[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

E30 - drugi krótszy numer obok VIN'u

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

E30 - drugi krótszy numer obok VIN'u

Post numer:#1  Postprzez JakubT » 9 cze 2014, o 21:46

Cześć. Ostatnio latałem z kumplem po Polsce oglądać e30 - zauważyłem, że trzy z czterech miały krótki numer po prawej stronie VIN'u - co to takiego? O co chodzi?

Ta sama czcionka i znaczki jak w przypadku VIN'u BMW - to rodzaj jakieś numeru części czy coś? :P
JakubT

Re: E30 - drugi krótszy numer obok VIN'u

Post numer:#2  Postprzez Paul » 10 cze 2014, o 12:31

A sprawdzałeś jak to sie ma do tego w dowodzie? Coś mi się kojarzy że kiedyś było coś takiego że auta po jakichś kombinacjach z papierami miały nadawany inny vin przez urzędy i jakoś tam nabijany, ale nie jestem przekonany czy to to co akurat widziałes.
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Re: E30 - drugi krótszy numer obok VIN'u

Post numer:#3  Postprzez paid_in_full » 10 cze 2014, o 15:24

Widziałem takie auto, numer VIN oraz drugi bity z boku, wyglądało fabrycznie. Nikt nawet w ASO nie potrafił wytłumaczyć co to jest, a że kolega zamierzał kupić, to sprawdziliśmy je dosyć szczegółowo. Z jednego numeru wychodziło to co stało do zakupu, a z drugiego jakaś absolutnie inna wersja.
paid_in_full
Rekrut

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo