[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Farba do wyk?adzin BLACK DYE

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Farba do wykładzin BLACK DYE

Post numer:#1  Postprzez Jancza » 15 mar 2015, o 22:43

Witam

Na wstępie nadmienię, że użyłem wyszukiwarki ale niestety bez rezultatu.
Otóż poszukuję farby do dywaników/wykładzin BLACK DYE na temat której trochę się pisało na tym forum.

Czy ktoś wie gdzie można to obecnie kupić? Na allegro są tylko puszki typu spray ale po pierwsze to chyba nie to samo a po drugie kiedyś dostępne były w plastikowych butelkach. Czy ktoś wie gdzie kupić??

Wierzę, że wątek przyda się potomnym zapytaniom.
Jancza

Re: Farba do wykładzin BLACK DYE

Post numer:#2  Postprzez Pacher » 16 mar 2015, o 00:31

Cześć
Jak to jest to coś w plastiku, co po natryśnięciu jakimś tam spryskiwaczem trzeba rozczesać szczotką to powiem Ci tyle że lepiej sobie kupić flaszkę, bo jak popryskasz sobie dywan to jedna butelka już Ci nie wystarczy na otarcie łez.
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe

Post numer:#3  Postprzez bugaobugao » 16 mar 2015, o 00:58

Ja farbowałem dywan środkiem BLACK DYE jakoś pod koniec 2011 roku i pamiętam że kupowałem to na alledrogo w puszkach.
Zawartość przelewałem do opryskiwacza, psikałem na dywan i szczotką czesałem. Efekt mnie zadowalał i do tej pory zadowala (do wglądu w mojej galerii)
Od tamtej pory minęło kilka lat i nic złego się z tym nie dzieje. Owszem zaobserwowałem jakieś wyblaknięcia punktowe w okolicach tej gumy pod dywanikiem ale tam najczęściej przebieramy nogami i po takim czasie miało prawo coś wyblaknąć.
Dywan po farbowaniu może i stał się ciut bardziej szorstki ale umówmy się przed farbowaniem jakimś tam super misiem nie był :)
Butelczyne po wszystkim wypiłem ale to raczej z radości a nie na otarcie łez :)
bugaobugao
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M42B18

Post numer:#4  Postprzez adamsiwy13 » 16 mar 2015, o 03:06

Hej. Ja w zeszłym tygodniu farbowalem swója wykładzinę sprayem black dye od auto glym wlasnie te z alledrogo. Powiem ci, że efekt jest zadowalajacy mi wyszlo dwie puszki i jest bardzo mocno czarny zdjecia tego nie oddają bo robione nasadka 13, nie sugeruj sie widocznymi mazami bo jest to efekt, wygietych włosków w rozne strony po wczesniejszym praniu i odkurzaniu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://zapodaj.net/a670f7aab780c.jpg.html
http://zapodaj.net/c679f0a914435.jpg.html
http://zapodaj.net/604e1ee285102.jpg.html
Ostatnio edytowano 16 mar 2015, o 16:35 przez adamsiwy13, łącznie edytowano 4 razy
adamsiwy13

Post numer:#5  Postprzez Pacher » 16 mar 2015, o 07:53

To ja nie wiem jak wy to robicie. Natrysnąłem to coś i za żadne skarby nie mogłem tego wetrzeć w głębsze rejony włosia, nalałem więcej to zrobiła się skorupa nie do zdarcia. Pomyślałem że może za gęste to rozcieńczyłem i też klapa. Szybkie przemyślenie problemu: "może spryskiwacz do bani: więc wziąłem pistolet do lakierowania i kompresor- efekt taki sam.
Jedyny plus że próby zacząłem robić na starym dywanie więc nic się nie stało.
Widocznie nie nadaję się do farbowania dywanów, albo trafiłem na trefne podzespoły.
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#6  Postprzez adamsiwy13 » 16 mar 2015, o 16:19

Chopy podpowiedzcie mi czemu te fotki sie nie wyswietlaja bezposrednio w poscie? Jak to ogarnac? Sory za OT ale wkoncu sie musze nauczyć
adamsiwy13

Post numer:#7  Postprzez dzidzia24 » 21 mar 2015, o 21:09

Gdzie można kupić tą farbę Black Dye do dywanów bo na Allegro nie mogę znaleźć albo nie umiem szukać?
dzidzia24

Post numer:#8  Postprzez adamsiwy13 » 23 mar 2015, o 12:20

Jest wpisz auto glym black dye
adamsiwy13

Post numer:#9  Postprzez kuerone » 23 mar 2015, o 18:12

black-dye.cba.pl/
Obrazek

Rzuć okiem na mój projekt.
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=21207
---
kuerone
Stażysta

Moje BMW: 325e
Silnik: M20B28

Post numer:#10  Postprzez adamsiwy13 » 23 mar 2015, o 18:37

kuerone napisał(a):black-dye.cba.pl/

Pisalem na email kontaktowy, ktory widnieje na tej stronie i dlugo nie bylo odzewu wiec sądzę, że stronie jest nieaktualna
adamsiwy13

Post numer:#11  Postprzez Tommeke30 » 23 mar 2015, o 21:35

adamsiwy13 napisał(a):

Pisalem na email kontaktowy, ktory widnieje na tej stronie i dlugo nie bylo odzewu wiec sądzę, że stronie jest nieaktualna

Jak juz uda ci sie kupić to daj znać, bo też musze zamówić, no chyba że bym dołączył sie do twojego zamówienia :)
Jak coś to Pw
Tommeke30

Post numer:#12  Postprzez adamsiwy13 » 23 mar 2015, o 22:04

Tommeke30 napisał(a):
adamsiwy13 napisał(a):

Jak juz uda ci sie kupić to daj znać, bo też musze zamówić, no chyba że bym dołączył sie do twojego zamówienia :)
Jak coś to Pw

Nie uda się raczej bo juz drugi miesiąc czekam na e-mail z odpowiedzi i nic, dlatego jak pisalem wcześniej kupilem spray autoglym black dye i zafarbowalem wykładzie i wyszło jak powyżej na zdjęciach ,obyczaj sobie
adamsiwy13

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo