Witam, po zdjęciu wykładziny zobaczyłem takie coś: http://oi61.tinypic.com/25ow3es.jpg Postanowiłem, że zrobie to bez spawania i wyczyszcze z rdzy po czym odetne dopływ tlenu jakimś polrustem na to położe włókno z żywicą, a następnie porządnie zakonserwuje z obu stron. Robił tak ktoś? Jakie są wady i zalety włokna? W tym otworze na środku był plastikowy korek, w jakim celu tam jest? można to załatać żywicą? Pozdrawiam
Ale w przypadku gdy nie zostawie tam żadnej rdzy i wszystko zakonserwuje to przecież nie ma prawa tam nic wyjść. Chyba, że jesteś w stanie podsunąć mi lepsze rozwiązanie? Są może łącznie z 4 dziury na wylot bardzo małe ale są, z blacharką mam do czynienia pierwszy raz więc pytam. Pozdro!
Żadnego latania zywica w Bmw. Wyczyść to w hoy mocno. Jak będa male czarne kropki i jakakolwiek infekcja to wycinasz to wwm pizdu. Lekko migomacikiem na malym prądzie doczolowo ,zeszlifowac spawy i konserwacja. Moim zdaniem szpachel w takich miejscach to drut.
Jak wyczyscisz porzadnie, ale tak na serio porzadnie to gwarantuje ze z malych dziur zrobia sie większe.
Te dwa korki zaślepiają od strony kabiny koniec podłużnicy pod podłogą. Po co one są ? Ja je odetkałem i zakonserwowałem profil zamknięty w ten sposób, a fabryka może ich używała jako otwór technologiczny. Jeżeli taką rdze widać przed zerwaniem maty, to po zerwaniu podłogi nie będzie, więc masz problem z głowy z żywicą, bo nie wyobrażam sobie abyś zrobił płat podłogi z żywicy. Żywica to "druciarstwo". Możesz połatać nią błotnik lub maske auta na sprzedaż, ale podłoga ma dosyć istotne znaczenie, a także jej przetłoczenia, aby zapewnić sztywność nadwozia. Poza tym e30 to nie kajak, na wodzie się unosić nie będzie jak zejdziesz z wagi
Okej, dzisiaj zdzieram mate i dam zdać co i jak. Jak już spawać to jaka blacha? 1mm będzie okej? da sie to jakos zakonserwowac od spodu czy coś stoi na przeszkodzie? Pozdro!
Blacha standardowa do napraw to chyba 0,7/0,8, jak blacharzowi się chce może to wykonać z jedynki, ale to trudniejsze w obróbce, gdyż trzeba pamiętać że podłoga to nie płaski element. Drugi ważny element to jakość blachy, powinna być blacha zimnowalcowana głębokotłoczna (miękka).
A więc tak, po wstępnym wyczyszczeniu i zdjęciu maty wygłada to tak
Uchwyt podtrzymujący pedał gazu sie wyrwal i została dziura:
w tej dziurze widze górną stron podłużnicy?
Istnieje możliwość kupna reperaturki całej podłogi? Jeżeli nie to domyślam się, że pasuje kształtowac profile z blachy i wspawywac , chyba ze mozna to zrobic w inny sposób? Jest to moje pierwsze auto i chciałbym to zrobić jak najlepiej bo mam zamiar przytulićgo na dłużej pzdr
ja mam wlasnie cos podobne, dziura po pedale gazu ;/ reparaturki nigdy nie widzialem na to miejsce, jedyna opcja to wyciac zdrowa podloge z innej e30, moze na jakims szrocie znajdziesz albo cudowac doginac z blachy
Pobawiłem sie troszke i wyszło tak jak na zdjeciach, doczołowo nie bylo jak spawac. W miejcach gdzie jest rdza i nie da sie dotrzeć w żaden sposób dam jakis polrust albo jakis brunox, a co na spawy i cala blache ogólnie? Wszedzie gdzie sie da czyszcze do gołej blachy i nie wiem co dac teraz na nią, jakąś mase? konserwacja do podwozi moze?Pozdro!