Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
potejtos napisał(a):Pylu z klockow oraz gazow powstalych w trakcie hamowania, kiedy tarcza i klocek rozgrzewaja sie do bardzo wysokich temperatur. Poza tym nacinane tarcze raczej sa do twardych klockow, ktore moga sie szklic, dlatego naciecia zdzieraja ta warstwe klocka. Dlatego do nacinanych tarcz nie powinno sie stosowac miekkich klockow, bo bedzie mega pylenie oraz klocki zje moment.
Z tymi ATE podejrzewam, ze opinia zalezna jest od tego, czy ktos ma org czy podrobe![]()
[ Dodano: 14-10-2012, 11:15 ]
Poza tym nacinane tarcze czesto bija, poniewaz sa gorzej wywazone niz gladkie + nierownomiernie sie odksztalcaja w trakcie nagrzewania.
marcin320i napisał(a):jak się kupuje okazyjnie na jakimś straganie od super handlarza z niebotycznymi zniżkami to później kończy się to tragedią
,sam nie wiem jakie mam,ale wystarczy hamowanie z większej prędkości i przednie felgi są okropnie czarne,to mnie męczy,może zaryzykuje z ATE
.
pawels5 napisał(a):marcin320i napisał(a):jak się kupuje okazyjnie na jakimś straganie od super handlarza z niebotycznymi zniżkami to później kończy się to tragedią
O jakim straganie piszesz? coś chyba bez sensu.
podejrzewam, że do E30 cena jest podobna. Tyle samo co na alledrogo 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości