[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Demonta? tylnych drzwi

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Demontaż tylnych drzwi

Post numer:#1  Postprzez marek1132 » 19 gru 2014, o 17:18

Muszę zdjąć tylne drzwi w sedanie i teraz szybkie pytanie,jak rozłączyć wiązkę elektryczną między słupkiem a drzwiami,czy demontować tapicerkę słupka czy drzwi,niestety kostki nie ma tak jak w przednich drzwiach.
marek1132
Uczeń

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Re: Demontaż tylnych drzwi

Post numer:#2  Postprzez Skrzeku » 19 gru 2014, o 18:55

Kostka jest w slupku wiec musisz zdjac oslone slupka :)
Skrzeku

Post numer:#3  Postprzez marek1132 » 19 gru 2014, o 22:01

Ok,dzięki
marek1132
Uczeń

Moje BMW: 325iC

Post numer:#4  Postprzez Pacher » 21 gru 2014, o 23:08

Chyba wystarczy jak wydłubierz zaślepkę pod pasem na słupku...
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe

Post numer:#5  Postprzez Kubbini » 20 sty 2015, o 01:01

Witam, podepnę się pod temat. Zmieniam shadow line na chrom line i nie mam pojęcia jak ściągnąć listwy z tylnich drzwi, chodzi o listwy które okalają szybę tylnia i przednią na górze zaraz pod rynienką dachową. Prosiłbym o jakąś łopatologiczną instrukcję bo wiadomo listwy łatwo można uszkodzić a chcę je pogonić potem. Pozdrawiam
Kubbini

Post numer:#6  Postprzez Dantte26 » 22 lut 2015, o 02:15

marek1132 napisał(a):Muszę zdjąć tylne drzwi w sedanie i teraz szybkie pytanie,jak rozłączyć wiązkę elektryczną między słupkiem a drzwiami,czy demontować tapicerkę słupka czy drzwi,niestety kostki nie ma tak jak w przednich drzwiach.

Jeśli demontujesz drzwi w elektryce wystarczy wyjąć gumową koszulkę ("harmoszkę") instalacji ze słupka, a następnie ciągnąć ostrożnie za wiązkę kość podpinająca wyjdzie po kablu... można wtedy bezproblemowo wyjąć kość bez konieczności demontażu osłon słubków B, co jest nie uniknione jeśli mowa o doposażeniu e30 w elektryke tylnych furtek...

Kubbini napisał(a):Witam, podepnę się pod temat. Zmieniam shadow line na chrom line i nie mam pojęcia jak ściągnąć listwy z tylnich drzwi, chodzi o listwy które okalają szybę tylnia i przednią na górze zaraz pod rynienką dachową. Prosiłbym o jakąś łopatologiczną instrukcję bo wiadomo listwy łatwo można uszkodzić a chcę je pogonić potem. Pozdrawiam

musisz wyjąć szyby z drzwi, a następnie prowadzące uszczelki szyby wciśnięte do wewnątrz ramki okiennej jak i dolnych prowadnic szyby przez co konieczny będzie demontaż tapicerki... po wyjęciu uszczelek, wewnątrz ramek okiennych ( miejsce na uszczelkę) znajdziesz takie języczki od spinek owych listew... wystarczy odgiąć śrubokrętem po trochu każdą i po sprawie... zalecam od razu zakupić komplet nowych spinek, gdyż często owe spinki rozpadają się po latach eksploatacji i nie nadają się do ponownego użytku, a drogie nie są... ;)
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo