[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

blacharstwo.....

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

blacharstwo.....

Post numer:#1  Postprzez bambus » 18 kwi 2007, o 22:54

Witam wszystkich...mam problem z rdzą na przednim prawym błotniku w okolicy dolnej cześci między progiem a listewka czarna....nie jestem zwolennikiem wymiany i malowania calego elementu....czy sa na rynku jakies reparaturki przedniego błotnika a moze ma ktos uszkodzony błotnik i da sie z niego wyciać tą część??pozdrawiam
bambus

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 18 kwi 2007, o 22:59

oj z tego co wiem to ciezko bedzie o cos takiego bo to akurat jest bolaczka e30'stek i ciezko trafic na dobry blotnik w tym miejscu

p.s.
ja tez szukam dla swojej e30 blotnikow i jakos mi nie wychodzi
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez bambus » 18 kwi 2007, o 23:18

no no...niezła...ładby kolorek...jak tylko zrobie swojej foty to zaraz wrzuce...ja tez juz szukam tych błotników troche czasu
...chyba sam zakleje te dziure jakos zywica i pomaluje ...wiem ze to dziuractwo....ale moim zdaniem zakładanie błotnika "podróbki " i malowanie elementu to tez dziuractwo...najlepeij to zrobic cała blache i malowac caly samochod ale te koszty mijaja sie ze zdrowym rozsadkiem...wiec mam dylemat :roll:
bambus

Post numer:#4  Postprzez Strzelba » 19 kwi 2007, o 10:56

ja to sie szykuje do odmalowania calej ale jakos nie moge sie zebrac a jak nie znajde ladnych blotnikow to kupuje nowe i juz
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!

Strzelba
Administrator

Post numer:#5  Postprzez bambus » 19 kwi 2007, o 11:33

ale widzisz.....obawiam sie ze nopwe błotniki nie bede leżeć idelanie a kolor który mam czyli piękne sreberko nie wiem czy dobierze sie 100%...na dodatek 2 błotniki to u mnie koszt 250 zł/szt u dobrego lakiernika :cry: wiec chyba wole uzbierac troche wiecej przez wakacje i cala malowac
bambus

Post numer:#6  Postprzez Strzelba » 19 kwi 2007, o 11:37

z lakierem to nie ma bolu bo idzie sie do aso i masz taki jak trzeba a co do blotnikow to w akcie desperacji tez sie kupi w aso (nie patrze na koszta tylko na orginalnosc czesci)

Strzelba
Administrator

Post numer:#7  Postprzez bambus » 19 kwi 2007, o 11:48

no wlasnie ale gdyby mnie bylo stac na czesci w ASo to bym jezdził E60 heheeh a nie E30 al eniewazne trzeba jakos dac rade:)) moze faktycznie kuopie jakis blotnik i dam ziomkowi do pomalowania no zobaczy sie:))pozdro 600
bambus

Post numer:#8  Postprzez Lord Lukasz » 19 kwi 2007, o 12:09

Z dobieraniem farby w 20-letnim aucie zawsze jest problem i przy niektórych kolorach wręcz niemożliwe jest idealne dobranie i pomalowanie tak że nie będzie śladu bo czy w Aso czy w mieszalni dobierają do numeru oryginału i kolor jest taki jak jak był gdy auto wyjechało z fabryki i a po 20latach ten lakier już tak nie wygląda. Problem dotyczy zwłaszcza niektórych metalików bo liczy sie tez sposób malowania, odpowiednie ciśnienie i kąt nanoszenia i takie tam pierdoły, tłumaczył mi to kiedyś jakiś malarz.

Co do błotników to da sie znaleźc używane w idealnym stanie, ja jeden taki znalazłem, drógi kupiłem nowy zamiennik i żałuje do dzisiaj bo nie leży na aucie tak jak oryginał nawet używany tak więc szukaj a znajdziesz napewno,
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#9  Postprzez bambus » 19 kwi 2007, o 12:11

no wlasnie dogłębnie rozszyfrowales moj dylemat...pozdrawiam i bede szukał dalej :D
bambus

Post numer:#10  Postprzez fazer_deluxe » 19 kwi 2007, o 14:06

Ja tam polecam malowanie całego auta, sam jutro odstawiam auto do lakiernika w celu odmalowania całego.
fazer_deluxe

Post numer:#11  Postprzez chilid » 24 kwi 2007, o 17:55

czesci w ASo można prosić o linka tego sklepu czy co to takiego ??
chilid

Post numer:#12  Postprzez kubex » 25 kwi 2007, o 00:03

kubex

Post numer:#13  Postprzez chilid » 11 cze 2007, o 23:32

EE całe autko niby po co ja tam wolę mieć orginał porysowany jak całe autko świeconce błotnik zewnętrzne mam kupione i powiem ze są idealne (cena jednego 130 zł) ale mi chodzi o wewnętrzne te pod tym tymi zewnętrznymi z tymi mam problem bo ich nikt nie robi a są całe zniszczone:(
chilid

Post numer:#14  Postprzez marcin » 17 cze 2007, o 14:39

witajcie z tym malowaniem calego auta to troche przesada, co do dziur w błotnikach to TYLKO WYMIANA !!!!!! wszystko co zrobicie innego nie wytrzyma pol roku w idealnym stanie. Jestem lakiernikiem i duża wiekszocs lakierów ciemnych pasuje "do krechy" inne tj. jasne , srebrne metaliki przy wycieniowaniu jest idealnie . Aha jeszcze różnica w połysku - reszte samochodu trzeba wypolerować. CIENIOWANIE-jednolita barwa , POLEROWANIE- jednolity połysk. pozdrawiam maniaków BMW
marcin

Post numer:#15  Postprzez Promil » 19 sie 2007, o 02:59

a' propos blacharki...znacie/polecacie może jakiś warsztat w Trójmieście??
Moje autko potrzebuje dobrej opieki...
Promil

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo