[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Skrzynia biegów

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Skrzynia biegów

Post numer:#1  Postprzez robman » 11 maja 2007, o 13:21

Panowie mam takie pytanko czy skrzynia biegów silnika M40 jest taka sama jak w M10??
robman

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 11 maja 2007, o 15:11

nie :nienie:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez robman » 11 maja 2007, o 22:57

o cholerka także jeśli padnie mi skrzynia to będę miał problem bo tak rozglądałem się przezornie za skrzynia do M10 i jest ją bardzo trudno dostać do M40 jest pod dostatkiem
robman

Post numer:#4  Postprzez ZTJ » 12 maja 2007, o 00:49

W razie czego kupisz sobie inny silnik wraz ze skrzynką :cool2: :mrgreen:
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez robman » 12 maja 2007, o 09:26

No ja bardzo chętnie :) ale niestety brakowało by mi na to troszeczkę funduszy :oops: bo zdążyłem się już zapoznać z opiniami na temat już tu poruszany, odnośnie kosztów wymiany silniczka. Mnie bardzo przypadł do gustu silniczek IS :cool2: , ale niestety jak narazie jest dla mnie poza zasięgiem. Ale nie będę schodził na inny temat. No nic więc będę zacięcie szukał skrzyni od M10 jakby co :P
robman

Post numer:#6  Postprzez sherifff » 12 maja 2007, o 10:35

nie jest tak źle z tymi skrzyniami. Są na allegro i nietylko. Ceny od 100 do 200 zł wiem bo sam kupowałem i problemu nie było.
sherifff

Post numer:#7  Postprzez łazik » 12 maja 2007, o 17:18

ja kupiłem do swojej m40 za 150 zł,założyłem i jeżdzi.co dziwne miałem problem bo wałek skrzyni był grubszy niż w poprzedniej ale po wymianie łożyska[w sklepie z ciągnikami i maszynami rolniczymi koszt 5,50zł :mrgreen: ] skrzynie zamontowałem i jeżdzi :P
ale do tej pory się dziwie co z tym wałkiem,czy skrzynie z 1.6 i 1.8 nim się różniły bo ona miała także inne przelożenie? :jawdrop:
łazik

Powrót do Mechanika & Części