[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nowe kable zap?onowe i przebicie?

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Nowe kable zapłonowe i przebicie?

Post numer:#1  Postprzez mtfighter » 24 lut 2013, o 18:04

Witam więc tak jakiś miesiąc temu wymieniłem prawie cały układ zapłonowy kopułka+palec świece i kable ze starego układu została tylko cewka i czujnik impulsów ze starych kabli, w nowych nie było i teraz tak po wymianie tego i regulacji gazu było wszystko ok do wczoraj auto znowu zaczęło przerywać do 2.5 tyś obr. otworzyłem maskę w nocy i tak iskra nie skacze z kabla na kabel z kabla na bude czy na silnik po prostu widać jak przez kable płynie iskra wydaje mi się że to nie jest normalne i to po niecałym miesiącu kable były nowe średniej firmy silikonowe Sentec słyszałem że po pól roku czy czterech miesiącach nawet nowe kable potrafi H* strzelić a nie po miesiącu a może jednak trafiłem na jakieś felerne po prostu sam nie wiem jakieś sugestie?
mtfighter

Post numer:#2  Postprzez Bauer1000 » 24 lut 2013, o 18:18

Staraj się o wymianę jeśli masz taką możliwość
U mnie są stare kable Bremi, przebić nie widać nawet jak chlapiesz wodą, ale po rękach prądem grzmoci :( Chciałem wymienić właśnie na Sentechy, bo jednak NGK czy Bosch kosztują 2x więcej, ale chyba nie ma wyjścia
Bauer1000

Post numer:#3  Postprzez Dantte26 » 24 lut 2013, o 19:49

u ojca w ibizie miałem podobną sytuację... po wymianie kabli na nowe było gorzej niż na starych... reklamacja będzie najlepszym rozwiązaniem jeśli nie chcesz umoczyć gotówki... kup fabryczne NGK czy Bremi i powinno być git...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Icek » 24 lut 2013, o 23:54

Kumpel w piatek zworcil przewody magnetti marelli do inter carsu ktore kosztowaly 150zl przejezdzil nie caly tydzien i tez przebijaly
Icek

Post numer:#5  Postprzez bono20002 » 25 lut 2013, o 00:27

sa na allegro ngki
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Nadwozie: Coupe
Silnik: M62B44
Kolejne BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m20b20

Post numer:#6  Postprzez mtfighter » 26 lut 2013, o 00:54

na reklamacje chyba już za późno tydzień owszem ale po miesiącu wątpię że przyjmą spróbuje mu jeszcze raz przeregulować gaz jak nie zadziała to zostaje tylko albo bremi albo ngk ewentualnie bosh....
mtfighter

Post numer:#7  Postprzez _wujek samo zło_ » 26 lut 2013, o 20:43

Przebijanie przewodów może świadczyć o:
badziewnym wykonaniu z badziewnych materiałów kabla
dużych oporach przejścia iskry w układzie palec-kopułka

Kiedyś miałem cieniasa z oryginalnymi magentti marelli- połamane stwardniałe. Słowem ..ujowe. Kupiłem jakoś Sentechy. Ile ja się nabluzgałem...
Lepiej chodził na tych marelli niż nówkach z pudełeczka- nie wiem czy 100km na sentechach zrobiłem.
Gorsze od tych pie...nych sentechów były janexy albo janmor. Nie pamiętam nazwy, ale g..wno jakich mało. Nigdy więcej żadnych wynalazków pod dziwnymi nazwami.
Numer jeden to Beru- cały zapłon: świece, kable, kopułka, palec i zapominacie o WN. Tylko cena nie jest niska ale naprawdę warto.
Numer dwa Champion ale ciężko dostać coś poza świecami- ostatnio nawet o świece ciężko
Numer trzy Bosch- kable, kopułka palec ok. Ze świecami różnie bywa.
NGK robiły mi zawsze mniejsze przebiegi niż cała reszta ale jest ok
Czasem słyszę, że komuś tak przypasował Sentech, że innych nie chce. Ok ja tam nie wnikam- wiem tylko że kosztują śmieszne pieniądze i takiej samej są jakości- nikomu do niczego nawet do widlaka nie polecam.
_wujek samo zło_

Post numer:#8  Postprzez Krz » 27 lut 2013, o 16:40

_wujek samo zło_ napisał(a):Numer dwa Champion

Te przewody Champion są 2x tańsze od NGK :shock: Jeśli faktycznie takie dobre to nic tylko brać. Czy ktoś ich próbował jeszcze?
Krz

Post numer:#9  Postprzez mtfighter » 27 lut 2013, o 23:06

no też jestem ciekaw czy ktoś miał też Championy w swojej buni?
mtfighter

Post numer:#10  Postprzez Bauer1000 » 28 lut 2013, o 00:21

Kto wie gdzie można dostać te Championy?? Kopułka z palcem Bremi już zakupiona, do kompletu brakuje kabli, miałem kupić NGK ale skoro champion jest tańszy to warto spróbować
Bauer1000

Powrót do LPG