Witam! Jestem nowy na tym forum ale mam nadzieje ze ktos pomoże. Szukalem tematu ale nie znalazłem rozwiązania. Otóż kupiłem BMW e30 z silnikiem m40b16 91r B+G i auto ciężko odpala muszę pompować gazem żeby rechnął a czasami nawet to nie pomaga ale jak już odpali to nie równo pracuje czasami nawet zgaśnie spada cały czas z obrotów, a jak się już rozgrzeje to normalnie odpala.Najdziwniejsze jest to ze raz jak się nim jedzie to pedał przy podłodze a on się zachowuje jak by paliwo się kończyło. Buja i nie wchodzi na obroty. A sa takie dni ze bez problemu przyspiesza. Czasem jest tak że jak go rozgrzeje na gazie to potem objawy znikają lub nie. Byłem u elektryka żeby podpiął komputer i wyskoczyło ze sonda lambdą jest coś nie tak ale powiedział mi że to przez to ze jest gaz, więc nie mam pojęcia co to może być? :/ Bo przepływka jest sprawna,silniczek krokowy tez,z układem paliwowym tez jest chyba wszystko ok ale zastanawia mnie jedna rzecz bo znajomy mi powiedzial ze mam odłączyk wężyk paliwa co idzie do silnika i zatkać palcem a potem pokręcić silnikiem,cisnienie paliwa niby powinno być takie ze nie powinienem otrzymać go palcem a wcale tak nie jest to może być jedna z przyczyn nie równej pracy silnika??? . Byłem także u mechanik powiedział mi ze to może być czujnik położenia przepustnicy, wału albo wtryski zapchane czy coś takiego. Każdy mówi mi co innego i nie wiem co mam zrobić :/
Z gory dzieki za odpowiedzi i propozycje.