[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Czy da si? uratowa?....

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Czy da się uratować....

Post numer:#1  Postprzez mazi192 » 25 sie 2013, o 15:18

Witam wszystkich. Zima poczyniła szkody w moim samochodzie a to co ukazało się oczom wstrząsnęło mym umysłem. Mam krótkie pytanie... Czy da się to zespawać? Podłużnice są zdrowe, próg jeden nadgnity z przodu, zewnętrzne do wymiany, niestety są miękkie. ściana grodziowa sito. Z góry dziękuje za posty typu, włókno, żywica i bitum;). Ktoś wie ile może to kosztować? Samo wyspawanie, konserwacje sam zrobie;) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
mazi192

Post numer:#2  Postprzez Makaveli » 25 sie 2013, o 15:49

ziom przykro mi ale nawet jak jest vin od mt2 czy 1 to weź to i potnij na złom kup budę za 500-1000zł i rób jak jesteś wariatem jak większość bo tu niema co ratować
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b25
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez bboydaro » 25 sie 2013, o 15:59

a ja myślałem, że u mnie jest masakra...
bboydaro

Post numer:#4  Postprzez mazi192 » 25 sie 2013, o 16:40

Sprawa jest prze ciężka, wiem, a wszystko kryła wykładzina... Żałuje, że rok bądź 2 wstecz tego nie odkryłem. Pod względem ekonomii wiem, że się nie opłaca, ale pytanie czy jest szansa do czegoś się złapać i pospawać;). Strasznie się z nią związałem;(. Trudno by było od niej odejść;/
mazi192

Post numer:#5  Postprzez mamut103 » 25 sie 2013, o 17:05

Wszystko jest szansa. Drugie auto na dawcę najlepiej gdzie są zdrowe te elementy i jazda ;)
mamut103

Post numer:#6  Postprzez Dantte26 » 25 sie 2013, o 17:06

wszystko jest do zrobienia... kwestia właściciela...kompleksowa blacharka z konserwacjami, gumowaniem i resztą niezbędnych materiałów na moje oko jakieś 2 tyś. zł...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez mazi192 » 25 sie 2013, o 17:13

Na samą podłogę mam już gotowe 2 tys, jeżeli wyjdzie więcej, też nie widzę problemu;) Tylko właśnie nurtowało mnie to, czy da się to zrobić tak by parę lat mogło to pojeździć;). Drugą kwestią to znaleźć jakiegoś dobrego blacharza;)
mazi192

Post numer:#8  Postprzez malchan » 25 sie 2013, o 20:19

tu jest roboty na kilka tygodni zezby ale wszystko sie da ogarnąc.najlepiej miec dawce i robic wytnij wspawaj
malchan
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez qbacki » 25 sie 2013, o 21:15

Majster odpusc to sobie.
Rob jak tam wyzej mowia bo sie z kasa nie pozbierasz. Wyje* to na szrot i kup sama bude.
Przelozysz motur a z tego jako dawce i gra.
Jak sie bawilem w cos takiego i na koncu sprzedalem- cale szczescie.
qbacki

Post numer:#10  Postprzez K-man » 25 sie 2013, o 21:26

Wiem że przykro, ale tego nie warto ratować. Im szybciej się z tym pogodzisz tym mniej stracisz. Wiem co piszę, bo zrobiłem 2 takie remonty sam.
Poza tym jeszcze nie wszystko odkryłeś - co z lewym kielichem?
Zapomnij też o zdrowych elementach z innego auta - w żadnym nie będą zdrowe, bo wszystkie gniją tak samo - tylko w mniejszym lub większym stopniu. Wszystko trzeba dorabiać z blachy.
K-man

Post numer:#11  Postprzez Pablo 92 » 25 sie 2013, o 22:31

ja uratowałem moją. było cos w ten deseń. 1350 zł robota konkretnego blacharza + czesci razem 2k sama blacharka.
Pablo 92

Post numer:#12  Postprzez Premierek » 25 sie 2013, o 22:56

jak patrze na pierwsze zdjęcie to mam wrażenie, że widać ślady klepania tunelu i ściany grodziowej. I jeszcze to pęknięcie nad tunelem. Auto mega wpie*dolone, jakby stało w stawie, albo coś w ten deseń. Wg mnie nie ma czego ratować, lepiej kupić inną budę i przeżuć wszysko. Dzisiaj na przykład widziałem na alle gołą budę szeroką zarejestrowaną z ważnym OC za 650 zł ! nie wiem jaki stan bo nie zagłębiałem się w temat, ale gorzej niż tutaj być chyba nie może.
Premierek

Post numer:#13  Postprzez malchan » 26 sie 2013, o 23:40

jakbyś chciał jecha gdzies po bude to mam autolawete. pomoc przy przekładce też mogę
malchan
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#14  Postprzez Falconx » 27 sie 2013, o 10:00

Podchodząc w ten sposób nie było by oldtimerów . Wszystko sie da zrobic - kwesta kasy , brak pośpiechu i dobre zabezpieczenie antykorozyjne - jeszcze pare lat pojezdzi . W takich samochodach nie podchodzi sie do sprawy czy sie opłaca czy nie tylko czy chcę go uratować i dalej jezdzić .
Remont zacznij od zebrania części -nowych . Zamienniki zupełnie przyzwoicie pasują - dobrze zabezpieczyc antykorozyjnie i na lata wystarczy .
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#15  Postprzez ŻMIJA » 27 sie 2013, o 10:33

Falconx napisał(a):Podchodząc w ten sposób nie było by oldtimerów . Wszystko sie da zrobic - kwesta kasy , brak pośpiechu i dobre zabezpieczenie antykorozyjne - jeszcze pare lat pojezdzi . W takich samochodach nie podchodzi sie do sprawy czy sie opłaca czy nie tylko czy chcę go uratować i dalej jezdzić .

Przecież to nie jest SL z 60 tych lat tylko e30. Nie ujmując nikomu , e30 ale można jeszcze spokojnie ( przy szczerych chęciach) wyszukać o wiele lepszy model i odbudować go tak aby cieszył oko. Gdyby to było ori M3, pierwszy model wąskiej lampy lub jakaś Alpina to nawet bym się nie zastanawiał nad renowacją. Ale w tym konkretnym przypadku trzeba się kierować logiką. Skoro można kupić w PL model w o wiele lepszym stanie to jaki jest sens " rzeźbić w gównie". Tym barbiej że zadający pytanie napisał wyraźnie: Chcę pojeździć tym autem kilka lat ! Więc sam wyklucza aspekt sentymentalny całej tej sprawy. Dla mnie osobiście ta e30 jest tam mocno nadgryziona zębem czasu i naprawę nie ma żadnego sensu.
ŻMIJA

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo