[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

dusi sie przy ruszaniu / LPG

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

dusi sie przy ruszaniu / LPG

Post numer:#1  Postprzez MartyMcFly » 13 lis 2012, o 13:30

Witam, mam następujacy problem, niedawno wymieniłem chłodnice na większą z 324d w moim 320i nie przewidziałem ze przez instalacje gazowa moze byc problem z montazem gumy, jedynym wyjsciem było załozenie filtra stożkowego. Wszystko pieknie grało, po czasie auto na LPG zaczeło sie dusić przy ruszaniu a nawet gasnąc, spada z obrotów. Po odpaleniu pracuje nierowno. Pozniej jak juz sie rozkula jedzie, bez problemu. Oczywiscie wszystko to na LPG. Z benzyna jest taki problem ze pod odpaleniu chwile pochodzi i odrazu spada z obrotów i gasnie. Moze przez zalozenie stożka trzeba wyregulować gaz? ale dlaczego na benzynie gasnie? hmm, z góry dzieki za odpowiedz. Jesli macie jakas wizje bede wdzieczny.
MartyMcFly

Post numer:#2  Postprzez malchan » 13 lis 2012, o 16:06

zaczni od regulacji gazu i sprawdź szczelnosć dolotu czy nie łapie lewego powietrza
malchan
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez kamil7s » 13 lis 2012, o 19:56

Reduktor ciepły? Odpowietrzyłeś ok? Szczerze mówiąc na wolnych powinien bujać ok, waż \ne że jeśli to zwykły gaz to żeby nie było nawiewu na filtr.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez MartyMcFly » 13 lis 2012, o 23:37

ale jaki filtr? powietrza? jak juz mowilem zalozylem stozek i moze byc to powodem rozregulowania?

[ Dodano: 14-11-2012, 09:43 ]
bywa, ze gaz strzela. Mozliwe ze ma to zwiazek z dolotem bo przy montazu chlodnicy musielismy zdjac przepływke i załozyc ten nieszczesny stożek.
MartyMcFly

Post numer:#5  Postprzez pawels5 » 14 lis 2012, o 15:00

Oczywiście, że po wymianie na stożek zmienia się podciśnienie i trzeba ustawiać od nowa gaz (inst. I gen.). Jeżeli masz tak też na benzynie to szukaj przyczyny w dolocie, sterowaniu (przepływka). Jeszcze jak masz strzały gazu to wszystko może polecieć. Zadajesz pytanie i nawet nie napiszesz jaki to gaz.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez MartyMcFly » 14 lis 2012, o 15:55

przepraszam, tak I gen. Rozumiem, czyli regulacja gazu na pewno. Ale dlaczego na benzynie spada z obrotów i nierówno pracuje? Przeplywka jest nowa zaznacze. myslalem, ze mopze byc winny ten pierscien z taka jakby zapadka odpowiadajacy za wybuchy.

[ Dodano: 14-11-2012, 15:19 ]
moze tak jak mowil ktos wczesniej ma lewe powietrze, nieszczelna guma z przeplywomierza?
MartyMcFly

Post numer:#7  Postprzez _wujek samo zło_ » 14 lis 2012, o 20:22

99% że masz w dolocie niewielką lewiznę- sprawdź bardzo dokładnie cały dolot
_wujek samo zło_

Post numer:#8  Postprzez malchan » 14 lis 2012, o 20:51

i przy okazji połaczenie dolotu z serwem
malchan
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez MartyMcFly » 14 lis 2012, o 23:25

przyczyna to dziura w gumie od przepływki od dołu.
MartyMcFly

Powrót do LPG