[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pomocy brak pradu!!

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Pomocy brak pradu!!

Post numer:#1  Postprzez szqdlar » 18 lut 2008, o 08:10

Jak w temacie mam dosc powazny problem. ale opisze go po koleji. otóż jechałem sobie spokojnie aż nagle zaskoczył taki maly diabelek i nagle pedal gazu w podlodze, predkosc w gore, gdy nacieszylem sie juz predkoscia weszlem w zjazd z obwodnbicy i prkatycznie stanalem no to 1, 2, 3 chrup, odgłos metalicznego uderzenia, hałas jakbym ciagnał za soba tłumik. gdy podnosiłem sprzęgło samochodem szarpalo co ze wzgledu na predkosc (ok 70) wykluczalo za wysoki bieg. stoczyłem sie na luzie na pobocze i patrze co mi tak halasuje. w tym czasie auto zdechlo i juz nie odpaliło. co ciekawe znajomy wzial go na kanal i stwierdzil ze nie pracuje mi pompa paliwa i nie ma iskry. Pomóżcie co to może byc!!!Albo gdzie szukać przyczyny!!!
szqdlar

Post numer:#2  Postprzez tigre0070 » 18 lut 2008, o 08:57

szqdlar napisał(a):weszlem
pisze się wszedłem...

skoro nie ma iskry to sprawdź cewkę ,alternator i bezpieczniki ,sprawdź czy w wężyku od paliwa jest paliwo - możliwe że to coś bardziej poważnego - jak kręcisz rozrusznikiem to też masz ten metaliczny odgłos?
tigre0070

Post numer:#3  Postprzez szqdlar » 18 lut 2008, o 09:14

nie on po prostu kreci. odgłos był tylko raz a pozniej coś jakby ciągniecie tłumika. bezpieczniki są ok
szqdlar

Post numer:#4  Postprzez Iro » 18 lut 2008, o 09:21

moim zdaniem jest przyczyna w masie. poszukaj ...
Iro

Post numer:#5  Postprzez tigre0070 » 18 lut 2008, o 09:21

sprawdź czy paliwo dochodzi , wykręć świecę i sprawdź sam czy jest iskra
tigre0070

Post numer:#6  Postprzez Jacek :) » 18 lut 2008, o 10:44

masa to podstawa spadek napiecia silnik zakreci ale iskry już nie ma nie mówiąc o kompie :) warjuje przy skokach napiecia.
Jacek :)

Post numer:#7  Postprzez szqdlar » 18 lut 2008, o 15:45

nawet jak jest podlaczony kablami to nie pali. rozrusznik kreci

[ Dodano: 18-02-2008, 18:06 ]
po wizycie na kanale okazalo sie ze na oslonie miedzy skrzynia a blokiem sa jakiej srebrne opiłki. nie wiemy co robic dalej.
szqdlar

Post numer:#8  Postprzez tigre0070 » 18 lut 2008, o 22:50

szqdlar napisał(a):na oslonie miedzy skrzynia a blokiem sa jakiej srebrne opiłki.
coś się zmieliło...
tigre0070

Post numer:#9  Postprzez Strzelba » 18 lut 2008, o 23:40

szqdlar napisał(a):po wizycie na kanale okazalo sie ze na oslonie miedzy skrzynia a blokiem sa jakiej srebrne opiłki. nie wiemy co robic dalej.

cos mi sie wydaje ze sprzeglo sie skonczylo albo walek sie ukrecil
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#10  Postprzez tigre0070 » 18 lut 2008, o 23:45

Strzelba, ale ona nie odpala - ja w takim razie stawiam na wałek , bo sprzęgło chyba nie ma zbytniego znaczenia przy odpalaniu
tigre0070

Post numer:#11  Postprzez Strzelba » 19 lut 2008, o 00:22

ja to nawet nie chce o tym myslec
ale moze spotkaly sie zawory z cylindrami i nie ma kompresji i dlatego nie odpala
ale nie tak zle to nie moze byc
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#12  Postprzez szqdlar » 19 lut 2008, o 13:54

tylko co ma sprzeglo i skrzynia do odpalenia?? nie dziala mu pompa paliwa i nie daje iskry. obecnie bierzemy pod uwage czujnik polozenia walu.

[ Dodano: 12-03-2008, 00:42 ]
ok wygląda to tak. urwała się jedna łapa od łożyska oporowego po czym najprawdopodobniej uderzyła w "wał" (nie jestem pewien jak to sie fachowo nazywa) co nadało jej prędkości po czym uderzyła w czujnik położenia wału (stąd opiłki). Ogólnie łożysko nowe, czujniki nowe (są tam dwa więc profilaktycznie oba wymieniłem), wszystko poskładane do kupy a auto nie pali. co ciekawe brakuje iskry i nie działa pompa paliwa.
Pomocy!
Jeśli ktoś ma pomysł dlaczego to niech sie nie krępuje! Sprawdzimy każdą ewentualność!!

[ Dodano: 12-03-2008, 01:07 ]
ok wygląda to tak. urwała się jedna łapa od łożyska oporowego po czym najprawdopodobniej uderzyła w "wał" (nie jestem pewien jak to sie fachowo nazywa) co nadało jej prędkości po czym uderzyła w czujnik położenia wału (stąd opiłki). Ogólnie łożysko nowe, czujniki nowe (są tam dwa więc profilaktycznie oba wymieniłem), wszystko poskładane do kupy a auto nie pali. co ciekawe brakuje iskry i nie działa pompa paliwa.
Pomocy!
Jeśli ktoś ma pomysł dlaczego to niech sie nie krępuje! Sprawdzimy każdą ewentualność!!

[ Dodano: 14-03-2008, 19:51 ]
Stawiam zgrzewke piwa za trafna diagnoze!!!

[ Dodano: 16-03-2008, 12:28 ]
pomocy czy nikt juz nie odpowie na moj problem??
szqdlar

Powrót do Elektryka & Oświetlenie