[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zawieszenie touring i sedan - róznice

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Zawieszenie touring i sedan - róznice

Post numer:#1  Postprzez b7ade » 15 maja 2007, o 05:31

Witam!

Moj pierwszy post na tym forum. Kupilem niedawno 325 i szykuje ja do driftu. Pytanie mama
bo szukam zawiasu jakiegos i sie zastanawiam czy zawieszenie od touringa bedzie pozasowac do senada, czy beda potrzebne jakies wieksze przerobki ewentualnie?

pozdrawiam
b7ade

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 15 maja 2007, o 13:58

całe zawieszenie jast takie same sedan, coupe czy touring nie ma róznicy, różnica jest tylko w sprężynach. przednie mogą byc twardsze ale nie muszą we wszystkich wersjach nadwoziowych a tylne na pewno sa twardsze w touringu :cool2:
a i jeszcze może wystepowac tylny stabilizator ale jest to rzecz która mozna założyc do każdego modelu.
pomijam oczywiście kwestie szerokiej i wąskiej lagi przedniego Mcpersona
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez b7ade » 15 maja 2007, o 15:45

Czyli rozumiem ze zawieszenie z touringa bedzie nawet bardziej wskazane do driftu ? bo stabilizatory to mam i z przodu i z tylu.

Jak bede mial chwile to moze jakis opis wrzuce. juz zamowilem czesci do regeneracji lewarka giegóę i jestem umowiony na robote u tokarza . Do tego bedzie jeszcze short shifter :)

A pytanie z innej beczki
Co sadzicie o tych gumach usztywniajacych do sprezyn?

pozdrawiam
b7ade

Post numer:#4  Postprzez jackx-36 » 15 maja 2007, o 16:02

b7ade, tylko spręzyny są inne (twardsze) cała reszta jest taka sama.

GUMYYY :mad2: :mad2: zartujesz czy co :evil: , jak robisz driftowóz to nie rób kaszany taksówkarskimi metodami
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez b7ade » 15 maja 2007, o 17:07

heeh dzieki za opinie. ale jestem padniety po nocce i wlasnie przeczytalem jakie błedy w poprzednich postach narobilem:)

[ Dodano: 19-05-2007, 17:39 ]
a tak swoja droga to czy zawiecha od e46 bedzie pasowac do e30??? bo niby wyglada na zdjeciach identycznie...
b7ade

Powrót do Mechanika & Części