[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Bateryjki w licznikach

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Bateryjki w licznikach

Post numer:#1  Postprzez Falconx » 1 mar 2008, o 21:32

Witam !
Na początku chciałem się przywitać.Jestem świeżym użytkownikiem E30 M40 ( poprzednio E34 M50).Mam mały problem ze wskaznikami .Wiem że znowu odgrzewam temat , wyczytałem już wszystko z forum i wiem w czym jest problem( wskażnik paliwa pływa,wkaznik temperatury pokazuje że silnik jest niedogrzany, a wczoraj wymieniłem termostat i nowy płyn i dalej to samo).Mam pewien pomysł : może wlutować w szafę zamiast bateryjek zasobnik na kablach na zwykle baterie lub akumulatory ( dostępny bez wyciągania zegarów)lub zrobić zasilacz stabilizowany i zamiast bateryjek wpiąć go razem z akumulatorkami żeby podtrzymywały napięcie po odłączeniu akumulatora ? Co o tym sądzicie ??Temat zegarów jest mi obcy bo w E34 (95 rok) czegoś takiego nie było, a ja baaardzo nie lubię jak coś mam i nie działa.Wczoraj jeszcze wymieniłem simering na skrzyni biegów od strony wału , bo ciekł i zrobiłem cały stabilizator.Zostało uszczelnienie półośki mostu i cylinderek hamulcowy + płyn.Oczywiście wymiana oleju na Shell ( bo taki mam + dodatek sprawdzony).Potrzebuję jeszcze rozpiski kabli OBD bo gościu wymienił z budzika na OBD ale podłączenie go przerosło.Nie mam kostki więc podłączę to na piechotę- musi działać.Problem jest jeszcze z tymi magicznymi diodami, bo gościu nie kasował inspekcji, wiec po kupnie ja skasowałem, mam 5 zielonych diod .Tylko że jak pojeżdzę trochę (ok 50 km) to gaśnie jedna sztuka.Postoi 2-3 godz. i mam z powrotem 5 diod.Dlatego czekam z wymianą po chciałbym po wymianie zobaczyć czy te diody prawidłowo działają , a jak mam 5 szt to nie wiem czy się skasowały czy nie, a gościu jezdził na jakimś mineralnym wiec zmienie go na syntetyk.Będę wdzięczny za pomoc .
Pozdrawiam
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 2 mar 2008, o 01:26

Falconx napisał(a):Będę wdzięczny za pomoc

tylko w czym

1. sam napisałeś ze znalazłes odpowiedzi na pytania i wszystko jest jasne, po co robic jakieś stabilizatory czy powerpaki na drucikach zamiast akumulatorków, ze by to zrobić to i ta musisz wyjąć licznik i dostac sie do aku a jak to zrobisz to lepiej założyć aku tak jak było w oryginale i mieć spokuj na nastepne enty lat.
2. jeden temat , jedno pytanie , nie rób wielowątkowości bo zrobi sie wielkie kaka i nic nikt więcej nie znajdzie.

temat zamykam
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Elektryka & Oświetlenie