Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
kipper1987 napisał(a):felgi to KERSCHER CARMONA 7,5/9X16 z et 15. Narazie nie mam jeszcze gleby a felge przymierzalem tylko na lewarku i sama felge bez opony i wystaje jakies 3 centy.
Moze jak zaloze opone i spuszcze auto z lewarka to schowa sie w nadkole?
M-Technic napisał(a):najprostrzy sposób rozgiencia nadkola to wsadzic bejzbola miendzy błotnik a koło i podjechac do przodu oczywiscie jezeli masz glebe. 2 sposób to odklepac ranty nadkola młotkiem gumowym z tym ze to jest nie estetyczne trzeba szpachlowac i malowac element.
M-Technic napisał(a):Witam i pozdrawiam wiesz najwiencej zalezy od et felgi jak masz et dobre to fele nie wystają poza natkole a jak złe to wystają.
[ Dodano: 06-01-2008, 10:38 ]
najprostrzy sposób rozgiencia nadkola to wsadzic bejzbola miendzy błotnik a koło i podjechac do przodu oczywiscie jezeli masz glebe. 2 sposób to odklepac ranty nadkola młotkiem gumowym z tym ze to jest nie estetyczne trzeba szpachlowac i malowac element.
MISIEK WEŹ POPATRZ JAK BAZGRZESZ NA FORUM, PRZECZYTAJ 2 RAZY ZANIM WYŚLESZ, ZOBACZ ILE BŁĘDÓW ROBISZ.M-Technic napisał(a):ażnie zygi chma że masz lebszy sposób?? jak tak to chentnie poczytam
M-Technic napisał(a):Poważnie zygi chma że masz lebszy sposób?? jak tak to chentnie poczytam

evil napisał(a):o, widzę, że ktoś się naoglądał Monsters Garage...
taaa, Jesse James patentował z kijem do baseball i mu się udało
i heja na disko
jasiel napisał(a):Ja osobiście "przerabiałem" tak nadkola w golfie 3 z tym że zamiast kija wkładałem między oponę a rant rurę stalową, kilka razy do przodu i do tyłu efekt zamierzony osiągnięty (opony przestały trzec). Sposób jest ok trzeba tylko pamiętac o zabezpieczeniu rantu jakimś cudem antykorozyjnym bo na bank od środka lakier się złuszczy.
my identycznie przerabialismy nadkola w polonezie, bo mial mega glebe i schmidty nie chcialy sie zmiescic, no polonez wyszedl 1 klasajasiel napisał(a):Ja osobiście "przerabiałem" tak nadkola w golfie 3 z tym że zamiast kija wkładałem między oponę a rant rurę stalową, kilka razy do przodu i do tyłu efekt zamierzony osiągnięty (opony przestały trzec). Sposób jest ok trzeba tylko pamiętac o zabezpieczeniu rantu jakimś cudem antykorozyjnym bo na bank od środka lakier się złuszczy.

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości