ANDRZEJ-BIELAK napisał(a):fakt jest faktem, ale mały silnik z lepszym wyposażeniem był chyba raczej tylko pod koniec produkcji. Przykład "check" był w wyposażeniu standardowym od pojemności 2.0, a obrotomierz zawsze w 2.0 znajdziesz. Zegar tylko w 1.6 i 1.8.
Obrotomierz przy M40 był zawsze, a na pewno w 1.8!
ANDRZEJ-BIELAK napisał(a):Jackx weź na chłopski rozum kombi cięższe trzeba to zatrzymać dorzucili tarcze z tyłu i wszystko, weź pod uwagę to, że e30 w kombi było produkowane dłużej niz sedan czy coupe, równorzędnie z e36 dlatego extra wyposażenie musieli dorzucić chcąć dalej sprzedawać starszy model równorzędnie z nowszym.
Tarcze miały również sedany i coupe, więc nie tylko kombi. Każda wersja z ABS miała tarcze z tyłu.
B20 to przestarzały parch, i wcale dłużej nie pojeździ niż M40. Gdyby nie wadliwy rozrząd w M40, to silnik ten jeździłby baaardzo długo. Ale to nie problem, wystarczy wymienić co nieco i jest
PS nie wiem jakim cudem 2.0 może palić tyle samo, co iS
Nawet instrukcja obsługi mówi zupełnie co innego
M20B20 to najgorszy wybór, pali dużo, a jest mułem i nie potrafi objechać M40B18.
jezeli ktos umie jezdzic to nawet z 1.6 zrobi robote niejednemu!!! w spalaniu to wogole nie trafiles.... jezeli jezdzac na gazie jestem w stanie zrobic 100km za 25 pln to nie powie mi nikt ze to duzo.

)