[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

most,podpora...?

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

most,podpora...?

Post numer:#1  Postprzez matuka » 8 maja 2007, o 23:14

Witam wszystkich!Mam pytanie odnosnie dziwnych odgłosów dochodzacych spod spodu auta.Gdy puszczam gaz słychac najpierw jakby stukot trwajacy przez sekunde a nastepnie jrdnostajne nieprzyjemne wycie.Podobne odgłosy towarzysza zwalnianiu na wcisnietym sprzegle.Gdy jade ze stała predkoscia i delikatnie puszczam gaz tez słychac jakis chrobot.Gdy auto przyspiesza wszystko jest ok.W warsztacie stwierdzili brak widocznych luzów(odniosłem wrazenie jakby ni znali sie na beemkach).Olej w moscie jest ale nigdy nie wymieniałem.Odgłosy o ktorych mowa nie pojawiły sie nagle,ale ostatnio mam wrazenie,ze codziennie jest głosniej.Czy ktos ma jakies pomysły jaka jest przyczyna?I czy jest w okolicy Bielan w Warszawie jakis warsztat godny polecenia?
Zgóry dziekuje i pozdrawiam!
matuka

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 9 maja 2007, o 06:34

matuka, to jestes z Bielan :mrgreen: , kiedys był teraz chłopaki przenieśli sie kur.... :mad2: az na ulicę Rzemieślników
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Lord Lukasz » 9 maja 2007, o 08:39

Są 3 rzeczy które mogą sie tak zachowywać, pierwsza najbardziej prawdopodobna to most, potem masz podpore wału no i guma między wałem a skrzynią, ściąg wał i będziesz wiedział wszysko :D
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#4  Postprzez matuka » 9 maja 2007, o 16:42

Dzieki Panowie.Dzis obejrzałem spód i juz wszystko jasne.Most sie rozleciał.Wał na wyjsciu z obudowy mostu lata na wszystkie strony.Tylko gdzie ja teraz taki most znajde?Nowy pewnie kosztuje jakies kosmiczne pieniadze.Wie ktos moze jakie były przełozenia w touringu 93',318?
matuka

Post numer:#5  Postprzez jackx-36 » 9 maja 2007, o 17:19

matuka, seryjnie były montowane dyfry o przełożeniu 4.27(dane z ETK) ale mozesz założyc 4.10 lub 4.45-jak Ci się uda taki zdobyc albo jakis szybszy np. 3.91

jak co to moge popytac u swojego zaprzyjażnionego szrotowca :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Mechanika & Części