[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

silnik na benzynie gasnie

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

silnik na benzynie gasnie

Post numer:#1  Postprzez paczkowo » 12 mar 2008, o 00:19

mam [roblem , gdy silnik jest zimny to po odpaleniu musze go trzymac na wyzszych obrotach zeby nie zgasl , po rozgrzaniu chodzi normalnie po czym stojąc np w korku gasnie tak jak bym mu wylaczyl zaplon ( podczas jazdy nie ma tego problemu i jest dobrze ) . na gazie sytuacja na zimnym silniku wyglada podobnie jak na benzynie na zimnym natomiast na cieplym silniku na postoju obroty spadaja prawie do zera po czym szybko wracaja do normy . dodam ze silniczek krokowy byl czyszczony i chodzi lekutko . gdy dzisiaj odlaczylem czujnik polezenia przepustnicy obroty wzrosly na zimnym silniku do 750 ana na cieplym do 900 obr , czy to normalny objaw ??

co moze byc przyczyną takich objawow , jakis czujnik padl czy moze problemy z ladowaniem ?? sam juz nie wiem . pomozcie . e30 320i m20b20
paczkowo

Post numer:#2  Postprzez Adrian » 14 mar 2008, o 21:09

Możesz spróbować wyczyścić ten czujnik położenia przepustnicy. Może nie działa we wszystkich pozycjach prawidłowo i podaje zły sygnał do kompa.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez paczkowo » 14 mar 2008, o 21:11

wymieniony czujnik temperatury , czujnik polozenia przepustnicy i nic . wymienilem tez krokowego tylko nie jestem pewien czy ten niby dobry co kupilem nie jest jakis wadliwy . ciagle bez zmian
paczkowo

Post numer:#4  Postprzez tigre0070 » 14 mar 2008, o 21:23

to zamień na chwilkę z kimś kto ma sprawny...
tigre0070

Post numer:#5  Postprzez Stammek » 15 mar 2008, o 01:16

A czy odpowiednio wyregulowałeś ten czujnik połozenia przepustnicy? musi być tak ustawiony zeby przy delikatnym otwariu przepustnicy robil "klik" :D
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#6  Postprzez paczkowo » 15 mar 2008, o 01:29

dokladnie tak jest wyregulowany , poprzedni tez klikal zaraz po otwarciu , dodatkowo jest wyregulowany na omomierzu
paczkowo

Post numer:#7  Postprzez Maxis300 » 6 maja 2008, o 15:17

Moim zdaniem na sonde lambda podaje zbyt wysokie napiecie... u mnie winny temu był komputer gazu... a co do obrotow to mozna je wymusic poprzez reczne otwarcie krokowca :cool2: wystarczy zlamac te blaszki co trzymaja "pokrywke" i obrócic delikatnie w prawo... zawsze dziala :D
Maxis300

Post numer:#8  Postprzez 325ixpieter » 11 maja 2008, o 11:53

zrób reset komputera to pomoże
325ixpieter

Powrót do Mechanika & Części