[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

?o?ysko dyfra

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Re: Łożysko dyfra

Post numer:#16  Postprzez arturross15 » 28 wrz 2014, o 23:56

ok. ale to nastąpi za 10-20 lat. :D
Jak już wcześniej pisałem- Mam inne auto do przemieszczania. e30 to zabawka. w tym roku zrobiłem może 800km.
Poza tym kupując używany dyfer nie masz pewności że wytrzyma nawet 100km.
arturross15

Post numer:#17  Postprzez wojtasm5 » 30 wrz 2014, o 07:36

Też jestem tego zdania.
Prawie 100% takich ingerencji opisanych jest tylko zaraz po naprawie z efektem WOW!!!!
I tak się te tematy kończą nikt nie napisze że dyfer zaczął wyć po 2-3tys Km, bo to przyznanie się do błędu a tego nikt nie lubi.
Inni czytają i robią to samo.
Raz w tygodniu przeglądam szpery po ingerencji. 40% 60% co chcesz to masz 30% i 35% też się zdarzają.
Moim zdaniem opartym na 8letnim doświadczeniu wszystkie są spaprane.
Nigdy przenigdy nie widziałem dyfra z poprawnie zmienioną wartością spięcia lub takiego który by mi coś podpowiedział.
Za oryginalny 40% dyfer z mechanizmem 188 do e30 musiałem zapłącić w Niemcach ponad 1tys euro - nauka kosztuje.
Za to mam wielu klientów którzy po mojej robocie są mega zadowoleni wściekają się latami na efektach mojej pracy.
Bardzo mnie cieszy gdy ktoś zadzwoni i powie że dyfer zregenerowany u mnie jest najlepszym jaki miał w życiu.
Bo facet musi mieć wał a nie jakieś przeguby!!!
wojtasm5
Student

Moje BMW: M3EVO
Nadwozie: Coupe
Silnik: s50b32
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54b30
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#18  Postprzez arturross15 » 30 wrz 2014, o 17:20

Za 2-3 lara napiszę. o ile auta nie sprzedam.
MARUDY!!!
Najlepiej nic nie robić tylko nowe części wkładać. Nowy dyfer to koszt o ile pamiętam to około 7000zł. więc chyba sobie daruję. Jak mi ten nawali to może sobie wtedy używkę kupię.
arturross15

Post numer:#19  Postprzez kamil.k » 30 wrz 2014, o 22:36

arturross15 napisał(a):Za 2-3 lara napiszę. o ile auta nie sprzedam.
MARUDY!!!
Najlepiej nic nie robić tylko nowe części wkładać. Nowy dyfer to koszt o ile pamiętam to około 7000zł. więc chyba sobie daruję. Jak mi ten nawali to może sobie wtedy używkę kupię.

dokładnie jestem tego samego zdania ,wszystko robią ludzie

zaraz się okaże wojtas .że jesteś jedyną osoba w pl która ma niezbędną wiedzę i potrzebny sprzęt do dyfrów

dyfer jest nie tylko w e30 i nie tylko w dyfrach ustawia się luzy itd. bo w przekładniach kątowych ,nawet tych w zwykłych "kątówkach" też się ustawia

masz papiery chociaż czeladnicze na takie roboty ?? bo podejrzewam że umiesz jeden typ zrobić i się reklamujesz. jak sprawdzasz zazębienie po ustawieniu wszystkiego według książki ??

postawiłbym cie przy obrabiarce i ciekawe czy byś zrobił proste koło zębate od podstaw :D albo czy byś potrafił prawidłowo zwymiarować koło zębate , zrobić rysunek albo rozwinięcie zębów a pisałem to ja osoba która jeszcze w podstawówce czytała Kazia Ocheduszke i jego koła zębate
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27

Post numer:#20  Postprzez JakubT » 20 paź 2014, o 23:05

wojtasm5 napisał(a):Też jestem tego zdania.
Prawie 100% takich ingerencji opisanych jest tylko zaraz po naprawie z efektem WOW!!!!
I tak się te tematy kończą nikt nie napisze że dyfer zaczął wyć po 2-3tys Km, bo to przyznanie się do błędu a tego nikt nie lubi.
Inni czytają i robią to samo.
Raz w tygodniu przeglądam szpery po ingerencji. 40% 60% co chcesz to masz 30% i 35% też się zdarzają.
Moim zdaniem opartym na 8letnim doświadczeniu wszystkie są spaprane.
Nigdy przenigdy nie widziałem dyfra z poprawnie zmienioną wartością spięcia lub takiego który by mi coś podpowiedział.
Za oryginalny 40% dyfer z mechanizmem 188 do e30 musiałem zapłącić w Niemcach ponad 1tys euro - nauka kosztuje.
Za to mam wielu klientów którzy po mojej robocie są mega zadowoleni wściekają się latami na efektach mojej pracy.
Bardzo mnie cieszy gdy ktoś zadzwoni i powie że dyfer zregenerowany u mnie jest najlepszym jaki miał w życiu.

