[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

brak centralnego zamka-grzeje się centralka

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

brak centralnego zamka-grzeje się centralka

Post numer:#1  Postprzez rasiol » 24 lip 2014, o 22:10

Witam! Po podłączeniu sterownika do kostki zamykają się wszystkie zamki i nie mogę obrócić kluczykiem w drzwiach żeby je otworzyć-wyraźnie czuć że trzyma siłownik, na dodatek kabel z zasilaniem zaczyna się robić bardzo gorący. Po odłączeniu centralki można normalnie otworzyć wszystkie drzwi ciągnąc za grzybki. Rozebrałem sterownik i po przyciśnięciu jednego z 2 przekaźników drzwi sie otwierają ale nadal kabel doprowadzający zasilanie robi się gorący :mad2: gdy centralka jest podłączona to strzelają cały czas te przekaźniki i widać iskry. Gdzie szukac przyczyny? :mad2:
rasiol

Re: brak centralnego zamka-grzeje się centralka

Post numer:#2  Postprzez mc_picia » 24 lip 2014, o 22:37

W pierwszej kolejności - podmień centralkę, jak nie pomoże to odłączaj po kolei poszczególne siłowniki, być może któryś master się zaciął i daje cały czas sygnał zamknięcia.
Kolejna opcja - przegniły przewody w kostce drzwi-słupek i gdzieś robi się zwarcie.

Ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość, bo miałem tak samo jak Ty, tyle, że czasami zdarzało mu się działać normalnie.
Podmieniałem 3 centralki, cały czas problem ten sam, zamontowałem uniwersalny centralny zamek z pilotem firmy STIG.
Śmiga już rok czasu - bez problemu.
mc_picia
Uczeń

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez rasiol » 26 lip 2014, o 20:39

Odpiołem siłownik i bez zmian dalej sie grzeje :/ zaglądałem do kostku przy słupku i wszystko wygląda w porządku. Podejrzewam ze to sterownik robi to zwarcie tylko nie mam zadnego na podmianke :/ podejdzie sterownik od e30 cabrio lub e28? Mam sedana
rasiol

Post numer:#4  Postprzez mc_picia » 26 lip 2014, o 21:16

Od każdej innej E30 podejdzie bez problemu, po RealOEM widzę, że E28 miały inne sterowniki.
Jak coś ja mam 3 sztuki.
mc_picia
Uczeń

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez Mrok » 27 lip 2014, o 21:02

To napewno sterownik, miałem takie objawy i zmiana sterownika pomogła.

mc_picia po ile masz te sterowniki bo potrzebował bym z jeden :)
Mrok

Powrót do Elektryka & Oświetlenie