[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wyciek z mostu

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

wyciek z mostu

Post numer:#1  Postprzez bambus » 19 kwi 2007, o 22:56

Witam serdecznie...mam mały wyciek z mostu tylnego po prawej stronie...sprawdzałem poziom oleju i jest ok...wyciek ma juz jakies dwa miesiace a poziom sprawdzałęm 2 dni temu :D mam zamiar sie wziasc za uszczelnienie ale chcialem zapytac czy u innych posiadaczy E30 nuie ma takich objawów iczy jest to pilna sprawa...przy okazji jaki olej trzeba tam zalac...podobno jakis syntetyk al emoze ma ktos dokładne dane:))pozdrawiam
bambus

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 19 kwi 2007, o 23:42

jezeli masz szpere to SAF-XJ
a jezeli nie to SAF-XO
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez Monika » 20 kwi 2007, o 00:12

bambus, co do oleju to Jackx-36 zamieścił dzis artykulik o olejach ( wiem nie krzyczcie powtarzam się :wink: )
Monika

Post numer:#4  Postprzez PaWeLeK_E30 » 20 kwi 2007, o 01:00

ja też mam mały wyciek. nic nie kapie, ale jest zapocenie( o ile tak można nazwać) też z prawej strony.
Próbuje się za to zabrać, ale jakoś mało czasu. Pewnie jakiś simering do wymiany.

A co do oleju to BMW zaleca hipoidalny, a castrol SAF-XO(bez szpery) taki chyba nie jest.
SAF-XO jest zalecany do BMW przez castrola, więc może załóżmy dobry na wymianę, ale czy dobry na dolewki?
Czy może lepiej kupić jakiś tam hipoidalny?
PaWeLeK_E30

Post numer:#5  Postprzez jackx-36 » 20 kwi 2007, o 05:58

do szpery polecają LQUI MOLI, litr kosztuje 100zł, podobno jedne z lepszych olei.
Monika owszem zapodałem artykuł o olejach ale o silnikowych a dyskusja toczy sie o olejach przekładniowych czyli do skrzyni biegów i dyfra a te oleje sa inne. Ale dziekuje za zauważenie tematu :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez bambus » 20 kwi 2007, o 07:15

PaWeLeK_E30 napisał(a):ja też mam mały wyciek. nic nie kapie, ale jest zapocenie( o ile tak można nazwać) też z prawej strony.
Próbuje się za to zabrać, ale jakoś mało czasu. Pewnie jakiś simering do wymiany

dokładnie mam to samo :cool2: mjost poprotu sie poci :cool2: jezeli chodzi i szpere to u mnie jej brak....w książce Mobila zalecany olej to podobno Gearluse VS600 litr 70zł...ale opinie w sklepach motoryzacyjntych sa rozbiezbe a ceny tym bardziej od 30-100zł/l dlatrego nie wiem co dalej z tym fantem
bambus

Post numer:#7  Postprzez Strzelba » 20 kwi 2007, o 09:52

ja kupowalem SAF-XO castrola w aso bo z nim jest taki zonk ze sprzedaja go w bankach 25l a w aso mozna kupic na litry kosztowalo mnie to 96zl (1litr)
i nie wiem po co sie nad tym rozkminiac jak bmw zaleca wlasnmie ten olej to po co szukac czegos innego
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!

Strzelba
Administrator

Post numer:#8  Postprzez bambus » 20 kwi 2007, o 14:35

strzelba napisał(a): nie wiem po co sie nad tym rozkminiac jak bmw zaleca wlasnmie ten olej to po co szukac czegos innego
ale powiedz mi strzelba czy stosujesz dokladnie te oleje do silnika jakie rekomenduje BMW i te klocki hamulcowe......płyn do spryskiwaczy....chcialem porównać opinie i dlatego jest rozkmina na ten temat...pozdrawiam
bambus

Post numer:#9  Postprzez Strzelba » 20 kwi 2007, o 14:54

bambus napisał(a):ale powiedz mi strzelba czy stosujesz dokladnie te oleje do silnika jakie rekomenduje BMW i te klocki hamulcowe......płyn do spryskiwaczy....chcialem porównać opinie i dlatego jest rozkmina na ten temat...pozdrawiam

do skrzyni i dyfra tak
do silnika to juz nie bardzo bo to nie ja kupowalem je jako nowe i ciezko zmieniac (rodzaj) olej w aucie co ma przejechane ok 200tys

Strzelba
Administrator

Post numer:#10  Postprzez Monika » 20 kwi 2007, o 23:54

do szpery polecają LQUI MOLI, litr kosztuje 100zł, podobno jedne z lepszych olei.
Monika owszem zapodałem artykuł o olejach ale o silnikowych a dyskusja toczy sie o olejach przekładniowych czyli do skrzyni biegów i dyfra a te oleje sa inne. Ale dziekuje za zauważenie tematu :cool2:
przeczytałam dokładnie tam są też inne oleje, nie tylko do silnika np str 43 :D
Monika

Post numer:#11  Postprzez jackx-36 » 21 kwi 2007, o 08:18

Monika, :not: :not: wybacz o pani za błedy które popełniłem :lol: :lol:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#12  Postprzez Monika » 21 kwi 2007, o 12:07

No to rozumiem niech będzie Tobie wybaczone :D
Monika

Post numer:#13  Postprzez abrover » 14 maja 2007, o 18:00

mój też się poci, z tym że kilka kropelek oleju na dobę z niego spada, do wymiany zimering wałka atakującego
abrover

Powrót do Mechanika & Części