ACHMED E30 napisał(a):Wiem, że dużo nie pisze na forum, ale mam spore doświadczenie związane z lakiernictwem i jestem zdania, że po akryl także trzeba bardzo dobrze przygotować powierzchnie, tylko na bazie od razu po położeniu klaru widać rysu i niedociągnięcia, a akryl z racji na jego zwiększona gęstość w stosunku do bazy 'siada' dopiero po dłuższym czasie w rysy na podkładzie i warto się przyjrzeć takiej powierzchni po lakierowaniu akrylem na przykład po rokuJa osobiście polecam lakierowanie baza+klar z racji na znacznie lepszy efekt.
pozdro
Na siadanie lakieru ma wpływ wiele czynników chodźby za krótki czas odparowywania między warstwami.
Bazą nie przepylasz, tylko kładziesz równe warstwy inaczej później będziesz miał "mapy".
mattim napisał(a):A ja uważam że zadbany lakier akrylowy tak jak wychodziło to w serii bedzie świetnie wyglądał na niezbyt młodym autku jakim jest e30.
Autorowi chyba bardziej chodziło o to jak to bedzie wyglądać włśnie na kanciku, bo lakier w stylu show-car błyszczący po gałach raczej
średnio bedzie wyglądał na klasycznym aucie.
Dokładnie o to chodziło. E30 wychodziła w akrylu, boję się jak będzie wyglądać w metalicu czy nie będzie zbyt "odpicowany" do reszty.
Ja osobiście polecam lakierowanie baza+klar z racji na znacznie lepszy efekt.