Dobrze wiedzieć u kogo zrobić dyfer :)
JakubT

Post numer:#21  Postprzez wojtasm5 » 23 paź 2014, o 18:51

Co Ty piszesz człowieku.
Kupując szpachlę i kompresor w OBI od razu stajesz się lakiernikiem?
Czytając Zielnik Polski zostaniesz prawie farmaceutą?
Bo w Polsce tak już jest że każdy robi wszystko sam.
Bo co to za sztuka. I nie daje zarobić inny i sam nie zarabia bo inni mu nie dają bo sami robią. I tak u nas już jest.
W sprawie Twoich zarzutów to powiem Ci że mam co najmniej 17 różnych książek w których jest mowa o mechanizmach róźnicowych.
Posiadam tytuł mgr inż zdobyty w trybie dziennym na Państwowej uczelni.
Kupiłem w USA przyrządy które są pomocne w składaniu dyfrów.
A dyfer z poloneza kontra dyfer z BMW to chyba nie ta sama liga. Chiński trampek i Adidas to obuwie sportowe.
Zamiast zauważyć że się coś się znam to lepiej mnie zaatakować i mnie oczernić.
I to jeszcze MODELATOR.
Bo facet musi mieć wał a nie jakieś przeguby!!!
wojtasm5
Student

Moje BMW: M3EVO
Silnik: s50b32
Kolejne BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54b30

Post numer:#22  Postprzez Jager » 24 paź 2014, o 19:19

kamil.k, idąc Twoim tokiem myślenia każdy mechanior który remontuje silniki itd musi mieć tytuł ingyniera i umieć zaprojektować silnik który remontuje?? Nie mechanik jest wyszkolony w jego naprawie a jajogłowi są od obliczania modułów kół zębatych. Uwielbiam to stwierdzenie " wszystko robią ludzie " albo "człowiek to zrobił to człowiek naprawi " itd. Wszystko się zgadza zrobił to człowiek ale wyposażony w odpowiednie narzędzia i wiedzę. Nie znam nikogo na polskiej scenie, który ma takie zaplecze i wiedzę na temat dyfrów bmw jak Wojtek. Z tego co wiem typ 188 nie występuje w e46 m3 i e39 m5 więc lizną trochę więcej niż e30. Cieszmy się tym, że jeszcze ktoś w tym kraju potrafi zrobić to profesjonalnie i zregenerować 25 letnią szperę tak aby mogła dawać pełna radochę . Sam mam dyfer od Wojtasa i jak na razie jestem bardzo zadowolony.
Jager

Post numer:#23  Postprzez kamil.k » 24 paź 2014, o 22:46

wojtasm5 napisał(a):
Zamiast zauważyć że się coś się znam to lepiej mnie zaatakować i mnie oczernić.

jeśli poczułeś się oczerniony to przepraszam ale widocznie za wrażliwy jesteś :) doceniam jak najbardziej że starasz się być profesjonalista ale ... Ty często na forum pisałeś most a w e30 mostu nie ma :)

rozumiał bym twoje rozgoryczenie gdyby kolega chciał sam bez żadnej wiedzy o mechanice wymienić łożyska w dyfrze e30 albo zaciesnić szperę domowymi metodami ale on zlecił tylko wymianę łożysk mechanikowi który ileś też tych dyfrów zrobił.może nie w e30 ale może nawet więcej od ciebie ale ciebie już to nie interesuje ty widzisz tylko i włącznie swoje osiągnięcia :)
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27

Post numer:#24  Postprzez Strzelba » 25 paź 2014, o 07:50

panowie koniec OT i proszę pisać na temat
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#25  Postprzez misza » 15 mar 2017, o 22:01

arturross15 napisał(a):Za 2-3 lara napiszę. o ile auta nie sprzedam.
MARUDY!!!

Parę lat minęło. Pytanie jak się spisuje ten dyfer po naprawie?
misza

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika & Części