[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[M50BxxLPG] Kompletowanie instalacji

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Kompletowanie instalacji

Post numer:#1  Postprzez Patryk12 » 23 cze 2015, o 00:12

Cześć!
Aktualnie jestem w trakcie SWAPU w mojej E30 z m40b18 na m50b25. Miałem wcześniej zwykłą instalację LPG. Chciałbym na razie założyć gaz jak najtańszym kosztem (sporo pieniążków idzie na sam SWAP :duh: ). Co muszę w takim razie dokupić, wymienić żeby to współpracowało z 6 cylindrami?
Jest to opcja tymczasowa dopóki nie znajdzie się kasa na kompletną instalację sekwencyjną jakiejś dobrej marki :cool2:

P.S Nie orientuję się w instalacjach LPG więc proszę mi wszystko tłumaczyć "łopatologicznie" :P
Patryk12

Re: Kompletowanie instalacji

Post numer:#2  Postprzez kamil7s » 3 sie 2015, o 03:10

Nie stać cie na dobry gaz, to nie zakładaj. Nie mówie tego żeby ci dowalić tylko na gazie sie oszczędza po montażu.
kamil7s
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez CincinCm » 5 sie 2015, o 01:15

Z Twojej instalacji może zostać tylko butla z zaworem. Prawdopodobnie nawet przewody potrzebujesz większej średnicy.
CincinCm

Post numer:#4  Postprzez Patryk12 » 20 lut 2016, o 19:23

Dobra Panowie odkopię trochę temat :fart

Przejeździłem już trochę tych kilometrów na benzynie, zakupiłem nową butlę LPG i w tym czasie odłożyłem nieco gotówki.
Zastanawiam się nad kupnem używanej instalacji.

Mógłby mi ktoś doradzić co najlepiej szukać? Czy Stag 300 czy np. LPG-Tech?
Znalazłem np. taki zestaw:
W skład instalacji wchodzi nowa, fabrycznie zamknieta wiązka elektryczna, nowy czujnik cisnienia (mapsensor) ps 02, nowa centralka b/g, bardzo mocny tłokowy reduktor firmy magic 350hp, wtryskiwacze firmy reg fast oraz komputer stag 300
Patryk12

Post numer:#5  Postprzez Cypisek » 11 maja 2016, o 08:41

Stag czy LPG-tech to bardzo podobne sterowniki. Ja wybrałem techa bo był tańszy.

Wtryskiwacze reg-fast to trochę dolna półka,lepiej już dołożyć do pojedynczych dragonów, ładnie można to wtedy wszystko rozmieścić. Reduktor możesz użyć np KME Tur.
Cypisek

Powrót do LPG