[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zamienniki blacharskie Klokkerhorm - jakość

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Re: Zamienniki blacharskie Klokkerhorm - jakość

Post numer:#16  Postprzez zelek.um » 24 lut 2014, o 17:41

Okazało się że tych blica nie ma już w IC. Sam zamówiłem na allegro Klokkerhorma (pojebana nazwa) reperaturkę tylną i powiem wam że pozytywnie się zdziwiłem. Daje to rade bardzo! Widać że blacha jest cieńsza trochę ale nie jest wiotka taka i ładnie odbita, powycinałem łatki i wszystko pasuje. Zapłaciłem 111zł z wysyłką także nie jest źle.
zelek.um

Post numer:#17  Postprzez solidny » 27 lut 2014, o 13:59

Kumpel kupił progi klokkerhorm i mega pozytyw są w ocynku
solidny

Post numer:#18  Postprzez rychoo » 27 lut 2014, o 18:02

a gdzie je kupił?
rychoo

Post numer:#19  Postprzez adams » 3 mar 2014, o 16:16

mariusz_ek napisał(a):
Leon napisał(a):Od razu kreśl linię gdzie będziesz ciął ten błotnik - wierz mi, do niczego się to nie nadaje.
Wiotkie, źle spasowane, źle wytłoczone, ostre kanty itp.
Tylko nadaje się na wstawkę :)

x2

Gdzieś tutaj na forum ktoś wrzucał porównanie zamienników różnych firm. Nie mogę tylko teraz znaleźć.

Poza tym temat rzeka, poruszany już wielokrotnie.

możliwe, ale nie znalazłem nic konkretnego.

Dziękuję za informację. Zatem spawam reperaturke. Co zatem kupić co będzie się w miarę nadawało na dawce reperaturki? Bo coś nie mogę trafić klokkenhorm'a błotników przednich a potrzebuję, bo blacharz czeka na ostatnie spawanie ;)
adams
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#20  Postprzez DIABEŁ » 3 mar 2014, o 16:45

Kiedy myślisz, że będziesz miał to zrobione? Ja jestem w trakcie odbudowy blachy od podstaw i czeka mnie ten sam temat. Myślałem na kupnem ori błotników ale po przeczytaniu tematu wychodzi na to, że się to nie opłaca. Jeśli możesz to wrzuć jakieś zdjęcia jak to wyszło i jak z pasowaniem, chyba że ktoś ma foty po takim zabiegu, będę wdzięczny.
Pozdrawiam
DIABEŁ

Post numer:#21  Postprzez Horex » 3 mar 2014, o 19:06

Horex

Post numer:#22  Postprzez adams » 3 mar 2014, o 20:02

poszło zapytanie - niestety o ile mi wiadomo polski importer nie sprowadza błotników przód - tylko progi i reperaturki tył.

Chyba że ktoś ma idealne błotniki do e30 - płacę jak za prezydenta :lol:
adams
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#23  Postprzez mariusz_ek » 3 mar 2014, o 20:38

Przed:
Obrazek
W trakcie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Po fakcie:
Obrazek

Nie mam zdjęcia z przymierzenia na aucie ale jest bardzo dobrze. A jeśli chodzi o górę to przy takim sposobie jak na zdjęciach jest pewność, że wszystko będzie współgrało idealnie.

Wszystko solidnie zabezpieczone zgodnie ze sztuką lakierowania więc na ładnych kilka lat starczy.
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e24
Silnik: M30B28

Post numer:#24  Postprzez Guteq98 » 3 mar 2014, o 21:54

też mnie czeka wstawianie dołów. Zdradzisz ile takie spawanko mniej więcej kosztuje razem z malowaniem ? trzeba malować cały element, czy można odciąć w listwie ?
Guteq98

Post numer:#25  Postprzez adams » 3 mar 2014, o 22:25

Guteq - spokojnie można odcinać na listwie - ten jest idealne miejsce. Kwestia lakiernika, który zrobi to po ludzku.

Ja kołuje dojście do przedstawicielstwa Klokkenhorma na Polske i bede próbował ogarnąć te błotniki - w razie czego będzie więcej chętnych? Jak mam za 150pln kupić badziewie z blachy jak papier, to kupie za 200 lepsze - jak bedzie kijowo pasowac to wstawię do mojego błotnika.
adams
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#26  Postprzez mariusz_ek » 3 mar 2014, o 23:15

Akurat pod listwą nie jest przyjemne miejsce do cięcia i wstawiania. Nie wiem w ogóle skąd ten pomysł. Nie dość, że są załamania to jeszcze otwory montażowe listwy. Lakierować można do listwy ale nawet dobry lakiernik nie zrobi tego super idealnie. Jak błotnik jest zdjęty to chyba lepiej i tak dać go całego w lakier. Już trochę blotników e30 przerobiłem i za każdym razem jak był robiony do listwy to było brzydko.

Guteq98 napisał(a):Zdradzisz ile takie spawanko mniej więcej kosztuje razem z malowaniem ?

u mnie akurat lakierowanie błotnika 250pln + 100pln za ładne wstawienie dołu z porządnym zabezpieczeniem.
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Silnik: M40B18
Kolejne BMW: e24
Silnik: M30B28

Post numer:#27  Postprzez K-man » 4 mar 2014, o 01:07

adams napisał(a):Guteq - spokojnie można odcinać na listwie - ten jest idealne miejsce. Kwestia lakiernika, który zrobi to po ludzku.

Ja kołuje dojście do przedstawicielstwa Klokkenhorma na Polske i bede próbował ogarnąć te błotniki - w razie czego będzie więcej chętnych? Jak mam za 150pln kupić badziewie z blachy jak papier, to kupie za 200 lepsze - jak bedzie kijowo pasowac to wstawię do mojego błotnika.

Sorry ale ten cały k-holm to rzadkie g...o jest. Już o tym pisałem. Blacha 0.6 zamiast 0.8 i mało tego nadkole było za małe - musiałem ciąć i wstawiać te +/- 4cm. Było to w escorcie kilka lat temu - auto popularne i taki szit ludziom wciskać? 10razy się zastanówcie zanim to weźmiecie.
Po tych przykrych doświadczeniach dół błotnika (to co powyżej u kol. mariusz_ek) zrobiłem laminatem + baranek. I jest ok
K-man

Post numer:#28  Postprzez adams » 4 mar 2014, o 06:29

K-man napisał(a):
adams napisał(a):Guteq - spokojnie można odcinać na listwie - ten jest idealne miejsce. Kwestia lakiernika, który zrobi to po ludzku.

Sorry ale ten cały k-holm to rzadkie g...o jest. Już o tym pisałem. Blacha 0.6 zamiast 0.8 i mało tego nadkole było za małe - musiałem ciąć i wstawiać te +/- 4cm. Było to w escorcie kilka lat temu - auto popularne i taki szit ludziom wciskać? 10razy się zastanówcie zanim to weźmiecie.
Po tych przykrych doświadczeniach dół błotnika (to co powyżej u kol. mariusz_ek) zrobiłem laminatem + baranek. I jest ok

Nie twierdze że nie - jednak ciągle nikt nie zaproponował nic lepszego, więc w tym wypadku K-holm to po prostu wybór mniejszego zła.
adams
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo