[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zatrzaśniety kluczyk Centralny zamek E30 POMOCY

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Zatrzaśniety kluczyk Centralny zamek E30 POMOCY

Post numer:#1  Postprzez Czaruś » 3 lut 2008, o 18:39

Witam więc tak zostawiłem auto w garażu z kluczykiem w stacyjce no i mi się zamkneło nie wiem dlaczego teraz mam wszystkie dzrwi zamknięte łącznie z bagażnikiem tylko maske przednią otwartą bo otowrzyłem wcześniej przed zamknięciem Nie mam niestety zapasu kluczyka czy jest jakiś bezpieczny sposób na otworzenia drzwi bez uszkodzenia samochodu ???? Okna są pozamykanie :( Proszę o Pomoc będe bardzo wdzięczny :)
Czaruś

Post numer:#2  Postprzez PaWeLeK_E30 » 3 lut 2008, o 18:45

Czaruś, możesz spróbować lekko odgiąć górną ramkę drzwi, tak żeby szyba nie pękła i później czymś spróbować wyciągnąć bolec od środka w drzwiach.

Najlepiej chyba jednak zadzwonić na jakieś awaryjne otwieranie samochodu i sie dogadać żeby nie polegało to na zbiciu szyby
PaWeLeK_E30

Post numer:#3  Postprzez marcin77 » 3 lut 2008, o 18:57

PaWeLeK_E30 napisał(a):możesz spróbować lekko odgiąć górną ramkę drzwi

Robiłem tak ostatnio w oplu vectra, a bolec wyciągnąłem długą breszką do gwoździ. Eksperyment się powiódł.
Możesz jeszcze spróbować wyjąć szybę przednią/tylnią tylko musisz być delikatny :mrgreen: , jak wyciągniesz klin z uszczelki to powinno pójść gładko. Więcej roboty, ale nie pogniesz drzwi.
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Mikee85 » 3 lut 2008, o 20:22

Ewentualnie możesz sprobować za pomocą cienkiej blaszki lub drutu dostać sie miedzy uszczelkę a szybę boczna i wyciągnąć bolec do góry od środka drzwi. Może sie uda.
Mikee85

Post numer:#5  Postprzez jasiel » 3 lut 2008, o 20:56

nie kombinuj znajdz specjaliste od otwierania zamków najszybciej go znajdziesz tam gdzie dorabiają klucze
jasiel
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Szymi1985 » 4 lut 2008, o 01:40

nom, nie ladnie :-) mi kiedys spawali miske olejowa, i tez odlaczyli klemy od aku, zamkneli drzwi i sobie tam spawali, a potem podlaczyli klemy no i :cen: zimna... centralka sie zamknela z kluczykiem w srodku...ale otworzyli bez problemu sposobem jaki opisuje Mikee85 ... Powodzenia w kombinowaniu...
Szymi1985

Post numer:#7  Postprzez Czaruś » 4 lut 2008, o 12:12

A nie lepiej przednią ??? szybe bo i tak mam porysowaną to bym odrazu sobie zmienił ???? Czy nie ma różnicy czy przednia czy tylna ??? czy tylną łatwiej???
Czaruś

Post numer:#8  Postprzez marcin77 » 4 lut 2008, o 18:21

Czaruś napisał(a):A nie lepiej przednią ??? szybe bo i tak mam porysowaną to bym odrazu sobie zmienił

Sam sobie odpowiedziałeś :D
Wjmowałem obie i nie widzę różnicy.
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez czort e34 » 6 lut 2008, o 22:02

no i jak sobie poradziles?????
czort e34

Post numer:#10  Postprzez Max » 6 lut 2008, o 23:38

Mikee85 napisał(a):Ewentualnie możesz sprobować za pomocą cienkiej blaszki lub drutu dostać sie miedzy uszczelkę a szybę boczna i wyciągnąć bolec do góry od środka drzwi. Może sie uda.

Najskuteczniejszy i dość łatwy sposób ;). Polecam.
Max

Post numer:#11  Postprzez sylwek255 » 1 kwi 2008, o 15:36

No i mi dzis a dokladniej 30 min temu zostaly klkuczyki w stacyjce a wszystkie dzwi zamkniete tylko bagaznik mam otwarty i jak mam sie dostac innym sposobem niz bylo ty na ten temat rozmawiane?Dodam ze w bagazniku mam butle gaz... mam bmw 1.8 sedan z 91 roku.
sylwek255

Post numer:#12  Postprzez skovronek » 1 kwi 2008, o 15:54

najlatwiej to bylo sobie dorobic kluczyk zapasowy :mrgreen:
wolaj speca , szperaj brzeszczotem , wyciagnij szybe , wytnij uszczelke , zbij szybe :mad2:
skovronek

Post numer:#13  Postprzez sylwek255 » 1 kwi 2008, o 20:25

Skovronek.ale ja mialem zapasowe kluczyki ale razem z tamtymi co sie zamkly :) .
No ale juz mam kluczyki i pilota :) .
sylwek255

Post numer:#14  Postprzez skovronek » 2 kwi 2008, o 15:52

:lol: ha ha ha no to tez dobry pomysl :D
skovronek

Powrót do Elektryka & Oświetlenie