[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zderzaki przód , ty? szeroka lampa

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Zderzaki przód , tył szeroka lampa

Post numer:#1  Postprzez Mations » 7 sie 2015, o 15:55

Witam. Może głupie pytanie chcę zadać ale macie jakieś sprawdzone sposoby zdjęcia z zderzaka plastikowych listew w szerokiej ? U siebie miałem 3/4 połamane i zderzaki również szpachlowe, cudowane itp ; także postanowiłem zakupić dwie nowe sztuki zderzaków przód i tył i nie wiem jak mam wyjąć listwy bez urwania zapinek :mad2: u swoich starych w imię testu (pół roku temu) chciałem zdjąć to tutaj 75% się poro... zwalało :?
Pytam bo chciałem je polakierować do tego celu muszę wyjąć listwy , a że swoje mam połamane to muszę je również mieć dobre . :jawdrop:

Pozdrawiam
Mations

Re: Zderzaki przód , tył szeroka lampa

Post numer:#2  Postprzez szczodros » 16 sie 2015, o 22:28

przerabiałem niedawno temat :D przy zdjętym zderzaku od wewnątrz są otworki gdzie się wkłada płaski wkrętak , lekko podważa i zapinki puszczają. Zdjęć nie mam, piszę z pamięci, a zderzak mam rozebrany na części pierwsze/

PS.: nie ma ktoś śrub ze zderzaka tył na gwiazdkę? takie z dużym łbem. Mocują kawałek żelastwa do zderzaka które to trzyma zderzak na odbojach :D jest ich 8, 4 ukręciłem... :D
szczodros

Post numer:#3  Postprzez Mations » 21 sie 2015, o 15:29

Dzięki wielkie ! Udało się , niestety 3 spinki się połamały ale wydaje mi się , że już były pęknięte. Teraz musze je jakoś ogarnąć hehe :D
Dzięki za pomoc :thu:
Mations

Post numer:#4  Postprzez szczodros » 22 sie 2015, o 11:00

Je się łatwo wypina. Mi przy trzeciej same wychodziły a tata delikatnie trzymał listwę :D
Ja mam połamane kilka po środku bo komuś kiedyś się mojemu egzemplarzowi w tył wjechało... i to chyba dość mocno skoro butla w kole "rozerwała" wnękę na koło. Ale pas dostał lekko :D
szczodros

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo