[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Brak anteny w e30 !!!

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Brak anteny w e30 !!!

Post numer:#1  Postprzez Prins » 23 sty 2014, o 23:04

Witam Panowie , mam na oku dosc ladna e30 dobrze mi znana ale dopiero niedawno spostrzegłem ze nie ma na budzie anteny od radia , ani na dachu ani na błotniku, tak wiec gdzie jest skoro radio gra dobrze :jum: .
Czy wychodziły e30 ktore mialy jakis wzmacniacz antenowy zamiast anteny.
Strasznie mnie to irytuje (spac nie moge :D ) chciałbym jechac po auto ale nie chce kupić pazdziocha w ktorym nie ma anteny :P
Takze prosze o przemyślane odp a nie , byle cos napisac.
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Re: Brak anteny w e30 !!!

Post numer:#2  Postprzez zelek.um » 24 sty 2014, o 00:04

Nie wiem czy to zależało od wyposażania czy od wyboru kupującego, ale wychodziły e30 oryginalnie bez anteny. Nawet widziałem gdzieś instrukcję książkową gdzie wiercić dziurę w błotniku w razie potrzeby. Mam sam dwie e30 które nie mają w błoniku dziury na antene i dla mnie to duży plus! W jednej miałem oryginalnie boschowską antenę "ukrytą" taką mocowaną do dachu od wewnątrz.
zelek.um

Post numer:#3  Postprzez Prins » 24 sty 2014, o 01:14

zelek.um napisał(a): Mam sam dwie e30 które nie mają w błoniku dziury na antene i dla mnie to duży plus! W jednej miałem oryginalnie boschowską antenę "ukrytą" taką mocowaną do dachu od wewnątrz.

Mogłbys podeslac mi fotke ?
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez zelek.um » 24 sty 2014, o 10:40

Fotke błotnika czy anteny ? Antena to taki krążek z trzema kablami + - i radio. A błotnik jak błotnik to samo co masz tylko bez dziury. Antena niestety gdzieś w gratach jest zakopana także nie dam rady zrobić Ci zdjęcia teraz... No ale to nic nadzwyczajnego. U kumpla kiedyś w kupionej e30 też dobrze odbierało radio a nie było w błotniku anteny. Okazało się że pod deską w poprzek samochodu ktoś zamontował antenę hahahah
zelek.um

Post numer:#5  Postprzez kempa662 » 25 sty 2014, o 16:58

zawsze może mieć antenę wewnątrz, z tyłu na słupku pod tapicerką jak dobrze pamiętam
kempa662

Post numer:#6  Postprzez AdamKor » 12 lut 2014, o 22:10

U mnie też nie ma dziury na antenę, ale nie ma też oryginalnie radia ani wiązki więc wszelkie rady dotyczące wyboru i montażu anteny wewnętrznej mile widziane :D
AdamKor
Student

Moje BMW: 316i
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Oświetlenie