[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Ga?ki zmiany biegów z pakietu M Technic

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Gałki zmiany biegów z pakietu M Technic

Post numer:#1  Postprzez mafia » 23 mar 2008, o 14:10

Dobry,
szukam zdjęć poglądowych ori gałek zmiany biegów z Mtechnika I i II, chyba że były takie same, a chyba nie były, wtedy szukam fot tylko tej jednej :P miałby ktoś jakieś foto, ew ma w aucie i moglby sie podzielić widokiem?
Bo coś czuje że aso dało :cen: i przysłało mi gałke z mtecha II a kapsel ten na górze z biegami od mtecha I (gałka taka troche jajcowata a sam kapsel okrągły i coś to nie wygląda jakby było z jednego kompletu.
Weźcie pomóżcie :)
mafia
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez miki » 23 mar 2008, o 19:03

sam z checia oblookam jak to wygladac powinno, mafia a ile Cie ta zabawka z aso kosztowala? i jeszcze jedno pytanie przy okazji majac mt1 a fajere mt2 ktora galka bedzie lepszym wyborem (oczywiscie o ile sie faktycznie roznia)?
czekam z niecierpliwoscia na foty aby rozwiac w koncu watpliwosci
miki

Post numer:#3  Postprzez Tommasso » 23 mar 2008, o 19:33

W Swojej miałem oryginalną M-technic 2 wyglądała tak :

Obrazek

Ponieważ była dość mocno zajechana , znalazłem u handlarza ładną też M-technic ale taką jak opisujesz gałka taka jak u góry , a w środku "kapsel" ze schematem okrągły i znaczek ////M na środku gałki - później podejde do garażu to zrobię fotkę :)

Pozdrawiam Tommasso :kie:

[ Dodano: 23-03-2008, 20:08 ]
Tak wygląda moja gałka ///M

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Tommasso
Tommasso

Post numer:#4  Postprzez mafia » 23 mar 2008, o 21:45

@Miki, co do ceny to dokładnie nie wiem bo to był prezent, ale zorientuje sie i napisze.

@Tommasso, nie masz dziwnego wrażenia że kapsle z twoich gałek były jakby niedopasowane? W sensie że duże szpary zostawały po bokach? Na tym wiekszym zdjeciu wyglada na idealnie spasowane, a na tym 2gim z M w środku wrażenie mam podobne do swojej.

Tyle że ja mam dokładnie taka jak na dużej focie, tylko że sam znaczek jest jakby niedopasowany :roll:
mafia
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez Tommasso » 23 mar 2008, o 22:00

Piewsza gałka była idealnie spasowana z "kapselkiem" ( ta zniszczona ) wyglądała dokładnie tak jak na pierwszym zdjęciu u góry . Ta teraz nie jest co wydawało mi sie też troszke dziwne ,ale sama gałka jest oryginalna , być może kapsel ktoś później zmieniał dokładał - tylko po co ? Za cene którą za nią zapłaciłem nie ma co sie nad tym zmóżdżać - osobiście chętnie bym upolował podświetlanego MT :D

Pozdrawiam Tommasso

[ Dodano: 23-03-2008, 21:05 ]
Znalazłem na Real Oem-ie kapselki na gałki od ///M -ek

Nie są drogie jak coś można sobie zamówić 8$ to po przeliczniku ok 20 zł :

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=25&fg=10

Pozdrawiam Tommasso
Tommasso

Post numer:#6  Postprzez DavMc » 24 mar 2008, o 00:32

a czy orginalne gałki M techa są podświetlane??
i jeżeli tak, to skąd jest prąd?? z popielniczki??
DavMc
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez Tommasso » 24 mar 2008, o 00:43

DavMc napisał(a):a czy orginalne gałki M techa są podświetlane??
i jeżeli tak, to skąd jest prąd?? z popielniczki??

Tak byly takie , nawet w kilku wersjach prąd pewnie z podświetlenia zapalniczki (najbliżej)
Tu masz diagram i poszczególne wersje wraz z kawałkiem wiązki do podlączenia:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=25&fg=95

Cena kompletu w ASO na nasze ok. 500 zł

Pozdrawiam Tommasso
Tommasso

Post numer:#8  Postprzez evil » 25 mar 2008, o 14:45

Panowie, halo!!!
generalnie, jeśli chodzi o końcówki dźwigni zmiany biegów, zwane popularnie gałkami (LOL), to mogły być różne. a w katalogu części zamiennych i akcesoriów można wybierać pomiędzy najróżniejszymi dostępnymi. a do tego kilka emblematów - również do wyboru. to tak czysto informacyjnie.
evil

Post numer:#9  Postprzez mafia » 26 mar 2008, o 16:53

wróciłem właśnie od aso i ujme to tak... gałka srałka k :cen: a i beemwu sreemwu.
celem wyjaśnienia dla potomności.. może komuś się przyda.
Dźwignia zmiany biegów mtechnik I jest okrągła, taka jak w m3 tylko bez podświetlenia.
Mtechnik II to zdjęcie jak wyżej.

Wiec chłoptysie z aso zamówili za 180zł (tyle to kosztowało) gałke zmiany biegów mtechnik I, ale niestety bmw stwierdziło że takich już robić nie bedzie i zamiast usunąć z katalogu to pod nr galki mtech I wstawali gałke mtechnika z e36 (w systemie rysunek przedstawia gałke I!). Ostatnia gałka mtecha I została sprzedana w kwietniu 07. Niniejszym stalem sie posiadaczem dźwigni której nie zamawiałem i emblematu mtechI (o dziwo przyszedł) który oczywiście nie pasuje do niej, więc musiałem zamówić (po kosztach niby ale zawsze) jeszcze jeden emblemat z mtecha II za 12 zł. Pomijam fakt że bmw gwarantuje dostępność części do 25 lat wstecz od daty produkcji.

Generalnie to sie zniesmaczyłem.
mafia
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez evil » 26 mar 2008, o 17:22

pomijam, że częsci do BMW kupisz do każdego pojazdu, który wyprodukowali. jest coś takiego, jak Mobile Tradition, części do zabytków wykonują wszystkie, nawet ręcznie.
evil

Post numer:#11  Postprzez mafia » 27 mar 2008, o 18:13

jajajaja.
powiedz to chłopakom w aso. zreszta po co korzystać z mobile tradition (gdzie podejrzewam ceny tych robionych na zamówienie części są..... wysokie) skoro ta głupia gałka widnieje dalej w katalogu dostępnych części.
zamawiasz jedno - przychodzi drugie. proste.
mafia
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez dawidzik;) » 9 sie 2009, o 19:14

Odgrzeje temat sprzed... X czasu ale musze wiedzieć.. w moim mieście stoi całkiem przyzwoicie wyglądające e30 cabrio bez wnętrza z bardzo ładnym dachem. Dziś podjechałem i pytam czy to autko jest na sprzedaż.. właściciel jest bodajże w niemczech, auto przywiózł na lawecie bo jest jakiś problem z głowicą która aktualnie jest w naprawie ale nie o tym mowa... we wnętrzu zauważyłem coś takiego http://www.wallothnesch.com/d/pg/g105.jpg jest mi w stanie ktoś powiedzieć ile to jest warte ? Fajnie było by mieć taki rarytas u siebie :D

Ps. Jakby ktoś był zainteresowany autem to mam telefon do właściciela.
Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Root
Zapoznaj się z regulaminem.
dawidzik;)
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez Barnejos » 9 sie 2009, o 22:47

hehehehe ja mam taka U siebie ! :D:D:D
Barnejos

Post numer:#14  Postprzez Knox325 » 10 sie 2009, o 12:42

Z 50 Euro taka drewniana nakładka Alpina nowa.

M-tech 2 jest cała skórzana i podświetlana
Bavarian Motor Works
Knox325
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Re: Gałki zmiany biegów z pakietu M Technic

Post numer:#15  Postprzez dzidzia24 » 20 sty 2016, o 14:07

Odgrzewam trochę.
Pany mam taką gałkę podświetlaną
Obrazek
Nie wiem czy to z e30 czy e36 , nawet nie wiem jak to sprawdzić.Jedno jest pewne że emblemat jest bardzo zniszczony i chciałbym kupić nowy ale jakoś nie mogę znaleźć numeru części.Pomoże ktoś?
dzidzia24

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo