[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[30] Jak zapi?? oryginaln? dok?adke MT2 do zderzaka

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

[30] Jak zapiąć oryginalną dokładke MT2 do zderzaka

Post numer:#1  Postprzez RESO » 30 sty 2008, o 19:57

Witam

Mam cały oryginalny zderzak przedni MT2 i chce go zapiąć do auta(przedni pas mam z szerokiej lampy).

O i le sam zderzak przykręca się śrubami i wkłada na ślizgi to jak zapiąć dokładkę to nie wiem.

Mam takie spinki nr 3 na rysunku:

SPINKI

i nic więcej.

Nie wiem też co to za element, ta taka długa listwa z dziurkami pod rysunkiem tej spinki nr 11

Jak to pospinać żeby się to trzymało i wyglądało.??
RESO

Post numer:#2  Postprzez miki » 30 sty 2008, o 20:13

post Menela i linki ... moze tam znajdziesz odpowiedz
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=779
miki

Post numer:#3  Postprzez RESO » 30 sty 2008, o 20:45

Niestety linki nie działają:(, napisałem do evila, chwalił się że ma instrukcje, zobaczymy co odpisze
RESO

Post numer:#4  Postprzez jackx-36 » 30 sty 2008, o 21:25

RESO napisał(a):Nie wiem też co to za element, ta taka długa listwa z dziurkami pod rysunkiem tej spinki nr 11

ten element to znacznik w którym miejscu nalezy wywiercic otwory pod spinki , do nieczego więcej to nie słuzy.

RESO napisał(a):Mam takie spinki nr 3 na rysunku:

i nic więcej nie potrzeba , przy pomocy znacznika ( element nr.11 ) nalezy w pasie wywiercić otwory , załozyc spinki i juz
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez evil » 30 sty 2008, o 21:39

a, właśnie, ta długa listwa z dziurkami, to jest szablon do nawiercenia otworów pod mocowania. i jest najdroższy z całego zestawu :lol:
potrzebujesz jeszcze razy dwa lelemntów nr 5, 6, 7. i nie pamiętam, ilu jeszcze spinek nr 4. o ile mnie nie myli pamięć, to będzie ich tyle, ile jest mocowań standardowej listwy przedniego pasa. ori M Technic'owa dokładka powinna mieć przytwierdzone mocowania, które służą do zamocowania dokładki u dołu pasa.
evil

Post numer:#6  Postprzez jackx-36 » 30 sty 2008, o 21:47

evil napisał(a):a, właśnie, ta długa listwa z dziurkami, to jest szablon do nawiercenia otworów pod mocowania. i jest najdroższy z całego zestawu

to prawda :lol: ja sie pytałem w ASO to cos ze 200zl chcieli :mad2:

ja mam swoją zamocowaną tylko na tych spinkach co sie pod zderzakiem zakłada i przykręcona na wkrety na rantach błotników i wystarczy
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez RESO » 31 sty 2008, o 00:59

Czyli jak to jest z tymi spinkami, jak mam nawiercone otwory w dokładce to w te otwory wchodzi bolec od tej spinki, a te takie szczypczyki łapią zderzak od wewnątrz??? Czy tylko el nr 4 mocuje dokładke do pasa??
RESO

Post numer:#8  Postprzez jackx-36 » 31 sty 2008, o 07:27

RESO napisał(a):Czyli jak to jest z tymi spinkami, jak mam nawiercone otwory w dokładce

nie w dokładnce maja być te otwory tylko w pasie przednim na łączeniu pasa ze wzocnieniem czolowym ( pod zderzakiem )
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez evil » 31 sty 2008, o 10:30

jackx-36 napisał(a):ja mam swoją zamocowaną tylko na tych spinkach co sie pod zderzakiem zakłada i przykręcona na wkrety na rantach błotników i wystarczy

wkrętami na rantach??? bueee... po bokach oryginał ma wpusty na takie smieszne śruby z blaszkami. i to wystarczy.
evil

Post numer:#10  Postprzez RESO » 31 sty 2008, o 11:15

jackx-36 napisał(a):
RESO napisał(a):Czyli jak to jest z tymi spinkami, jak mam nawiercone otwory w dokładce

nie w dokładnce maja być te otwory tylko w pasie przednim na łączeniu pasa ze wzocnieniem czolowym ( pod zderzakiem )

Czyli te takie szczypczyki łapią dokładke tak?
RESO

Post numer:#11  Postprzez evil » 31 sty 2008, o 12:41

coś w tym stylu.
evil

Post numer:#12  Postprzez jackx-36 » 31 sty 2008, o 17:22

evil napisał(a):po bokach oryginał ma wpusty na takie smieszne śruby z blaszkami. i to wystarczy.

pod warunkiem że trzymania do tej blaszki sa cale ( wiem o tym mam te blaszki , kupiłem razem ze spinkami )
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez lysy192 » 29 maja 2008, o 05:56

a moge wiedziec gdzie zakupiłeś te spinki tzn ten cały zestaw montażowy?????
lysy192

Post numer:#14  Postprzez RESO » 29 maja 2008, o 08:30

Pewnie w aso
RESO

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo