[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

?atanie / odbudowa pod?ogi kilka pyta?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Re: Łatanie / odbudowa podłogi kilka pytań

Post numer:#31  Postprzez joteR » 4 lut 2014, o 22:05

qbacki napisał(a):Kolego mozliwosci masz do tego duzo.
O jedno Cie prosze. Nie rob druciarstwa. Podszybie to jest wrazliwe miejsce w e30 i jak sobie wstawiles jakas tam blaszke w jakims tam sposob to kur*e slabo.
Wspawales tam na zakladke i zabezpieczysz to i tak wyjdzie po czasie.

Najpierw czytaj(juz nie mowie pytaj bo wszystko bylo walkowane milion razy) potem dzialaj.
Bede tak mily i napisze Ci co i jak:
pierwsze co musisz zrobic to wywalic ruda. Wywalic to znaczy nie zjechac papierem tylko wyciac. Dalej dopasowujesz kawalek blachy nie byle jakiej najlepiej blacha z bmw ze szrotu z maski. Ta blacha ma byc dobra nie cienka jak papier. Daj to najlepiej blacharzowi zeby pospawal dobrze.
Jak masz dobrze pospawane to ja zawsze daje rekatywny tzw minia. Nie powiem Ci ile i co dokladnie bo nie wiem gdzie to i co to.
Jezeli nie bedzie widac to mozesz dac ta minie na to akryl i tyle.

Jezeli ma byc profi to oddaj blacharzowi.

Ja doskonale wiem czym mam to zabezpieczyć itd. Moje pytanie brzmiało jak to zrobić od wewnętrznej strony (tam gdzie silniczek wycieraczek) bo niestety jest tam DOŚĆ ograniczony dostęp , więc podkładu pistoletem nie nałożę...
joteR

Re: Łatanie / odbudowa podłogi kilka pytań

Post numer:#32  Postprzez Leon » 14 lut 2014, o 14:12

Dokąd dostaniesz jedziesz z pędzla czym tam chcesz a po jakimś czasie walisz dobry wosk do profili.
Innej opcji nie ma.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo