[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Kierunki

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Kierunki

Post numer:#1  Postprzez macpogodno » 14 lip 2011, o 00:03

Tak wiec witam wszystkich ;)

Mam malutki problem w bumce, otóż prawy kierunek mi nie dziala w ogole. ale awaryjne mi dzialaja ladnie,wszystkie normalnie ;) wiec pomyslalem ze to przerywacz sie wysluzyl , pojechalem to sklepu z czesciami bmw i poprosilem pania by mi pokazala oryginalne przerywacze do e30 na 3 piny. tak wiec dala mi 5szt. wyszlismy przed sklep ja wkladam kazdy po kolei i z kazdym tak samo , lewe dzialaja,prawe nie. awaryjki dzialaja .

Moze kiedys ktos z was mial taki problem? jaka moze byc przyczyna?
macpogodno

Post numer:#2  Postprzez Magic9090 » 14 lip 2011, o 00:08

manetka albo styki przy manetce...przeciez awaryjne a kierunek to co innego..
Magic9090

Post numer:#3  Postprzez klucznik » 14 lip 2011, o 00:26

Na pewno to nie przerywacz, jak działa na awaryjnych to na bank jest ok. Tak jak kolega wyżej myślę że manetka siadła.
klucznik
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez BILI328 » 14 lip 2011, o 01:53

mam taka manetke jak bys chciał
BILI328

Post numer:#5  Postprzez ksx9 » 14 lip 2011, o 08:07

Magic9090 napisał(a):manetka albo styki przy manetce...przeciez awaryjne a kierunek to co innego..

Nie zapominaj że kierunkowskazy nie działają jak wyciągniesz przycisk od awaryjnych :)
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Nadwozie: Coupe
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez Magic9090 » 14 lip 2011, o 17:45

ksx9 o tym sam nie wiedzialem :) ale dzieki za info :)
Magic9090

Post numer:#7  Postprzez macpogodno » 15 lip 2011, o 12:54

Dzieki za podpowiedzi ;) zobacze te styki ;)
macpogodno

Re: Kierunki

Post numer:#8  Postprzez kubex » 4 kwi 2014, o 21:17

Dołączam do dialogu. U mnie kierunki coś szwankują włączam i po paru mrugnięciach wyłączają się. Czy w kwadratach prąd do kierunków idzie przez awaryjne? Jak włącze kierunek który już nie miga i zaczne naciskać awaryjne to kierunki załapie ale tylko na chwilke i potem znowu :cen:. Bede wdzięczny za pomoc.
kubex

Post numer:#9  Postprzez Rempal » 10 kwi 2014, o 08:56

Witam,podlaczajac sie do tematu moglby ktos wyjac u siebie wlacznik swiatel awaryjnych i zrobic mi zdjecie kostki?potrzebne mi jest jakie kolory w ktore piny sa podlaczone bo poprzedni wlasciciel ucial kostke od wlacznika i nie moge dojsc jak to szlo ;/
Rempal

Post numer:#10  Postprzez kubex » 23 kwi 2014, o 20:07

Doszedłem do ładu z kierunkami. Okazało się ze lut'y w przekaźniku kierunków znajdującym się pod plastikową obudową kolumny kierowniczej nie stykały wystarczyło je ponownie zalutować i gra muzyka . Żeby zdemontować obudowe o której napisałem powyżej należy zdemontować kierownicę (wszystkie czynności patrz np http://www.bmw-klub-lodz.com.pl/downloa ... cja_pl.pdf str 228) dla kolegi który chciał foto włącznika awaryjnych proszę bardzo :) https://plus.google.com/u/0/113319930496947681091/posts
kubex

Post numer:#11  Postprzez Rempal » 11 maja 2014, o 23:58

dzieki bardzo mi pomogles ;)
Rempal

Post numer:#12  Postprzez dzidziusbmw » 2 wrz 2014, o 20:30

podłacze sie pod temat, nie działaja kierunki , ani prawy ani lewy, podmieniane byly czesci takie jak (przekaznik , manetka, wlacznik awaryjnych) na sprawne i nic nie pomoglo, bezpiecznik oczywiscie ok. Awaryjne dzialaja i swiatla drogowe-dlugie tez z manetki. Co moze byc przyczyna? Z gory dziekuje za odp. :)
e30 waska i ...
Obrazek
dzidziusbmw
Uczeń

Moje BMW: 325
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Oświetlenie