[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pytanie o Blos w nowej instalacji.

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Post numer:#46  Postprzez ZTJ » 2 mar 2008, o 14:44

Strzela we właściwy kolektor (wydechowy), więc nie masz się czym przejmować. To niedopalona mieszanka z cylindrów dopalająca się w wydechu.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#47  Postprzez helcia86 » 3 mar 2008, o 02:14

pablo82 napisał(a):Jak macie instalacje bez komputera pokładowego to wystarczy LPG I generacji

ZTJ napisał(a):A co ma komputer pokładowy do tego :shock: ?!
Nie rozumie twojego pytania!!!!!!! przecież jak ktoś na komputer pokładowy to nie założy gazu I generacji chociaż że tanio, ale na spalaniu na pewno odczuje nawet jak założy BLOSA. BLOS jest tylko dobry (najlepszy) do I generacji
helcia86

Post numer:#48  Postprzez ZTJ » 3 mar 2008, o 02:56

pablo82 napisał(a):Nie rozumie twojego pytania!!!!!!! przecież jak ktoś na komputer pokładowy to nie założy gazu I generacji chociaż że tanio, ale na spalaniu na pewno odczuje nawet jak założy BLOSA. BLOS jest tylko dobry (najlepszy) do I generacji

Zapewne chodzi ci o ECU, czyli kompa sterującego pracą silnika, bo komputer pokładowy to coś zupełnie innego.

P.S. ja rozumiem, ty rozumiesz, on ona ono rozumie :wink:
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#49  Postprzez Maniek » 3 mar 2008, o 18:29

a czemu mieszanka sie niedopala tak apropo??? zbyt bogato to on nie ma napewno
Maniek

Post numer:#50  Postprzez ZTJ » 5 mar 2008, o 01:59

Maniek napisał(a):a czemu mieszanka sie niedopala tak apropo??? zbyt bogato to on nie ma napewno

Najprawdopodobniej przy mocnym depnięciu robi się na chwilę za bogata i żadnego problemu w tym nie ma, jeśli przy tym auto jeżdzi dobrze i spala normalne ilości gazu (choć to przy I generacji z mikserem prawie nie możliwe :wink:).
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#51  Postprzez muranos » 5 mar 2008, o 20:55

Co do klap przeciw wybuchowych nie chroniacych przed strzalem przeplywki to widzialem u znajomego klape zamontowana "zawiasami na dole". tak zamontowana klapa sie nie zamknie przy strzale bo caly czas lezy otwarta.
klapa musi byc zamontowana zawiasem u gury tak jak klapa bagaznika - muwiac lapidarnie (powinna sie zamykac jak silnik wylaczony za sprawa grawitacji)- anie jak drzwi piekarnika.

moze kolega mial wlasnie tak niefortunnie klape zalozona i dlatego mu przeplywki rozwalalo. mi strzelilo nie raz i zawsze poszlo w gume.

jaki polecicie parownik do m20b20
kupilem okazyjnie bingo s6 i zamierzam zalozyc
tylko moj stary lovtec to tandeta co niewyrabia i zastanawiam sie co nabyc. moze ktos ma jakiegos BRC z duzym zapasem na zbyciu?
i jak sie wciac do lambdy zeby kompa paliwowego nie odcinac?
i gdzie z czujnik temperatury przytroczyc?

pozdr for all
muranos
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#52  Postprzez eater » 6 mar 2008, o 00:03

i jak sie wciac do lambdy zeby kompa paliwowego nie odcinac?

Kilka przewodów z "krokodylkami" do mierników elektrycznych i zakładasz mostek między wtyczką a gniazdem ECU.
eater

Post numer:#53  Postprzez ZTJ » 6 mar 2008, o 00:34

muranos napisał(a):jaki polecicie parownik do m20b20

Ja mam Lovato Super (do 140kW) i daje radę.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do LPG