[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

czy moglby ktos oszacowac straty? ewentualnie wycenic?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#16  Postprzez Remek » 17 mar 2008, o 22:36

Jestem w stanie dac duzo wiecej niz 6000zl ale szukam konkretnego samochodu, ktory mi sie podoba. e30 325 w cabrio, od 1990 (bez chromu), zadne gazy, siatki w zderzakach, neony, lasery i inne badziewia. gdybym wladal plynnie niemieckim to bym dowiedzial sie wszystkiego, a tak to wiem to co w opisie jest i to tez nie dokladnie. duzo rzeczy nowych, miedzy innymi dach. do zrobienia to co widac, poprawic skore trzeba i nowe opony. zamiescilem wiecej fotek. A wiec, powtorze jeszcze raz pytanie: jesli widac juz rdze to mozna jej sie spodziewac w innych miejscach? Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kolega Menel ma tam gaz, a ja gazu nie uznaje... jak kogos nie stac na duzy silnik to niech kupi sobie maly. pozniej wchodz ena allegro, znajduje sliczne auto z 5 litrowym silnikiem i gazem. smiechu warte... Przepraszam ze tak brzydko napisalem o tym "gazie" ale pare lat temu wsadzilem instalacje gazowa do laguny i mialem wiecej problemow niz moglo sie wyobrazac, od tamtej pory nie uwazam zeby gaz byl dobra sprawa. chyba ze z przymusu...
Ostatnio edytowano 17 mar 2008, o 22:49 przez Remek, łącznie edytowano 2 razy
Remek

Post numer:#17  Postprzez Menl » 17 mar 2008, o 22:39

jackx-36 napisał(a):
DavMc napisał(a):Remek, kolega Menel sprzedaje PIĘKNĄ furkę

troche za dużo powiedziane ale troche wkładu i bedą z niej jeszcze "ludzie"

ej, zara zara... piekna jest i widac to na fotkach 8) :P
a to ze trzeba w nia troche damskiej kosmetyki wlozyc to chyba normalka przy 18 letnim aucie gdzie raczej nigdy nic nie bylo malowane 8)
igly to sa w salonie a w stanie bardzo dobrym to dopiero wyjechala od blacharza i lakiernika i jest przypucowana na sprzedaz :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 17-03-2008, 21:43 ]
Remek, jak masz znajomego blacharza to zmiescisz sie w 500-700pln - calosc .
A cabrio miazdzy. waska lampa , cabrio, chromy, dobra fela i silnik.Ja bym sie nie zastanawial.
Ostatnio edytowano 17 mar 2008, o 22:44 przez Menl, łącznie edytowano 1 raz
Menl

Post numer:#18  Postprzez Remek » 17 mar 2008, o 22:43

Menel zajeb*** wyglada Twoje auto ale szukam bez gazu :)
Remek

Post numer:#19  Postprzez DavMc » 17 mar 2008, o 22:50

Remek, gaz można zawsze wywalić, a silnik przełożyć.............

[ Dodano: 17-03-2008, 21:53 ]
pozatym dobrze kupować auto od kogoś z forum bo znasz mniej więcej
jego historię w rękach ostatniego właściciela.
i wiadomo lepiej dla BMki jak jeżdzi nią ktoś kto jest kumaty w ich temacie;)

cabrio ładnie wygląda
ale to zdjęcia jak jest na żywo tego nie wiadomo...
a to że gdzieś wyszła rdza to jeżeli wyszła sama z siebie to na bank
gdzieś indziej wyjdzie, albo już wychodzi
a jest też opcja że wyszła w tych miejscach bo była jakaś przygoda blacharsko lakiernicza...
DavMc
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#20  Postprzez Remek » 17 mar 2008, o 22:59

chcialbym bmw jak najbardziej przypominajace oryginal. nie jestem mechanikiem, ale wydaje mi sie ze jak silnik raz poczul gaz to zawsze cos po nim pozostanie, czy nie? z tym przekladaniem silnikow to wogole sie nie orientuje. czytalem troche o tym na forum, czasopismach itd ale co mi to dalo-laikowi to hmm... pochlonalem czesc teoretyczna i nic wiecej. tak wogole to jak jest z awaryjnoscia takich aut po zamianie silnika? zdaje sobie sprawe z tego ze po sprowadzeniu tego auta na fotach bede musial troszke posmarowac $$ ale glownie zalezy mi na tym zeby bylo malo awaryjne bo w planach mam wycieczke do Włoch...
Remek

Post numer:#21  Postprzez Menl » 17 mar 2008, o 23:11

jak gaz jest z tych nowszych to raczej nic sie nie dzieje tak jak u mnie.
poza tym u ciebie przy m20b25 to nie musisz swapowac bo bez gazu ladnie poczujesz moc. jak masz $$$ na wache to nie zakladaj gaziwa i ciesz sie ta moca.
ja oczywiscie bez wachania wybieral ta cabrio niz moja bo twoja na wartosci nie spadnie a moje kiedys tak... :cool2:
duzo nie ma przy tej cabrio roboty, najwazniejsze zeby dach byl zdrowy i silnik.lakiernika zawsze mozesz sobie zalatwic i poprawiac..
Menl

Post numer:#22  Postprzez Remek » 17 mar 2008, o 23:20

dach ma 3 miesiace a silnik i skrzynia jest w dobrym stanie. Najbardziej obawiam sie tej rdzy bo nie chcialbym malowac calego auta. zrobie 800 km i okaze sie ze auto cale podchodzi z dolu rdza. załamka :jawdrop:
Remek

Post numer:#23  Postprzez DavMc » 17 mar 2008, o 23:25

to że auto miało gaz to nic nie znaczy...
A co do awaryjności po swapie silnika
to zależy jaki jest ten silnik co włożysz
jeżeli adbany to nie będdzie Ci się nic działo

[ Dodano: 17-03-2008, 22:27 ]
Remek, to najlepiej znaleźć kogoś dobrze gadającego po niemiecku
i niech dzwoni i pyta o tą rdzę czy jest tylko w tych mioejscach, czy
gdzieś jeszcze (progi - bo to ważne w cabrio)
wex znajomego z filologii, albo daj jakiemuś młodemu tłumaczowi
czy absolwentowi 50zł i niech gada;)
DavMc
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#24  Postprzez Remek » 18 mar 2008, o 00:09

napisalem do goscia zeby podal nr telefonu i zapytanie o rdze. narazie nie odpisal:)
Remek

Post numer:#25  Postprzez czort e34 » 18 mar 2008, o 01:45

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4218273
jezeli chodzi o Cabrio i 2.5 pod maska to jest tego troche na allegro... pierwszy lepszy przyklad jaki trafilem. pomijajac kwestie gazu, ktory niestety /tudziez na szczescie/ jest na pokladzie to ladna stajnia pod maska
czort e34

Post numer:#26  Postprzez Remek » 18 mar 2008, o 03:07

z gazem napewno nie wezme, a z przelozonym silnikiem to nie wiem... wole poczekac i znalezc cos z czego beda zadowolony pod kazdym wzgledem. wiadomo ze mozna znalezc super,extra ale kabony szkoda na cudo :tun: :tun: :tun: :dok:
Remek

Post numer:#27  Postprzez tigre0070 » 18 mar 2008, o 22:23

Remek napisał(a):z gazem napewno nie wezme,
też tak mówiłem - jak jest dobrze dobrana instalacja ,zadbana i regularnie serwisujesz (filtry ,regulacja itp) to nic się nie ma prawa dziać...
tigre0070

Post numer:#28  Postprzez DavMc » 18 mar 2008, o 23:27

Remek, dobrze piszesz, niema się co napalać i śpieszyć, żeby na hura mieć e30
lepiej poczekać trochę i trafić w naprawde odjechaną, zadbaną i orginalną e30...

Co do gazu to wiadomo jak sama nazwa wskazuje silnik benzynowy
jest na benzynę, więc
jeżeli stac Cię eksploatować autko na benzynce to nie ma co pakować gazu - napewno jest to plus.

Mimo wszystko jeżeli silnik jest dobrze eksploatowany na LPG (palony na benzynie,
i dopiero jak ciepły przerzucany na LPG)
do tego wszystko cacy wyregulowane to nie ma problemu z LPG...

pozdrawiam i jak będzies zmiał coś na oku to wrzucaj foty na forum
zawsze to inaczej jak furkę chociaz na fotkach oglądnie ktoś
zimnym obiektywnym okiem;) bo ktoś kto chce kupić auto
często nie zauważa wielu rzeczy - ahh te emocje...;)
DavMc
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#29  Postprzez Stammek » 19 mar 2008, o 02:17

jezeli chodzi o to zielone cabrio co pokazał bnd07 to jego własciciel jest na "przymusowych wakacjach" a auto sprzedaje jego brat...ciekawe co by było jak właściciel wyszedł by z pierdla a tu jego cabrio nie ma :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#30  Postprzez Remek » 20 mar 2008, o 00:05

codziennie szukam e30... pare jest z przelozonym silnikiem, ktore fajnie wygladaja. jedna z 2,5 M50 BMW E34 525i 24V .92 turbo 299kw, inna z M636csi 286PS, duzo jest 318, 320 z silnikiem od 2.5 ale w takie cos to nie wiem czy laik powinien sie pakowac??????? odpuszczam wiec sobie e30 z przekladanymi silnikami oraz automaty. Dzisiaj znalazlem swierzynke:D ponizej zamieszczam zdjecia... moglby ktos mi napisac w ktorym miejscu jest ta rdza? i czy to cos powaznego?

Obrazek Obrazek

ewentualnie cos takiego(tylko ze daleko mam):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Remek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo