[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem winna przep?ywka?

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Problem winna przepływka?

Post numer:#1  Postprzez pusty » 26 lis 2012, o 18:07

Panowie zadanie do rozstrzygnięcia.
BMW e30 320i
m20b20 z gazem zwykłym
Auto na benzynie nie ma wolnych obrotów gaśnie tylko powyżej 1500 udaje się go trzymać przy życiu. W trybie awaryjnym po odpięciu przepływki obroty normalne w normie wkręca się słabiej i jeździ słabiej.
Na gazie z podpiętą przepływką wszystko ok. W trybie awaryjnym gaśnie od ręki.
Wydawało mi się, że przy walniętej przepływce auto na gazie winno jeździć normalnie aczkolwiek pewności nie mam.

Proszę o podpowiedź.
pusty

Post numer:#2  Postprzez pawels5 » 26 lis 2012, o 18:26

Nie pozostaje nic innego jak podmienić zdrową przepływkę.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez ksx9 » 26 lis 2012, o 18:30

To jest wina przepływki, wyciągnij ją i zobacz, możliwe że się zacięła.

pusty napisał(a):Wydawało mi się, że przy walniętej przepływce auto na gazie winno jeździć normalnie aczkolwiek pewności nie mam.

Całkiem niedawno w silniku m40 strzelił mi gaz tak że rozwaliło klapkę przepływki, jednak jej elektronika została sprawna, auto normalne odpalało i chodziło na wolnych obrotach na benzynie i na gazie, a problem właściwie zaczynał się od 1000obr/min w górę, na gazie po regulacji udało się troszkę lepiej ustawić (aby dojeździć aż przyjdzie przepływka). Po odpinaniu przepływki było odwrotnie, nie chodził na gazie, ale na benzynie całkiem ładnie.

Po wyciągnięciu przepływki okazało się że klapkę wyrwało całkowicie i zatrzymała się aż w filtrze powietrza.

Po wymianie wszystko wróciło do normy
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Nadwozie: Coupe
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez pusty » 26 lis 2012, o 18:54

Przepływka była wyjęta i klapka chodzi normalnie nie zacina się. Jednak chyba nie pozostaje nic innego jak 2 przepływka
pusty

Post numer:#5  Postprzez miki2910 » 26 lis 2012, o 19:37

Mam taką przepływkę z poprzedniego silnika jeżeli jesteś z Poznania mogę użyczyć Ci i sobie sprawdzisz czy to wina jej!!
miki2910

Post numer:#6  Postprzez pusty » 26 lis 2012, o 22:14

miki2910, Witam słuchaj jeśli opcja z tą przepływką nadal aktualna ja chętnie skorzystam. Podaj proszę nr do siebie zdzwonimy się i podjadę. Mieszkam obecnie na dębcu.
pusty

Post numer:#7  Postprzez miki2910 » 26 lis 2012, o 22:53

poszło pw
miki2910

Powrót do LPG