[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

E30 Touring Roleta z Siatk? mocowanie

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

E30 Touring Roleta z Siatką mocowanie

Post numer:#1  Postprzez Mations » 30 kwi 2015, o 09:50

Witam. Oddałem ostatnio swoją podsufitkę z e30 turasa do tapicera ale uświadomiłem sobie , że jak będę chciał zamontować roletę z siatką to tam gdzieś wchodzą jakieś uchwyty. Zabrałem się za zabranie i złożenie zamówienia w aso w celu dokonania zakupu zaczepów do rolety z siatką (sam miałem zwykłą) i tutaj pojawia się problem.
Miałby ktoś chwile czasu i udostępnił jak to mocowanie wygląda i jak się montuje te zaczepy (nr:51472257585 i nr:51472257586) , chodzi głównie o to czy trzeba wycinać dziury w podsufitce i one mają w nie wchodzić czy nic się nie wycina i nakłada się po prostu na podsufitkę i robi małą dziurkę na wkręt,śrubkę czy jak tam na to mówią :P
Przed oddaniem podsufitki widziałem na podbitce fabrycznie wyżłobione kwadraty w tych miejscach także myślę , że coś to ma wspólnego z wycięciem ale chciałbym upewnić się na 100% nim będzie za późno.

Pozdrawiam
Mations

Re: E30 Touring Roleta z Siatką mocowanie

Post numer:#2  Postprzez Pacher » 30 kwi 2015, o 14:02

Jak sprzedawałem podsufitówkę Mt z turasa gdzie była roleta z siatką to jak pamiętam dawałem klientowi te mocowania bo były dziury, ale nie wiem czy mocowania są tylko jednego rodzaju. Podpowiem Ci jeszcze bo nie wiem czy wiesz ale te mocowania do których wczepia się roletę na boczkach bagażnika, przy rolecie z siatką są inne bo metalowe.
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Re: E30 Touring Roleta z Siatką mocowanie

Post numer:#3  Postprzez hakuvoow » 12 maja 2015, o 12:04

Nie przejmuj sie tym. U mnie wyzlobien nie bylo, ale wystarczylo je wyciąć delikatnie pod mocowania i siedzi jak ulał. To się wszystko i tak trzyma na tych śrubach a nie podsufitce, więc to jak to ogarniesz ma znaczenie tylko estetyczne :)
hakuvoow

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo