Post numer:#25przez KubusE30 » 12 wrz 2015, o 15:56
Czyli myślicie że jest sens pakować poli w to mocowanie belki,a reszta seria gumy? Czasami trzeba ostrzej przyśpieszyć:) A jak popada uślizgnąć czasem
/Teraz poczytałem o wymianie tych tulejek na belce i to jest jakaś masakra... oby się nie okazało że to jest do wymiany bo raczej będę musiał oddać auto to jakiegoś szpeca...
Post numer:#26przez wojtasm5 » 20 wrz 2015, o 09:47
Jeśli zrobisz jak tu wszystko opisują to i tak opisane przez Ciebie objawy mogą nie ustąpić. Ten temat zdarza się nawet jak masz wszystko nowe. Na amerykańskim M5 forum ten wątek ma kilkadziesiąt stron. Ma w moi e36 wszystko nowe: dyfer z S po pełnej regeneracji i też czasem (tylko na mokrym) tylny zawias mocno się tłucze.
U mnie wszystkie gumy z tyłu nowe, a i tak tłucze, na dodatek strzela (słychać trzaski) na rozgrzanym już trochę aucie. Dostałem cynk, że może to być również spowodowane luzem koła talerzowego.
Post numer:#29przez CincinCm » 3 paź 2015, o 17:08
Tak jak koledzy piszą to temat rzeka. Raz tak jest, a raz nie ma, zależy też często od opon, sztywności zawieszenia i innych wyżej napisanych. Ale pierwsza sprawa to musisz być pewien, że masz cały zawias dobry
Post numer:#30przez wojtasm5 » 24 paź 2015, o 13:25
Z luzem koła tależowego to chyba kogoś fantazja poniosła. Może luz międzyzębny, nawet gdyby był zbyt duży to puknięcie było by jednorazowe zawsze przy zmianie wektora siły napędowej.