[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Co powinno wskazywac

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez Bagor » 20 sty 2008, o 14:14

ANDRZEJ-BIELAK napisał(a):fakt jest faktem, ale mały silnik z lepszym wyposażeniem był chyba raczej tylko pod koniec produkcji. Przykład "check" był w wyposażeniu standardowym od pojemności 2.0, a obrotomierz zawsze w 2.0 znajdziesz. Zegar tylko w 1.6 i 1.8.

Obrotomierz przy M40 był zawsze, a na pewno w 1.8!

ANDRZEJ-BIELAK napisał(a):Jackx weź na chłopski rozum kombi cięższe trzeba to zatrzymać dorzucili tarcze z tyłu i wszystko, weź pod uwagę to, że e30 w kombi było produkowane dłużej niz sedan czy coupe, równorzędnie z e36 dlatego extra wyposażenie musieli dorzucić chcąć dalej sprzedawać starszy model równorzędnie z nowszym.

Tarcze miały również sedany i coupe, więc nie tylko kombi. Każda wersja z ABS miała tarcze z tyłu.

B20 to przestarzały parch, i wcale dłużej nie pojeździ niż M40. Gdyby nie wadliwy rozrząd w M40, to silnik ten jeździłby baaardzo długo. Ale to nie problem, wystarczy wymienić co nieco i jest :cool2:

PS nie wiem jakim cudem 2.0 może palić tyle samo, co iS :mad2: Nawet instrukcja obsługi mówi zupełnie co innego :duh:
M20B20 to najgorszy wybór, pali dużo, a jest mułem i nie potrafi objechać M40B18.
Bagor

Post numer:#17  Postprzez czort e34 » 20 sty 2008, o 14:28

a zaczeło sie od kontrolki "check" :mrgreen:
faktycznie te bebny z tylu to troche porazka ale co do mocy to sie nie zgodze :nienie: jezeli ktos umie jezdzic to nawet z 1.6 zrobi robote niejednemu!!! w spalaniu to wogole nie trafiles.... jezeli jezdzac na gazie jestem w stanie zrobic 100km za 25 pln to nie powie mi nikt ze to duzo.

co do wyposazenia to napewno mam lepiej i ladniej niz w golfie II :jum:
czort e34

Post numer:#18  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 20 sty 2008, o 14:38

Bagor napisał(a):Każda wersja z ABS miała tarcze z tyłu.
właśnie jak miały ABS :mrgreen:
Bagor napisał(a):Gdyby nie wadliwy rozrząd w M40, to silnik ten jeździłby baaardzo długo.
właśnie ten rozrząd w 90 % jest winny tego że m40 przestaje żyć :P
Bagor napisał(a):Ale to nie problem, wystarczy wymienić co nieco i jest
co nieco czyli najlepiej odrazu silnik, nie mówie że odrazu m20B20 ale napewno silnik i wtedy napewno jest :cool2: :cool2: :cool2:
Bagor napisał(a):PS nie wiem jakim cudem 2.0 może palić tyle samo, co iS
Bagor można polemizować, ja się spotkałem z różnymi wynikami ale pisze na przykładzie mojego m20b20. Nie spaliła mi mniej niz 10 litrów (10,1) prędkości 130-140
nie przekroczyła też 13 litrów.
Bagor napisał(a):M20B20 to najgorszy wybór, pali dużo, a jest mułem i nie potrafi objechać M40B18.
CHYBA JAK M20B20 STOI WTEDY M40 MA SZANSE :lol: :P :mrgreen:
JUŻ MNIE PRZEKONALIŚCIE ZMIENIAM NA M40 Z TARCZAMI Z TYŁU :mrgreen: :lol:
BAGOR masz swoje zdanie, ja to szanuje, wiem że go nie zmienisz (do czasu) , ale nie wypisuj bzdur na forum.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#19  Postprzez Bagor » 20 sty 2008, o 15:33

Nie wypisuję bzdur, taka jest prawda. Według danych katalogowych BMW, różnica w przyspieszeniu do 100 km/h między 318i a 320i wynosi zaledwie 0,2 sekundy :!: Żadna różnica, wygra ten kto ma silnik w lepszym stanie i bez gazu... Przyjedziesz do Warszawy, to się przekonasz. Tylko przygotuj się już psychicznie na sromotną klęskę :mrgreen:
Bagor

Post numer:#20  Postprzez davidzior » 20 sty 2008, o 16:11

ANDRZEJ-BIELAK mówisz że nie spalił ci wiecej niż 13 litrów, przyjedź sobie do Warszawy czy do Krakowa i postój sobie w korku to zaraz zmienisz na ten temat zdanie.
Proponuje zakończyć OT bo temat o spalaniu już jest :cool2:
davidzior

Post numer:#21  Postprzez Bagor » 20 sty 2008, o 17:15

Teraz w Warszawie są takie korki, że szlak człowieka trafia. Po prostu nie da się już normalnie jeździć w godzinach szczytu. Spalanie jest przez to większe.
Bagor

Post numer:#22  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 20 sty 2008, o 18:29

Bagor napisał(a):Nie wypisuję bzdur, taka jest prawda. Według danych katalogowych BMW, różnica w przyspieszeniu do 100 km/h między 318i a 320i wynosi zaledwie 0,2 sekundy :!: Żadna różnica, wygra ten kto ma silnik w lepszym stanie i bez gazu... Przyjedziesz do Warszawy, to się przekonasz. Tylko przygotuj się już psychicznie na sromotną klęskę :mrgreen:
BAGOR NA TEMAT danych katalogowych już chyba rozmawialiśmy, ja się spotykałem z róznymi danymi

[ Dodano: 20-01-2008, 17:30 ]
Bagor napisał(a):Tylko przygotuj się już psychicznie na sromotną klęskę
oj marzyciel z ciebie :P
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#23  Postprzez Antonio » 20 sty 2008, o 18:32

Również uwazam ze m20b20 to porazka ale nie podzielam zdania ze m40b18 jest lepsze (jeszcze zadne mnie nie objechalo :D)
Antonio

Post numer:#24  Postprzez jackx-36 » 20 sty 2008, o 18:54

DOOOBRAAAA spokuj :lol: :lol: pogodze wszystkich
najlepszy silnik i najpiękniejszy samochód ma Menel :thu:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#25  Postprzez Bagor » 20 sty 2008, o 19:23

ANDRZEJ-BIELAK napisał(a):BAGOR NA TEMAT danych katalogowych już chyba rozmawialiśmy, ja się spotykałem z róznymi danymi

Ja mówię o DANYCH BMW :!: Fabryka wie najlepiej. Zresztą podaj mi linki do tych Twoich danych.
Bagor

Post numer:#26  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 20 sty 2008, o 21:50

Bagor napisał(a):Zresztą podaj mi linki do tych Twoich danych.
ja twoich też nie widziałem. TU masz pierwsze lepsze znalezione najszybciej, może nie BMW ale chyba wiarygodne. :P http://www.maxbimmer.pl/artykuly/dane-t ... -e30.shtml
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#27  Postprzez Bagor » 20 sty 2008, o 23:21

Dane, które podałeś zgadzają się z danymi BMW. Szerokie lampy: 318i M40 - 10,8 sek. do 100 km/h, 320i 10,6 sek. do 100 km/h. Jest tak, jak mówiłem. Wygra ten, kto ma silnik w lepszym stanie. B20 to muł, w dodatku dużo pali. Najgorszy wybór.
Bagor

Post numer:#28  Postprzez czort e34 » 21 sty 2008, o 00:59

Bagor napisał(a):Dane, które podałeś zgadzają się z danymi BMW. Szerokie lampy: 318i M40 - 10,8 sek. do 100 km/h, 320i 10,6 sek. do 100 km/h. Jest tak, jak mówiłem. Wygra ten, kto ma silnik w lepszym stanie. B20 to muł, w dodatku dużo pali. Najgorszy wybór.

przesadzasz Kolego z tym spalaniem!!! jak go kitujesz non-stop na max to owszem ale przy normalnej jezdzie wychodzi mi na to ze mam ekonomiczne autko...
a jak Ci osiagi nie pasuja to se zmien na honde, crx objedzie znaczna wiekszosc e30 :jum:
a co do rywalizacji 318 vs 320 to nie liczy sie tylko silnik i jego kondycja ale przedewszytkim kierowca i jego umiejetosc wykorzytania tego co sie ma.
czort e34

Post numer:#29  Postprzez Bagor » 21 sty 2008, o 02:53

bnd07 napisał(a):przesadzasz Kolego z tym spalaniem!!! jak go kitujesz non-stop na max to owszem ale przy normalnej jezdzie wychodzi mi na to ze mam ekonomiczne autko...
a jak Ci osiagi nie pasuja to se zmien na honde, crx objedzie znaczna wiekszosc e30 :jum:

Nie przesadzam, B20 nie zejdzie w mieście poniżej 12,5 litra, a osiągi kształtujące się na poziomie 10 sekund są niezadowalające, jak na taką pojemność.
2.0 nie jedzie, i nie ma co się oszukiwać. Zaletą jest tylko dźwięk silnika, który notabene, jest cudny.
Do zmiany na Hondę nie będę się nawet ustosunkowywał, bo debilem w dresie nie jestem, a tacy teraz w większości starymi Hondami CRX śmigają.
CRX to auto dla ciot :jum:

bnd07 napisał(a):a co do rywalizacji 318 vs 320 to nie liczy sie tylko silnik i jego kondycja ale przedewszytkim kierowca i jego umiejetosc wykorzytania tego co sie ma.

Ciekawe rzeczy prawisz. Na prostej liczy się silnik i jego kondycja. Kierowca jest ważny przy zręcznościówce.
Bagor

Post numer:#30  Postprzez czort e34 » 21 sty 2008, o 10:57

wiem co prawie.. chyba na jedynce nikt jeszcze wyscigu nie wygral a co za tym idzie trzeba wiedziec kiedy jest optymalny moment do zmiany biegu.
jezeli jestes Starym Wyjadaczem i znasz swoje auto objedziesz niejedna mocniejsza fura za kolkiem ktorej bedzie siedzial jakis niedoswiadczony kierowiec.
a co do spalania to jezdze swoja Bunia codziennie ponad 15 km do pracy i nie narzekam, a wrecz powiem innaczej : jestem zadowolony.
czort e34

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie