[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Czy da si? uratowa?....

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#16  Postprzez arturross15 » 27 sie 2013, o 13:11

A ja proponuję sprzedać to dalej, (fraj'erów nie brakuje) dołożyć te pieniądze co miałeś przeznaczone na remont i bez pieprzenia masz "nowe" stare auto. W tym przypadku przy próbie ratowania powinieneś całość wpierw wypiaskować, za co zapłacisz parę zł, lecz po tym zabiegu może się okazać że 40% auta przeminie z piaskiem.
A wszystko przez niewidocznego rudego gryzonia. :zoo_taz
arturross15

Post numer:#17  Postprzez misza » 27 sie 2013, o 15:45

Chyba jednak brakuje, ludzie widzą 3 odcienie tego samego koloru na 25letnim aucie i kręcą głową. Tu są dziury jak pięści... Nie ma się co bawić. Pojeździłeś nacieszyłeś się e30 ok fajnie ale oddaj ją na złom i kup drugą i znowu na parę ładnych lat masz problem z głowy.
misza

Post numer:#18  Postprzez Adaasko » 27 sie 2013, o 18:36

ja chciałbym dodac jeszcze od siebie, że w kwestii blacharki - uważam że fabryke podrobić ciężko, i ciężko fabryce dorównać.

mozna sie bawić w piaskowanie, podklady nie podkłady - można zrobić coś dobrze, ale nie wytrzyma to tyle, ile wytrzymało z fabryki, a niezłą bazę da się jeszcze spokojnie znaleźć.
Adaasko

Post numer:#19  Postprzez mariusz_ek » 27 sie 2013, o 23:56

Adaasko napisał(a):
mozna sie bawić w piaskowanie,

Tutaj po piaskowaniu "nie byłoby niczego".

U mnie koszt zrobienia tej podłogi od 1500 wzwyż. Wszystko zależy od ilości pracy.

Rada: Taka sama jak wyżej. Za 2tyś można wyrwać zdrową gołą budę.
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e24
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B28

Post numer:#20  Postprzez mazi192 » 28 sie 2013, o 10:14

Witam Panowie, wybaczcie za brak postów przez parę dni. Parę lat ująłem w znaczeniu symbolicznym, ściślej rzecz ujmując dopóki drzewo nie wyjdzie mi na jezdnie lub do starości. Hehe;). Nie chce robić klonów, ponieważ jestem ortodoksem w kwestii zabytków, choć moje e30 ma dopiero 26 lat;). Tak, wiem, można kupić budę i nie opłaca się spawać tej mojej skorupy... Kiedyś zainwestowałem w skodę s100 po kolizji, nikt nie dawał szans... Cenię wasze opinię i szanuje każdy wasz post, dziękuje za zainteresowanie;). I może to nie jest M3, Alpina, bądź BMW 2002, ale za to jest to moje e30;). Obiecałem sobie 3 lata temu, że kiedyś ją zrobie, a dziś chyba przyszedł na to czas;). Jeżeli każdy będzie wyrzucać swojego klasyka kiedy zrobi się ciężko, nasze forum za 15-20 lat będzie mieć może ze 3 członków. Hehe;). Czyli już wiemy że ponad 2 wejdzie;). Kielichy zdrowe, syfu jest stąd, że przez cały czas napływała tam woda z drogi. I odp na kolejny post, tak, jest małe pęknięcie na ścianie grodziowej;).
mazi192

Post numer:#21  Postprzez ŻMIJA » 28 sie 2013, o 11:01

To jest Twój samochód i ostateczną decyzje podejmiesz właśnie Ty. Nawet jeżeli 90% ludzi odradza Ci naprawę tego auta masz prawo to zrobić i użytkować je dalej. Pzdr
ŻMIJA

Post numer:#22  Postprzez arturross15 » 28 sie 2013, o 14:07

Każdy ma prawo do swojej decyzji, Ciebie czekają spore koszty, a ja czekam na fotorelację z poczynionych prac. :cool2:
arturross15

Post numer:#23  Postprzez K-man » 28 sie 2013, o 18:51

Taaak, kolejna nauczka że nie warto odpowiadać na posty młodoturków :)
K-man

Post numer:#24  Postprzez mazi192 » 28 sie 2013, o 19:03

Kurcze K-man... Nie pracuje w budce z kebabem, abyś mnie tak nazywał. Szanuje Cie jako starszego człowieka ode mnie, ale uprzedzeniami nigdzie nie dojdziemy... Też kiedyś byłeś świeży na forum jak każdy. A w poście nie pytałem czy się opłaca, lecz czy się da i wstępnie zapytałem o koszta w przybliżeniu, ale nie po to aby załamać się i pociąć auto, lecz by wstępnie się przygotować :) . Arturross15, fotki wstawie na pewno, ale to trochę potrwa z racji na duży zakres prac:). Dziękuje również Mariusz_ek-owi za namiar na swoje usługi, ale muszę naprawę przeprowadzić na śląsku:)
mazi192

Post numer:#25  Postprzez ŻMIJA » 28 sie 2013, o 20:41

mazi192 napisał(a):Kurcze K-man... Nie pracuje w budce z kebabem, abyś mnie tak nazywał. Szanuje Cie jako starszego człowieka ode mnie, ale uprzedzeniami nigdzie nie dojdziemy...

Mazi192, masz klasę której "warsiafiakowi" ewidentnie brakuje :cool2:

P,s Zakładaj tematy, zadawaj pytania! Po to jest forum, żeby wymieniać się opiniami i spostrzeżeniami. Masz ochotę ratować to ratuj ;)
ŻMIJA

Post numer:#26  Postprzez K-man » 28 sie 2013, o 21:00

Jak to było?
"Obiecałem sobie 3 lata temu, że kiedyś ją zrobie, a dziś chyba przyszedł na to czas;)."
Sorry ale po ch.. się pytasz jak z góry wiesz lepiej?
to właśnie znaczy młodoturek - niestety nic z kebabem wspólnego nie ma
K-man

Post numer:#27  Postprzez Pietrek » 28 sie 2013, o 21:42

K-man, albo piszesz na temat blacharki, albo nie pisz już nic w tym temacie.

Jakby co, mogę pomóc przy blacharce jeśli tylko będe miał czas.
Pozdro.
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#28  Postprzez mazi192 » 30 sie 2013, o 15:08

Pietrek, dzięki za propozycję, odezwę się w tej kwestii;D. Coś kiedyś obiło mi się o uszy, że można dorwać płaty podłogi, zamienniki, nówki, ale nie wiem czy jest to prawdą. Ktoś coś wie w tej kwestii? A jeśli tak, to gdzie można to dorwać:)
mazi192

Post numer:#29  Postprzez Zawor90 » 5 wrz 2013, o 22:15

WItam z mojej perspektywy powiem ci tak nie jestem mechanikiem ani blacharzem ale tez niedawno robilem swoja e30 i tez wydawalo mi sie ze jest pognita tam gdzie widac a jak rozebralem auto to tez troche tego bylo. Gdy kupujesz samochod nigdy nie rozbierasz calej podlogi i nie wiesz jak to tak napawde dokladnie wyglada mozesz sie schylic ewentualnie pod auto chyba ze mowa o samej budzie tak samo nie bedziesz wlascicielowi samochodu odpinal spinek co jest mata co oslania sciane grodziowa. zalezy od podejscia osoby ktora miala by ci to robic w prawdzie jest tego duzo wiecej u ciebie niz u mnie ale tak jak koledzy pisza podejscie blacharza dobry podklad antykorozyjny ja tak przynajmiej zrobilem kolega uzyl cos w stylu brunox tylko ze bylo biale w koloze a potem zrobilo sie takie jak brunox takie dziwne ciemno czarne ma to z kopalni smaruja tym liny z "szoli" :) z Dabowy jestes to wiesz o co kaman ja tez sie przywiazalem i zrobilem jeszcze zostala sciana grodziowa do obgladniecia bo pewnie z jedna dziurka gdzies zostala bo trzeba silnik wyciagnac zeby sie dostac ale ogulnie jest juz bardzo dobrze w porownaniu jak bylo mozesz sobie zobaczyc i wszystkie elemety wycinal ze zwyklej blachy klepal i wspawywal nawet miejsce na aku cale mialem wje...e bo komus aku sie wylal i narobil ambarasu jak h.j niebawem zrobie swapa to i sie zrobi do konca ta sciane grodziowa pozdrawiam :)
A po za tym w e30 duzo konserwacji czasem jest na podlodze i nie widac dokladnie dziur
Zawor90

Re: Czy da się uratować....

Post numer:#30  Postprzez mazi192 » 7 paź 2014, o 18:24

https://lh5.googleusercontent.com/-236k ... 031123.jpg

:dodano:

https://lh4.googleusercontent.com/-WbR0 ... 071169.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-UAKS ... 031149.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-T8SS ... 101303.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-k_r1 ... 071291.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-9nch ... mmmmmw.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-5zru ... 011395.jpg

:dodano:

Witam, po dłuższej przerwie zarówno tych przychylnych jak i tych zgryźliwych którzy towarzyszyli w ocenie postu o którym każdy już dawno zapomniał. Jak wrażenia? Jestem strasznie zmęczony i strasznie spłukany... Czy opłacało się? Nie, ale było naprawde warto :). Pamiętacie zdjęcia z tamtego roku przegnitej budy? to już historia, samochód był totalnie zajechany, silnik w strzępach, buda niczym sito, pełno całej masy defektów różnej maści, każdy kto widział tą padlinę nie tylko wy, ale moi bliscy zaczęli myśleć czy ze mną wszystko jest oby dobrze, każdy wątpił, iż ten projekt zabrnie aż tak daleko, nikt nie dawał szansy powodzenia tego projektu, ale dziś jestem na finish-u... Oczekuje tylko na termin ustawienia pompy i na wizytę elektryka. Zaraz ktoś rzuci "ziom,ale ten pas przedni mógł byś wrzucić mt 2"... Mógł bym tak samo jak mógł bym założyć nowe fotele, ale zwarzywszy na zaopatrywanie się w części w ASO BMW, jestem już zdegustowany kwotami które poświęciłem. Powstała czysta seria pod żółte blachy, tak jak było w zamiarze :)
mazi192

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo