[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pod?okietnik tylnej kanapy

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Podłokietnik tylnej kanapy

Post numer:#1  Postprzez koNEWr » 24 lip 2014, o 13:55

Witam, od razu napiszę, żeby nie było spinania się, że przeszukałem forum celem dowiedzenia się czegoś na temat tylnego podłokietnika i nie znalazłem nic co by mnie usatysfakcjonowało. Wiele tematów nawiązuje do tworzenia podłokietnika przedniego ja natomiast mam problem z tylnym. Mianowicie mechanizm blokujący podłokietnik był już zepsuty jak kupiłem trójkę. Podłokietnik najprościej mówiąc nie chowa do końca i nie przylega równo z kanapą. Teraz na aukcjach szukam sprawnego, żeby tylko przełożyć moje stare obicie, ale mam też parę pytań do forumowiczów. Czy ktoś z Was miał podobny problem i poradził sobie z nim customowo przerabiając stary podłokietnik oraz czy ktoś wie czy podłokietnik z e34 bądź innego modelu pasuje do kanapy z e30.
Pozdrówki ;)
koNEWr

Re: Podłokietnik tylnej kanapy

Post numer:#2  Postprzez Skiba84 » 17 wrz 2015, o 01:11

Co prawda nie najszybciej ale o ile jeszcze sam sobie nie poradziłeś to może pomogę.
U mnie miałem chyba coś podobnego, po rozłożeniu nie dało się złożyć podłokietnika, odstawał na jakieś 5cm. Po wyjęciu go (nie musisz wyjmować całej kanapy, wystarczy po rozłożeniu go odpiąć) okazało się że brakuję jednej śrubki, przez co ramię/przegub łamany składał się w drugą stronę, co powodowało że się nie domykał.
Więc na początek proponuję wyjmij podłokietnik i sprawdź czy masz wszystkie 4 śruby.
Sam mechanizm jest tak prosty że nie ma co się psuć, na tyle żeby go wymieniać.
Skiba84

Re: Podłokietnik tylnej kanapy

Post numer:#3  Postprzez algrab » 17 wrz 2015, o 14:49

Chyba, że wcześniej odstawał na te 5 cm z przegubem w złą stronę, i ktoś dał rade go dobić na siłę do pozycji prawie zamkniętej.
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo