[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m40b16 przerywa na benzynie i nie wkreca sie na obroty

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

m40b16 przerywa na benzynie i nie wkreca sie na obroty

Post numer:#1  Postprzez Michal1992 » 18 lip 2012, o 13:03

Witam! Jestem nowy na tym forum ale mam nadzieje ze ktos pomoże. Szukalem tematu ale nie znalazłem rozwiązania. Otóż kupiłem BMW e30 z silnikiem m40b16 91r B+G i auto ciężko odpala muszę pompować gazem żeby rechnął a czasami nawet to nie pomaga ale jak już odpali to nie równo pracuje czasami nawet zgaśnie spada cały czas z obrotów, a jak się już rozgrzeje to normalnie odpala.Najdziwniejsze jest to ze raz jak się nim jedzie to pedał przy podłodze a on się zachowuje jak by paliwo się kończyło. Buja i nie wchodzi na obroty. A sa takie dni ze bez problemu przyspiesza. Czasem jest tak że jak go rozgrzeje na gazie to potem objawy znikają lub nie. Byłem u elektryka żeby podpiął komputer i wyskoczyło ze sonda lambdą jest coś nie tak ale powiedział mi że to przez to ze jest gaz, więc nie mam pojęcia co to może być? :/ Bo przepływka jest sprawna,silniczek krokowy tez,z układem paliwowym tez jest chyba wszystko ok ale zastanawia mnie jedna rzecz bo znajomy mi powiedzial ze mam odłączyk wężyk paliwa co idzie do silnika i zatkać palcem a potem pokręcić silnikiem,cisnienie paliwa niby powinno być takie ze nie powinienem otrzymać go palcem a wcale tak nie jest to może być jedna z przyczyn nie równej pracy silnika??? . Byłem także u mechanik powiedział mi ze to może być czujnik położenia przepustnicy, wału albo wtryski zapchane czy coś takiego. Każdy mówi mi co innego i nie wiem co mam zrobić :/
Z gory dzieki za odpowiedzi i propozycje.
Michal1992

Post numer:#2  Postprzez neophyte » 18 lip 2012, o 13:49

Pompka paliwa, regulator ciśnienia, sonda też może być. Poszukaj trochę tematów na forum bo na pewno niejeden znajdziesz.
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez Michal1992 » 18 lip 2012, o 14:49

dodam jeszcze ze wskaznik paliwa tez szaleje raz mam na full a raz pokazuje dobrze :/
Michal1992

Post numer:#4  Postprzez bugaobugao » 18 lip 2012, o 15:38

wskaźnik paliwa kolego na pewno związku z tym nie ma :)
Ale zegary w e30 dowodzą tego iż te auta mają dusze :)
bugaobugao
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez Gawel » 20 lip 2012, o 17:19

Wskaźnik paliwa szaleje jak jest pompa grzebana ja tak miałem przewód plusowy opierał się o pływak i wariował wskaźnik. Zmień przede wszystkim filtr paliwa od tego zacznij wtryski sprawdź i regulator ciśnienia. A i wyjmij pompę sprawdź sitko.
Gawel

Powrót do LPG