Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Ja mam teraz tak u siebie, przy gwałtowniejszym ruszeniu. Obstawiam górne mocowanie amortyzatora, już leży w bagażniku. Adam zapraszam na zakupyadam e30 napisał(a):Stuk wyglada tak jak by cos uderzalo w karoserie. Dyfer jest na wykonczeniu ale to nie to. podpora tez raczej odpada bo w czasie jazdy jest wszystko ok. Moze poduszka na amorku?
Mial ktos cos podobnego?

ANDRZEJ-BIELAK napisał(a): górne mocowanie amortyzatora
Problem tylko występuje przy ostrym ruszaniu na wprost. Znalazłem już podobny temat gdzieś kiedyś i sprawdziłem parę rzeczy: Poduszka amortyzatora-owszem była wyprana i obkręcona-wymieniłem, problem pozostał. Amortyzator-wygląda na sprawny,ładnie odbija,nie cieknie. Nawet wymieniłem na chwilę tylne sprężyny na "sportowe" - to samo... Auto na winde, koło nie lata na boki lewo,prawo,góra,dół... wyszstko wygląda na sztywne, jedynie łożysko trochę huczy, ale to raczej nie powinna być jego wina? Wjeżdżam na kanał... Wachacz osadzony sztywno,gumy może troche sparciałe, ale nie wyglądają tragicznie.

Gumy wyglądają z zewnątrz na sparciałe, ale sprawdzałem cały wahacz rurą i wygląda że wszystko jest w porządku. Amortyzator niestety nie wiem jak sprawdzić; jedynie tak że wymontowałem z auta i ładnie odbija jak go wcisnę w podłogę.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości