antykorozyjnym bo na bank od środka lakier się złuszczy.
my identycznie przerabialismy nadkola w polonezie, bo mial mega glebe i schmidty nie chcialy sie zmiescic, no polonez wyszedl 1 klasa :jum:
Antonio

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo