[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[e30] wzmocnienia

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

[e30] wzmocnienia

Post numer:#1  Postprzez pixel1988 » 24 cze 2014, o 23:04

Witam, jestem na etapie reanimacji e30 sedan (autko stało 5 lat) planuje zrobić streeta na około 245 km 340 Nm, aktualnie wymieniam progi, oganiam podłogę i ogniska korozji, przeznaczenie samochodu typowo okazyjnie raz na jakiś czas do jazdy dla przyjemności. Na codzień jeżdżę e39 i uważam je za dosyć bezpiecznie. Wiem ,że jeżeli chodzi o e30 to nie jest zbyt mocno chronione w przypadku zderzenia. Szukam jakiegoś rozwiązania, żeby wzmocnić przednią konstrukcję poza rozpurką, ale nie chce szpecić autka klatką :>
Pozdrawiam Jarek
pixel1988

Re: [e30] wzmocnienia

Post numer:#2  Postprzez qbacki » 25 cze 2014, o 09:57

Wlasnie chcialem napisac klatka z zastrzalami na przednie kielichy... Jak nie chcesz to mozna jakos pas przedni pospawac dac wzmocnienia ale to bez sensu. Jak bedziesz rozwaznie jezdzic tj nie bedziesz latac po 2 paki w pelnym ruchu to zadne wzmocnienia Ci nie potrzebne.
qbacki

Post numer:#3  Postprzez Jasmen » 25 cze 2014, o 14:49

Takie wzmocnienia mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc, najważniejsze to zdrowa i nie zgnita buda
Jasmen
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 728
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#4  Postprzez maaaad » 29 cze 2014, o 23:39

Dolna rozpórka pomiędzy mocowaniami tulei wahaczy przednich.

Aaa, sorry, teraz doczytałem, że chodzi Ci o bezpieczeństwo a nie o jakość prowadzenia :) Mój błąd.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez pixel1988 » 6 lip 2014, o 21:50

Jak przeglądam różne opcje to najlepsze się wydaje jak napisał kolega maaaad rozpórka dolna do tego rozpórka górna w komplecie + usztywnienia pomiędzy kielichem a błotnikiem z e30 cabrio.
pixel1988

Post numer:#6  Postprzez karrlos » 8 lip 2014, o 10:30

rozpórki nic nie pomogą w kwestii bezpieczeństwa.
A klatka na co dzień nie jest dobrą opcją. Jeżeli nie będziesz spięty na sztywno to przy bocznym uderzenie rozbijesz o nią głowę (albo gorzej).
karrlos

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo