[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Oznaczenie sprężyn

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Oznaczenie sprężyn

Post numer:#1  Postprzez chilid » 30 kwi 2007, o 10:48

Witam mam do wymiany sportowe sprężyny z przodu chcę żeby autko było tak samo obnizone ale nie wiem jakie mam w tej chwili sprężyny jest na nich tylko napisane 83004/5 co ten nr. oznacza ?/ wymieniam je bo jedna jest pęknięta ;/
chilid

Post numer:#2  Postprzez wojtass » 30 kwi 2007, o 12:16

Podaj jeszcze firmę, kolor sprężyn.. poszukaj w galerii jak wyglądają autka poobniżane podobnie jak twoje może będzie podane obniżenie. Generalnie występują obniżenia 20, 40 i 60 mm. Najbardziej odpowiednie jest chyba 40 bo przy większej wartości auto praktycznie leży na ziemi zwłaszcza miska olejowa.
wojtass

Post numer:#3  Postprzez Arczi » 30 kwi 2007, o 13:26

po oznaczeniu bedzie faktycznie ciezko dojsc do tego .. jakie to springi .. najlepiej podac producenta .. ale jak jedna jest peknieta to i tak szukaj 2szt
Arczi

Post numer:#4  Postprzez chilid » 30 kwi 2007, o 20:03

kolor czerwony firma nieznana ;/ myśle o tych http://www.darstuning.com.pl/document.php?id=46 co wy na to ?? potrzebuje ich na wczoraj bo się nie da jeżdzić :(
chilid

Post numer:#5  Postprzez Arczi » 1 maja 2007, o 08:43

Jamex to dobre sprezynki, mialem je kiedys w aucie .. takze czerwone, spisywały sie lux .. mysle ze to dobry wybór za dobra cene .. tylko widze ze masz 4 cylindry wiec odrazu zaopatrz sie w te 60/40 bo jak zakupisz 40/40 mozesz byc zawiedziony
Arczi

Powrót do Mechanika & Części