[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jak zdemontową środkową konsole? E30

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#16  Postprzez BeMek_E30 » 20 sty 2009, o 22:53

a własnie ze nie znalazłęm dwa cieniutkie kable i znalazłem zaróweczke poprostu troche działania palcuszkami i jest nic nie trzeba rozkrecac :P
BeMek_E30

Re: Jak zdemontową środkową konsole? E30

Post numer:#17  Postprzez algrab » 7 wrz 2015, o 16:16

Odkurzam temat, bo nowszych postów na forum z odpowiedzią na moje pytanie nie znalazłem, a nie chce czegoś pourywać.

W wielu miejscach jest napisane jak demontować konsole środkową, mniej lub bardziej pobieżnie - muszę dopytać:

- jak schodzą te 3 plastikowe uchwyty suwaków nawiewu, po prostu się je zrywa? Podważa? Bo żeby zdemontować konsolę trzeba się jakoś pozbyć tych suwaków, prawda?

Wiem że jak ktoś sie już bawił to odpowiedz może sie wydawać oczywista, ja jednak wole zapytać zanim porozwalam śrubokrętem wszystko dookoła...

Jeszcze co do dolnej żaróweczki:
- udało mi się ją wydłubać i wymienić, ale konia z rzędem temu komu się uda upchnąć ją po omacku z powrotem na miejsce :shock:

EDIT: niby tu jest co nieco na temat (zapomniałem że istnieje jeszcze obcojęzyczny Internet), niemniej również dość zdawkowo na temat suwaków. Zauważcie że nikt z naszych nie pisze o wydłubywaniu pokrętła temperatury.
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#18  Postprzez bmwmaniak » 7 wrz 2015, o 16:44

pokretla i suwaki pociagasz do siebie
!! KUPIE LEWA TYLNA LAMPĘ CZARNA STARTEC !!

Obrazek
bmwmaniak
Stażysta

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25

Post numer:#19  Postprzez CincinCm » 8 wrz 2015, o 08:15

algrab napisał(a):Jeszcze co do dolnej żaróweczki:
- udało mi się ją wydłubać i wymienić, ale konia z rzędem temu komu się uda upchnąć ją po omacku z powrotem na miejsce :shock:

Ma ktoś foto od tyłu gdzie mają być obie żaróweczki? Wyciągnąć nie ma problemu, ale już zdemontowałem zegar, radio, ale nie wiem jak je wepchną. Teraz jak już wiem jak to zdemontuje też suwaki, ale jak będzie foto to będzie łatwiej.
CincinCm

Post numer:#20  Postprzez algrab » 8 wrz 2015, o 10:10

chłopie zdjęcia masz tu w tym wątku, nawet obrysowane w paincie :P ...kilka postów wyżej...
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#21  Postprzez CincinCm » 8 wrz 2015, o 11:30

Wow, nie zauważyłem drugiej strony :mad2:
Dzięki za pomoc hehe :D
CincinCm

Post numer:#22  Postprzez arturross15 » 15 gru 2015, o 16:37

Wtrącę jeszcze swoje pytanie. Zmieniłem zegary na takie z obrotkiem. Mam zamiar zmienić panel na odpowiedni z zegarkiem. Rozumiem że po kupnie takiego, wystarczy zdemontować stary panel i zastąpić go nowym i wszystko powinno pasować?
Dodam że zależało by mi, by nie ruszać przewodów (drutów) od nawiewu, demontując zaślepkę suwaków i odkręcając jedno od drugiego.
Będzie wszystko pasować?
arturross15

Post numer:#23  Postprzez Pacher » 16 gru 2015, o 08:54

Będzie pasować, jest nawet szansa że będziesz miał wtyczkę do zegarka. Jak nie to albo musisz ją dorobić i podłączyć pod zasilanie i podświetlenie albo zmieniasz całą wiązkę z pod deski na taką co ma zasilanie zegarka.
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25

Post numer:#24  Postprzez arturross15 » 16 gru 2015, o 15:04

Dzięki za info. Wtyczkę kiedyś tam chyba widziałem, ale nie jestem pewny czy nie była ona czasem tylko na 1 albo 2 piny. To jeszcze sprawdzę.
Ogólnie to dziwnie w e30 bo z tego co się przez lata naczytałem, to czasem jak wyposażenia dodatkowego nie było to kable ciągli a innym razem nie. W mojej e30 fabrycznie radia nie było, brakowało również otworu na antenę a przewód zasilający do anteny był. Zasilania do radia już nie było. :D
arturross15

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo